Probabil, pentru fiecare persoană, culoarea verde este un simbol al calmului, al naturii și al armoniei. Este această culoare care a luat o poziție centrală în spectrul de culori, în timp ce este percepută de mulți ca fiind neutră, dar nu cauzează un negativ pentru nimeni. De asemenea, această culoare este asociată cu chakra inimii, astfel că ajută la menținerea echilibrului în organism, vindecă rănile mintale. În același timp, gama verde ajută la normalizarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, elimină durerile de cap și simbolizează siguranța.

În această paletă de culori există diferite minerale care sunt întotdeauna la vârful popularității și aparțin uneia din cele trei grupuri:

 • Precious.
 • Semiprețioasă.
 • Ornamentale.

Proprietățile pietrelor verzi

Verdele este un simbol al dezvoltării și al creșterii, pentru că este culoarea naturii, a armoniei și a liniștii. Mineralele din această schemă de culoare au un efect pozitiv asupra corpului uman, în special asupra tensiunii arteriale și a sistemului cardiovascular.Dacă vorbim despre psihologie, pietrele verde înmoaie caracterul și înlătură depresia, reducând agresiunea proprietarului.

O persoană care poartă un podoabă cu piatră verde are elocvență, gânduri mereu frumoase și clare. Unele dintre pietrele de culoare verde până în ziua de azi sunt considerate un simbol al înțelepciunii, de exemplu, smarald. În același timp, pietrele de culoare verde absorb și dispersează toate negative, salvând o persoană din lene, înșelăciune și trădare.

Chrysoprase - o piatră verde semi-prețioasă servește ca un tovarăș credincios care protejează împotriva ochilor răi și calomnie. Se folosește în tratamentul bolilor oculare, precum și un farmec, care poate să se estompeze, luând pe toți oamenii negativi din jur. Moldavit este un alt mineral care ajută la bolile oculare și cardiace.

Dacă vorbim de pietre verde ornamentale, atunci malachitul și jadul merită o atenție deosebită, deoarece aceste minerale au ajutat la toate afecțiunile din cele mai vechi timpuri. Multe națiuni venerau aceste pietre, le foloseau pentru masaj și purificarea apei. În caz de durere, este suficient să atașați o piatră și durerea dispare. De asemenea, ajută la pierderea insomniei, la scăderea gândurilor și a coșmarurilor.

Pietrele de culoare verde sunt farmece minunate și talismane, care sunt însoțite de succes și de noroc.

Pietre verzi ornamentale

Pentru pietrele verde ieftine includ:

 • Aventurină (aventură și fericire) - o piatră care este exploatată în Brazilia, Austria și Urali. În antichitate, această piatră a fost decorată cu bijuterii, precum și utilizată în producția de semne, stilouri și diverse suveniruri.

 • Serpentina - arată ca o piele de șarpe strălucitoare, este extrasă în Rusia, Statele Unite și India. De obicei, această piatră este folosită pentru a acoperi pereții, creând suveniruri și decorațiuni. În ceea ce privește bijutierii, ei pot folosi materialul pentru producția de bijuterii ieftine, tacamuri și cutii de bijuterii.

 

 • Malachitul este un mineral valoroase, care este folosit pentru a decora obiecte cabinet de interior (scrumiera, lampa de birou sau vaza).

 • Jade este o piatră de înaltă rezistență, distinsă de durabilitatea și ușurința procesării. Jad verde - cel mai popular tip de acest mineral, utilizat pentru fabricarea de obiecte de interior și bijuterii ieftin.

Pietre semiprețioase verzi

Această categorie include:

 • Jadeite (jad - piatră lombară) - o piatră rară care poate fi găsită în Urali. Mineralul are un aspect atractiv și o textură bună, deci este folosit pentru a decora broșe, brățări și inele. Jadeiții translucenți au o valoare deosebită și, în general, trei tipuri de piatră sunt folosite pentru a crea bijuterii: comerciale, de utilitate și imperiale.
 • Moldavit - se crede că piatra a apărut din cauza căderii meteoritilor, are o culoare de sticlă, deci numele alternativ este piatra de sticlă. Moldavit este singurul tektit folosit pentru a crea bijuterii, deoarece este ușor de procesat și are o structură interesantă. Mineralele sunt exploatate numai în Republica Cehă.

 • Chrysoprase - aur verde, cunoscut din timpuri stravechi. Acum, piatra este extrasă în Germania, Brazilia și Statele Unite, dar liderul este Australia. Cu ajutorul acestui mineral, creați inele elegante, brățări și coliere.

Pietre verzi

În acest grup există doar trei reprezentanți, și anume: smarald, tsavorit și demontoid. Să analizăm în detaliu fiecare dintre ele:

 • Emerald este cea mai populară și una dintre cele mai prețioase pietre de pe planetă. Emerald este un tip de beril pe care bijutierii îl apreciază pentru puritatea lor naturală ridicată, care este asigurată de prezența cromului în compoziția chimică a mineralelor. Într-o formă naturală, este puțin probabil ca un smarald să atragă pe oricine; toată măreția, strălucirea și stralucirea sunt trădate prin tăierea corectă. Emerald nu este niciodată combinat cu argint, deoarece este un semn de prost gust. Schema de culori are toate nuanțele de verde, dacă există alte nuanțe în piatră, costul său este redus drastic. Piatra este exploatată în Columbia, Rusia, India și Afganistan.

 • Tsavorit este o piatră care a fost găsită în apropierea râului Tsavo (de aici și numele).Tsavorite este o piatră costisitoare scumpă, care este foarte populară printre femeile bogate. Locurile de extracție - Madagascar și Africa de Est, în timp ce piatra nu depășește trei carate, iar când se creează bijuterii este de obicei combinată cu argint. Particularitatea tsavoritei este că nu este procesată și nu este creată sintetic, ceea ce exclude posibilitatea unui fals.

 • Demantoidul este un mineral asemănător unui diamant care are o culoare verde-iarbă. Piatra sa bucurat de o popularitate extraordinară în rândul regiilor ruși, pentru că era un indicator al statutului și bogăției. În general, o piatră poate avea nuanțe diferite de verde, iar uneori pot fi găsite și soiuri galbene. Jocul luminii este asigurat de refracția puternică pe care o posedă bijuteria. Este de remarcat faptul că această piatră este minată în Ural și este populară numai în Rusia. Într-un an, sa dovedit a fi cel mai posibil să extragi puțin mai mult de 100 de kilograme de minerale, dar a fost încă la începutul secolului trecut. Recent, au început să mina piatră în Namibia, totuși, numai piatra care a fost minată în Urali este considerată prețioasă.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.