Rock cristal este un mineral care se întâmplă să fie atât natural cât și artificial. În acest caz, ambele specii au proprietăți și caracteristici diferite. Strasul este o varietate mare de cristal, care surprinde prin transparența sa absolută. Cristalele acestei pietre sunt atât de pure și perfecte încât, în antichitate, stânca a fost percepută cu gheață încât sa transformat în piatră cu timpul.

Apropo, cristalul are o proprietate neobișnuită, dar extrem de interesantă - dacă o atingi, simți o ușoară răcoare, pe baza căreia a urmat părerea originii înghețate a mineralelor. Un alt motiv pentru care oamenii credeau așa era adesea că cristalele acestei pietre se găsesc în munți, adânc în mijlocul zăpezii și a gheții.

Primul care a comparat cristale de gheață și gheață în interese științifice este Robert Boyle (un om de știință inițial din Anglia), care a constatat că au caracteristici diferite (greutate, densitate etc.), prin urmare realizând că acestea sunt complet diferite substanțe.Rock cristal este, de asemenea, unic prin faptul că este foarte fragil, în timp ce are o duritate ridicată - 7 unități pe scara Mohs.

Cristalele de cristal de rocă se formează în crăpăturile venelor de minereu, creând așa-numitele pivnițe de cristal. Dacă există spațiu gol, piatra continuă să crească până când se umple complet zona liberă. Astfel, o piatră poate măsura de la câțiva centimetri până la câțiva metri.

Este demn de remarcat că natura însăși dă această piatră o tăietură, creând o prismă hexagonală cu capete ascuțite de formă romboidală. Înălțimea unui singur cristal este de obicei de câteva ori lățimea sa. Un tip unic de piatră este un cristal bipyramidal, care nu are o componentă prismatică și prin urmare numele său alternativ este un diamant de cristal. De obicei, aceste pietre sunt iubite de bijutieri care le folosesc în mod activ pentru a crea produse scumpe, iar avantajul principal al unui astfel de mineral este că nu necesită prelucrare suplimentară sau tăiere.

În cazul în care să mă și cum să folosească stras

Cele mai mari depozite de minerale pure sunt exploatate pe teritoriul sudului Yakutia. De asemenea, cristalul de rocă poate fi găsit în Alpi (franceză și elvețiană), în Urali, în munții din Crimeea și Carpații. Cu toate acestea, cristalul de rock nu este o piatră rară, așa că este extrasă în alte părți ale lumii - Madagascar, China și Brazilia.

Calitatea unui cristal de rocă este determinată de strălucirea sa după lucrările de șlefuire și lustruire, precum și de gradul său de transparență. Cu ajutorul mineralelor creează lentile care sunt folosite în mod activ în bijuterii. Unii meseriași fac pahare, boluri și alte feluri de mâncare din această piatră. De o valoare deosebită sunt cristalele mici, care, după măcinare, sunt folosite pentru a încorpora bijuteriile.

Rock cristal este un mineral ieftin care aparține pietrelor ornamentale, iar costul unui carat este de aproximativ 5-7 dolari. Cu toate acestea, costul bijuteriilor finite cu această piatră este mult mai mare, deoarece ia în considerare complexitatea lucrării lucrate manual și a materialului utilizat pentru a crea produsul. De exemplu, o mare cristalină având o formă geometrică regulată are o valoare specială.

Cum de a identifica un fals?

Adesea, sub masca unui mineral care încearcă să vândă sticlă obișnuită, trebuie să fii extrem de atent când cumperi produse din cristal. Diferența principală între sticlă și cristal - când este în contact cu un corp uman, cristalul practic nu își schimbă temperatura, spre deosebire de sticlă.

O altă metodă este să țineți o lamă de cuțit pe un mineral, dacă este din sticlă, atunci zgârieturile vor rămâne pe ea, dar pentru cristal acest test va trece fără urmă. Cu toate acestea, există un cristal artificial care are proprietăți fizice similare. În acest caz, numai un bijutier poate distinge o falsă de cristal natural.

Proprietățile vindecătoare ale cristalului de rocă

Din cele mai vechi timpuri, locuitorii tibetani au folosit mineralul pentru a vindeca vânătăi și răni, deoarece răcirea din piatră ușurează durerea și accelerează regenerarea celulară, iar razele soarelui care trec prin prisma dezinfectă rana deschisă. În Grecia antică, strasul a fost folosit ca o vesela de zei, regii și eroi folclorici. Se știe că toți au folosit băuturi numai din pahare de cristal, deoarece au neutralizat otravă care ar putea fi înăuntru.

În lumea modernă, strasul este folosit ca antipiretic, motivul pentru care este simplu simplu - mineralul rămâne întotdeauna rece. În ceea ce privește medicina modernă, medicii din China încă folosesc mici bile de cristal pentru masaj. De asemenea, mici cristale sunt folosite pentru a stimula punctele biologic active.

Proprietățile magice ale cristalului de rocă

Dacă vorbim despre puterea mistică a cristalului, atunci cel mai simplu mod de a ne gândi la bilele de cristal care iubesc magicienii și vrăjitoarele. Din cele mai vechi timpuri se credea că acest mineral îi dă proprietarului darul clarvederii, arătându-i trecutul și viitorul, răspunzând la întrebări dificile și la ghicitori ascunse.A fost important să lăsați mingea într-o cameră întunecată, intrarea în lumina soarelui nu era permisă.

În Evul Mediu, cristalul a fost folosit în mod activ de către alchimiști. Ei credeau că cristalul de rocă a fost capabil să primească semnale cosmice și să deschidă porțile lumii astrale sau "al treilea ochi" al omului. De asemenea, piatra ajută la insomnie, privează o persoană de temeri și neliniști. Un inel de argint cu cristal este un farmec de iarnă și degerături. Există, de asemenea, soiuri de piatră care au proprietăți magice unice, de exemplu, pietrele "Săgeata lui Cupidon sau" Părul lui Venus "au dat fericire și dragoste proprietarului, dar mineralul cu nuanțe verzi a vindecat de toate bolile.

Cine este semnul zodiacal stras mai potrivit

Deoarece mineralul are mai multe tipuri, fiecare are un efect diferit asupra oamenilor. Pe această bază, fiecare specie este potrivită doar pentru anumite semne ale zodiacului. Dacă astrologii trebuie să creadă, atunci cristalul fumos este potrivit pentru oamenii care aparțin elementelor de apă sau aer, dar este contraindicat Virgilor și Capricornilor și poate fi folosit numai dacă trebuie să scăpați de dependența de droguri sau alcool. În ceea ce privește Streltsov și Berbec, cristalul este strict interzis acestor semne. Un tip special de piatră - piatră neagră, care vă permite să găsiți o legătură cu cealaltă lume. Se crede că mineralul negru poate fi purtat numai de Scorpios.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.