Charoite este o bijuterie unică a cărei structură și proprietăți sunt cel mai asemănătoare cu jadul. Este de remarcat faptul că în natură este aproape imposibil să se întâlnească o piatră mare, de obicei charoitul este prezentat sub formă de plexuri haotice și mici intergrowths constând din fibre îndoite. Datorită acestei caracteristici, piatra lustruită are un aspect atrăgător și o formă originală.

Compoziția chimică include stronțiu și aluminiu, sodiu și bariu, precum și siliciu. Charoite are o nuanta purpurie sau lavanda, care asigura impuritati de mangan. Puteți găsi, de asemenea, maro minerale. În același timp, mineralul are un preț ridicat, deoarece este rar găsit și practic nu este niciodată folosit în bijuterii.

În ceea ce privește depozitul de minerale, este considerat a fi nativ rus, deoarece extracția sa se desfășoară într-un singur loc - valea râului Chara (Yakutia și regiunea Irkutsk).Nu este greu de ghicit că numele pietrei a venit din râu, unde a fost descoperit, însă există o altă versiune, potrivit căreia numele minerului a venit din cuvântul "enchant". O astfel de opțiune are dreptul la viață, deoarece o piatră unică și atractivă poate cu adevărat să-și poftească frumusețea.

Geologul Ditmar a descoperit mineralul pentru prima dată în 1948 și la numit șistul kuminoton. După 20 de ani, a început mineritul activ al pietrei, dar nicăieri altundeva în lume a fost descoperit, ceea ce face acest mineral unic. Este demn de remarcat faptul că oamenii de știință încă nu pot explica natura originii pietrei, iar una dintre variante - charoitul a fost format ca urmare a înlocuirii metasomatice a rocilor.

Tipurile și culorile mineralelor

Piatra are o gamă largă de culori și o structură diferită, astfel încât nu există o împărțire strictă în grupuri. În general, charoitul are mai mult de o sută de soiuri care pot fi combinate în funcție de modelul fibrelor minerale. Numele alternativ este miracolul de liliac din Siberia. În general, toate mineralele minerale pot fi împărțite în 4 grupe:

  • Extra - pietre utilizate în bijuterii. De obicei, ele au modele clare și luciu strălucitor fără alte semne. Este un mineral translucid, astfel încât lumina sa poate fi văzută în structura internă.
  • Gradul 1 este o piatră ornamentală folosită pentru a crea bijuterii.
  • Gradul 2 este un alt mineral care aparține pietrelor ornamentale, însă are o strălucire slabă și o culoare murdară, deoarece incluziunile reprezintă aproximativ 15% din masa totală.
  • Gradul 3 - caroit sau charoitit, cu până la 30% din incluziuni și utilizat pentru a crea plăci.

Unde folosesc charoite

Această piatră se pretează bine la lustruire, prin urmare, este folosită în mod activ de bijutieri pentru a crea produse scumpe. De obicei, inelele sunt încrustate cu ea, și, de asemenea, sunt create margele și brățări. Deoarece mineritul se desfășoară în cantități limitate, charoitul se bucură de o popularitate slabă, însă devine mai rară și, în consecință, crește prețurile.

Piatra are o înaltă rezistență, calități decorative ridicate și este ușor de procesat. De asemenea, demnitatea pietrei este că culoarea ei purpurie este potrivită pentru toți oamenii, indiferent de culoarea pielii sau a ochilor lor. Piatra este folosită și pentru a crea statui, vase și alte elemente decorative interioare. Uneori, charoite este folosit pentru a crea un mozaic, folosind pietre de toate nuanțele.

Proprietățile vindecătoare ale mineralelor

Datorită paletei largi de culori, piatra are o serie de proprietăți de vindecare. De exemplu, o piatră de liliac are un efect benefic asupra sistemului nervos, aduce pace, un sentiment de confort și confort în viața proprietarului. Pentru a simți pacea, trebuie să te uiți la această piatră purpuriu uimitoare.

Dacă purtați în mod constant mineralul cu dumneavoastră, acesta serveste ca un talisman fiabil și talisman care protejează corpul uman de stres și de supratensiune. De asemenea, purtarea constantă a pietrei stabilizează ficatul și rinichii, mușchiul inimii și pancreasul, îmbunătățește memoria și protejează împotriva radiațiilor (calculatoare, telefon și alte echipamente).

În același timp, mineralul este utilizat în prezența bolilor cronice, deoarece normalizează tensiunea arterială, activitatea sistemului genito-urinar. Dacă se formează pietre în rinichi, este suficient să se aplice charoitul părții bolnave a corpului, astfel încât să se descompună și să părăsească corpul. Piatra este, de asemenea, folositoare pentru cei care au boli osoase sau fracturi, probleme de spate sau încălcarea ei.

Medicina tradițională este folosită pe scară largă pentru combaterea durerilor de cap, iar piatra îmbunătățește funcția creierului și se vindecă de tremur. Tipul de bijuterii este ales pe baza problemelor corpului, gatul este un lanț, capul este cercei, etc. Dacă o persoană are o boală psihică, se recomandă purtarea unui pandantiv sau a unei brățări din caroite care vindecă o tulburare mintală. De asemenea, piatra normalizează activitatea organelor interne, oprește procesele inflamatorii.Cu toate acestea, piatra poate avea și un impact negativ, deoarece în compoziția sa există impurități radioactive, prin urmare nu se recomandă purtarea minerală tot timpul.

Proprietățile magice ale pietrei

În ceea ce privește abilitățile mistice ale charoitei, această sferă nu a fost încă explorată pe deplin, deoarece această piatră a apărut relativ recent. Se crede că charoitul este o piatră de spiritualitate, înțelepciune și armonie, deoarece chiar piatra filozofală din filme are aceeași culoare purpurie. Mineritul poate fi folosit ca farmec, protejând sufletul și energia proprietarului de ochii răi și de detractori.

Piatra are o importanță deosebită pentru sistemul nervos, stabilizându-și activitatea, face o persoană mai restrânsă și reținută, calmă și rezonabilă. Piatra dezvoltă, de asemenea, o intuiție, îi face pe proprietar mai înțelept și mai semnificativ în societate. În același timp, mineralul va aduce armonie în relațiile de dragoste și confort în casă. Charoite este o piatră a oamenilor inteligenți și creativi, deoarece ajută să se concentreze asupra realizării obiectivelor.

Cine se potrivește cu haroitul pe semnul zodiacului

După cum știți, charoitul este sub auspiciile lui Venus, deci astrologii pretind că este cel mai bine combinat cu semnul zodiacului Libra. Personalitatea creativă a pietrei va ajuta la găsirea unei armonii duhovnicești, va deveni un talisman fiabil și un talisman. De asemenea, piatra este utilă oamenilor amabili și sinceri. Piatră ideală pentru Gemeni și Rakov, pentru că va oferi bucurie, confort și comoditate în casa stăpânilor lor. În ceea ce privește restul semnelor, nu există nici o interdicție sau contraindicație, totuși, pentru a fi îndepărtate de piatră și purtarea ei în mod constant nu este de dorit.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.