Alexandrite este un mineral unic și scump, care aparține speciei chrysoberyl. Această bijuterie aparține pietrelor prețioase, în timp ce nu trebuie tăiată sau publicată, așa cum este cunoscută de toată lumea. Piatra are o istorie unică și profundă. În plus, alexandritul este o piatră care are uimitoare vindecări și proprietăți magice, precum și o culoare originală, care poate varia în funcție de iluminare. Această piatră este rară găsită în natură și, prin urmare, este considerată una dintre cele mai prețioase și exclusive minerale.

Este de remarcat faptul că alexandritul are o istorie relativ mică, deoarece a fost descoperit pentru prima oară în 1832, totuși sa considerat că acesta este un fel de smarald. Prima piatră minată a fost donată lui Alexandru al II-lea (viitorul țar rus) în 1834 pentru cei șaisprezece ani.Nu este greu de ghicit că mineralul rar a fost numit după monarhul rus. Bazându-se pe aceasta, alexandritul a fost un simbol al puterii, puterii și puterii. Oamenii au crezut că această piatră a protejat conducătorul de numeroase încercări, prin urmare numele alternativ al mineralei este Piatra Imperială.

De ce Alexandrite este numit piatra văduvei

Reputația minerului care dă putere și putere a fost răsfățată în timpul primului și al doilea război mondial. La acea vreme, nu fiecare femeie avea noroc, mulți au trebuit să-și îngroape soții care au murit pe câmpul de luptă. După cum știți, văduvele purtau amulete sau bijuterii cu alexandrit. Din acea vreme până în prezent pe teritoriul Rusiei, alexandritul este numit piatră de văduvă, simbolizând singurătatea, durerea și tristețea.

Oamenii au crezut că piatra este capabilă să avertizeze despre moartea celor dragi, schimbându-și culoarea de la verde la purpuriu sau roșu, astfel încât alexandritul este un avertisment al nenorocirii și al singurătății. De asemenea, strămoșii noștri au fost convinși că această bijuterie poate fi purtată numai în perechi. Denumiri alternative pentru piatră sunt Chrysoberyl Ural (așa cum este extras în Urali) sau piatra rusă de îmbrăcăminte (așa cum poate prezice viitorul). Acum, "prostia proastă" a mineralelor este uitată, așa cum o demonstrează un astfel de lucru ca nunta Alexandru (aniversarea a 45 de ani).

Descrierea, tipurile și costul alexandritei

Așa cum am menționat mai devreme, alexandritul este o piatră care este un tip de chrysoberil. Bazele compoziției chimice - vanadiu, fier și crom, oferă o culoare unică pentru piatră, prezența ultimei substanțe chimice. Alexandrit nu este o piatră incoloră, dar transparentă, a cărei culoare clasică este de culoare verde-albastră, cu toate acestea, există cazuri de culori maro, galben și de măsline.

În general, nuanța mineralelor depinde de locul în care sunt produse. De exemplu, piatra rusă este cea mai uimitoare, deoarece are o culoare clasică, care, sub lumină artificială, se transformă într-o culoare purpurie sau purpurie. Mineritul mineral din Africa sau Brazilia are o culoare maro-aurie care se schimbă în roșu. Formarea de piatră are loc în roci de cuarț, grăsimi și roci ultraacide.

Din moment ce alexandritul este un mineral rar, ale cărui rezerve în natură sunt aproape epuizate, nu este neobișnuit să vedem un astfel de lucru ca o piatră prețioasă. În general, piatra este exploatată în mod activ în Sri Lanka, în Brazilia și în țările africane, însă cel mai prețios mineral este Ural. Datorită faptului că piatra are un cost ridicat și devine din ce în ce mai greu de găsit, bijutierii au început să folosească inserții de piatră artificială create cu ajutorul tehnologiilor inovatoare. Piatra sintetizată își poate schimba culoarea, dar este de câteva ori mai ieftină.

Mineritul artificial nu are defecte pe care le poate avea piatra naturala, prin urmare este aproape imposibil sa se distinga in exterior fata de original. Principalul avantaj al pietrelor artificiale la prețul lor scăzut, în timp ce acestea au un aspect extraordinar de atractiv. În ceea ce privește costul alexandritei, depinde de intensitatea, adâncimea și gradul de inversare, de culoare și de loc de extracție a mineralelor. De asemenea, prețul final va determina dimensiunea, puritatea și masa cristalului extras.

Piatra de gheață Ural costă aproximativ 30-40 de mii de dolari. Mineritul sintetic este mult mai ieftin - 500 de dolari pe 1 carat. Dacă o piatră are o intensitate slabă a culorii și o culoare inversă mică, atunci costul acesteia este de aproximativ 300 de dolari pe carat. Deoarece alexandritul nu este doar frumos, ci și o piatră foarte rară, prețul unui mineral tăiat nu este inferior diamantului, rubinei și smaralde. În același timp, bijuterii alexandrite nu este atât de simplu, deoarece acestea sunt exclusive și nu au copii. Adesea, o piatră este combinată cu un diamant, iar aurul sau platina este aleasă ca metal.

Proprietăți medicinale ale alexandritei

Se crede că alexandritul are proprietăți unice de vindecare, fiind, prin urmare, utilizat în mod activ în medicina alternativă în medicina orientală. De exemplu, în India, alexandritul este o piatră de sănătate și longevitate, care are o energie puternică. Se crede, de asemenea, că mineralul poate afecta sistemul circulator, își poate stabiliza activitatea și poate purifica sângele.

Alte proprietati de vindecare a mineralelor:

 • Îmbunătățește funcționarea tractului digestiv.
 • Efect pozitiv asupra sângelui și a sistemului circulator.
 • Protejează organismul împotriva factorilor externi negativi.
 • Efect benefic asupra sistemului endocrin și sistemului nervos.
 • Folosit pentru a trata dependența de alcool și droguri.
 • Elimină lepră, scabie și alte boli.
 • Stabilizează splina, pancreas și ficat.
 • Previne bolile cardiovasculare.
 • Norocul și normalizarea unei stări de spirit.

Alexandrite și proprietățile sale magice

Deoarece alexandritul isi schimba culoarea in functie de lumina si intensitatea ei, este considerata personificarea iubirii si a geloziei. În țările din est, mineralul servește drept simbol al bunăstării, al norocului, al prosperității și al vieții îndelungate. Se crede, de asemenea, că piatra prezice viitorul, schimbările, problemele și evenimentele importante, protejând purtătorul de negativ. Bijuterii cu alexandrit poate normaliza activitatea sistemului nervos, mentinand o buna dispozitie si umpland o persoana cu energie.

Proprietățile magice ale mineralelor:

 • Ameliorează depresia și oboseala.
 • Dați noroc în jocurile de noroc și divertisment, atrăgând bunăstarea materială.
 • Oferă pace și liniște, echilibru.
 • Oferă energie și încredere.
 • Protejează o persoană de probleme și dificultăți, făcându-l mai stabil și mai puternic.
 • Extindeți viața, îmbunătățiți sănătatea.

Cine este potrivit pentru alexandrit pe semnul zodiacului

Mai întâi de toate, trebuie remarcat faptul că alexandritul este o piatră de oameni puternici și puternici, deci nu este potrivit pentru persoanele cu temperament slab. Dacă credeți astrologii, cea mai bună bijuterie este combinată cu zodiacul elementului Apă și cu elementele Pământului. Amuletele cu această bijuterie pot purta următoarele semne ale zodiacului: Scorpion, Pesti, Varsator si Gemeni, deoarece le va da noroc.

Minerul este cel mai bine combinat cu Berbecul și Taurul, deoarece va conduce la personalități puternice și cu încredere în sine pentru succes, asigurând bunăstarea materială și succesul în eforturile iubitoare. În ceea ce privește contraindicațiile, pietrele nu sunt sfătuite să poarte astfel de semne ale zodiacului: Fecioara, Cancerul și Sagetatorul. Se crede că alexandritul își va slăbi energia, îi va face să fie slabi și vulnerabili și, de asemenea, va atrage nenorociri și eșecuri.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.