Sigiliile și loviturile pe corpul uman - aceasta este o problemă cu care se poate confrunta oricine. Sunt capabili să apară oriunde pe corp - mâini (mâini, falange ale degetelor), picioare (genunchi, picioare), față, spate și așa mai departe. În unele cazuri, acestea nu pot fi detectate imediat, deoarece se ascund sub păr și în pielea pielii. Care este natura aspectului lor și sunt sigure? După cum arată practica, acestea sunt adesea sigiliile inofensive care necesită tratament. Aceste sigilii de piele cauzează adesea disconfort, pot provoca dureri și sunt albastru sau alb, apar înroșite și sunt însoțite de febră.

Cu toate acestea, nu putem exclude opțiunea unei tumori maligne și, prin urmare, cu apariția conurilor și a sigiliilor, trebuie să consultați imediat un medic. Numai un specialist de înaltă calitate va determina sursa problemei și cauza apariției acesteia, va prescrie un medicament. În plus, numai un medic este capabil să înțeleagă tipul de tumoare, deoarece dacă s-ar fi dovedit a fi malign, atunci este imposibil să nu pierdeți o secundă.În acest articol ne uităm la cauzele principale ale sigiliilor și a bilelor albe care se formează sub piele pe mâini.

Cauzele globulelor hipodermice la nivelul mâinilor

higroma

Dacă o minge mică și încet-mișcă a fost găsită pe partea din încheietura mâinii și are o structură densă, atunci este foarte posibil ca aceasta să fie o higromă. Această problemă nu provoacă disconfort sau durere, nu poate dăuna sănătății umane. În același timp, nu arată plăcut din punct de vedere estetic, dar când apare în palma mâinii, poate interfera cu munca deplină.

Este important! Hygroma este acumularea de fluid între fibrele tendonului, care pot dispărea în cazul unui șoc mecanic accidental. Este mai bine să nu atingeți brațul cu o mână în mod special, deoarece puteți fi confundat cu un diagnostic, doar un doctor poate confirma prezența unui higrom.

dermatofibrom

În acest caz, sigiliul arată ca o mică minge densă de culoare roșiatică. Se compune din țesut conjunctiv cu structură fibroasă, de aceea este inofensiv pentru sănătatea umană, iar singura influență negativă din partea ei nu este aspectul estetic.

neurofibrom

În această situație, sigiliul seamănă cu o minge carnatică, care se află într-o poziție statică și nu se mișcă atunci când apăsați mâna. De fapt, este un țesut moale patologic dezvoltat, situat în straturile profunde ale pielii umane.

Este important! Această minge este o problemă și necesită tratament, deoarece dacă ignorați problema, aceasta poate declanșa dezvoltarea celulelor canceroase în corpul uman.

Wen sau Lipoma

Dacă apare o mică minge pe degete, este destul de posibil ca aceasta să fie o lipomă (o tumoare sigură și benignă formată din celulele grase). Pielea deasupra acestei mingi are o culoare familiară și este ușor de îndoit, însă formarea însăși are limite clare.

Este important! Wen poate crește treptat, provocând durerea. Puteți să o eliminați cu ajutorul chirurgilor.

ateromul

De asemenea, pe pielea mâinilor poate apărea o minge, care este ușor confundată cu wen - ateromul. Atheroma este un chist (o glandă sebacee blocată). În exterior, sigiliul seamănă cu o minge rotundă mică, cu contururi vizibile, care este sebum, acumulat în capsula glandei sebacee. Astfel de sigilii încep să se inflame în timp și se pot înrăutăți, deci trebuie să fie eliminate în timp cu ajutorul unei proceduri chirurgicale.

Noduri pe articulații

Dacă o persoană are artrită sau artrită, apariția nodulilor pe articulații este destul de așteptată. În exterior, acestea sunt noduri mici, fixe și tari care pot fi vindecate urmând instrucțiunile medicului.

Condiloame, papilome și negi

Aceste sigilii de piele pot avea o formă diferită (rotundă, alungită) și mărimea, culoarea (galben, solid sau maro) și suprafața (netedă sau netedă). Acestea pot fi cauzate de întreruperi hormonale, leziuni mecanice sau infecții virale care au intrat în organism.

Papiloamele și verucile pot fi localizate oriunde pe corp fără nici un motiv și sunt adesea complet sigure. Dacă se găsește un negat pe o mână sau pe degete, atunci nu este de ce să-ți fie frică, pentru că este inofensivă și există destule mijloace speciale și metode populare pentru al elimina.

Ulcere și inflamații

Dacă pe piele apar multe sigilii, ele pot fi cauzate de o infecție care a intrat în organism:

 • Staphylococcus - această bacterie poate provoca supurație. Inițial, pielea va deveni roșie, după care vor apărea pe ea diverse sigilii. Boala este adesea însoțită de febră mare și necesită tratament imediat.
 • Erysipelas - răspândirea rapidă a sigiliilor și conurilor în întregul corp.
 • Celulita - inflamație purulentă a țesutului gras subcutanat.
 • Carbuncles și fierbe - sigiliile care apar atunci când sunt afectate glandele sebacee sau foliculii de păr.

Este important! Numai chirurgul este capabil să facă față acestor probleme, așa că, dacă se găsesc astfel de sigilii, ar trebui să mergeți imediat la spital.

Bile pe picioare

De obicei, femeile suferă de această problemă, rezultatul apariției bilelor poate fi:

 • Pantofi incomode sau strânși care interferează cu circulația sângelui și care afectează articulațiile.
 • Varice
 • Inflamația țesutului adipos și a vaselor de sânge, având ca rezultat eritem nodosum.

hernie

O tumoare care se formeaza in apropierea buricului, pe suprafata interioara a coapsei sau in zona inghinala este o hernie. Pe palpare, seamănă cu o minge moale și foarte dureroasă. Motivul pentru formarea unei hernie este expulzarea organelor interne prin punctele slabe ale peretelui abdominal atunci când presiunea intrauterină este agățată.

Tumori maligne

Aceste boli sunt rare, dar sunt foarte periculoase și necesită tratament imediat. La început, acestea arată ca un mic nodul care începe să crească și să se dezvolte. Simptomele unei tumori maligne sunt după cum urmează:

 • Sigiliul este inactiv sub stres mecanic.
 • Sângerarea și coerența cu pielea.
 • Dezvoltare dinamică și creștere tumorală.
 • Creșterea celor mai apropiate ganglioni limfatici.
 • Lipsa limitelor clare ale educației.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.