Pentru iubitorii de plante, calendarul lunar al cultivatorilor de flori va fi un mare ajutor. Oamenii de știință și cultivatorii experimentați de floare au observat de mult că intensitatea și pompul înfloririi depinde de faza lunii. Acest lucru poate fi folosit pentru a planifica plantarea, tăierea și alte etape de îngrijire a plantelor.

Influența fazelor lunii asupra plantelor

Ciclul lunar este format din 28 de zile și este format din mai multe faze. Fiecare dintre fazele plantei se desfășoară într-un mod special. Pentru a profita de acest factor, oamenii au creat un calendar lunar pentru cultivatorii de flori, grădinari și grădinari.

Luna în creștere

Pe lună în creștere, cel mai adesea puteți observa creșterea activă a plantei de la rădăcină. Luna nouă ajută la formarea părții solului. În această perioadă, frunzele cresc bine, se formează mugurii și se trage o tulpină. Pe lună în creștere este bine să plantați flori cu o creștere rapidă și o culoare luxuriantă. Dacă alegeți plante bulbii și tuberculoase pentru plantare, atunci nu trebuie să vă așteptați la o creștere bună - sistemul rădăcină este inactiv în acest moment.De asemenea, nereușita va fi tăierea și orice scurtare a tulpinilor și ramurilor. Apărarea abundentă va fi foarte utilă.

Luna în scădere

Luna în scădere influențează în mod activ dezvoltarea părții radiculare a plantei. În același timp, în această perioadă, rădăcina este sensibilă la vătămare și îngrijire necorespunzătoare. Acum îngrășământul introdus în sol este bine absorbit, controlul buruienilor este eficient. Merită, de asemenea, să plantați leguminoase, plante tuberculoase și bulbice.

Lună nouă

În luna nouă, plantele nu prezintă nici o activitate. Prin urmare, plantarea sau colectarea de semințe în această perioadă nu merită - vor germina pentru o lungă perioadă de timp sau nu vor să vină deloc. De asemenea, nu se recomandă transplantul de flori în sol și chiar cultivarea solului.

Lună plină

Această zi este optimă pentru aplicarea îngrășămintelor, îndepărtarea buruienilor și controlul dăunătorilor. De asemenea, ziua este bună pentru colectarea semințelor.

Calendar lunar lunar 2019 pentru florarii

ianuarie

În luna ianuarie, se pot realiza lucrări pregătitoare: îmbunătățirea teritoriului, formarea paturilor de flori, aducerea la viață a unor noi idei pentru compozițiile grădinii. În ultimele 10 zile ale lunii ianuarie, puteți face plantele de transplant de interior. Aceasta este o perioadă de scădere a lunii, care va afecta foarte bine creșterea florilor. De asemenea, în acest moment puteți semăna semințele pentru răsaduri. Perioada potrivită pentru plantarea tuberculilor, bulbilor și culturilor de rădăcini.

februarie

În februarie, pregătirile pentru acțiune continuă. Zile favorabile pentru plantarea semințelor pe material săditor se încadrează pe numărul 6-13. În aceeași perioadă, puteți planta plantele care se caracterizează printr-o perioadă lungă de creștere. După a 20-a zi, merită să plantezi culturi de ceapă și să continuăm transplantul de plante de interior.

martie

Prima lună de primăvară este perfectă pentru pregătirea răsadurilor pentru flori cu un sezon de vegetație lungă. Poate fi asteri, galbenele, garoafe și flori similare. Din 7 martie, puteți începe plantarea semințelor pe răsaduri și transplanturi de plante de apartament. Cele mai bune zile pentru aceasta vor fi 7 martie, 10 și 12 martie. Orice lucrare în grădină și cu flori acasă este mai bine să nu faci 6 și 21 - acestea sunt zile nefavorabile pentru astfel de manipulări.

aprilie

Această lună va marca începutul grădinăritului activ. Pe lună în creștere se recomandă să plantați semințele și semințele în pământ. Din 6 aprilie până în 12 aprilie, puteți începe plantarea. Puteți planta verde sub film, răsaduri formate de această dată, flori cu creștere activă. După 20 aprilie, este timpul să debarcăm culturi tuberculoase și bulbice.

mai

Până în mai, răsadurile, semănate în februarie, vor fi pregătite pentru plantare în pământ. Dar la începutul lunii mai este mai bine să preiați solul: fertilizarea și tot felul de optimizări. 5 mai în luna nouă este mai bine să abandoneze orice lucrare cu flori. În perioada 6 - 18 mai, puteți începe acțiunile active. Ele vor aduce rezultatele așteptate.

iunie

În iunie, toată lumea așteaptă înflorirea luxuriantă și colectarea primelor fructe. La începutul lunii există o lună descrescătoare. În această perioadă, puteți face controlul buruienilor, dăunătorilor și buruienilor. Dacă doriți să instalați o instalație de tăiere, atunci aterizarea pe lună în scădere îl va ajuta să se rădăcinească. Deja pe 4 iunie, luna se îndreaptă spre creștere. Din plantele plantate în acest moment, ne putem aștepta la o creștere activă. Începând cu 19 iunie, este mai bine să vă întoarceți la slăbire, plivire și hrănire.

iulie

Din 18 iulie, se recomandă transplantul plantelor tubere care trebuie să fie plantate. Aceasta este perioada de lună în scădere, care garantează o rată excelentă de supraviețuire. Zile favorabile pentru îngrijirea florilor vor fi 3, 11 și 16 iulie.

august

A doua jumătate a lunii august este destinată unei activități active și eficiente în grădină. Acum este bine să plantați căpșuni, crini din vale, ninsoare și plante similare. Cele mai bune zile de îngrijire a florilor vor fi 6 august, 7 și 8 august.

septembrie

Începutul toamna grădinari sunt folosite pentru a pregăti plante pentru iernare. Din 15 septembrie până în 22 septembrie, cel mai bine este să plantați flori bulbii. Deoarece luna aceasta este într-o fază descrescătoare, aceste plante se vor rădăcina rapid și eficient.

octombrie

În luna octombrie, ei efectuează, de obicei, mulcirea solului, săpătând și slăbind terenul de pe teren, adăpând perenele.În cea de-a doua jumătate a lunii, puteți face scaune și transplantarea plantelor de interior.

noiembrie

În noiembrie, iubitorii de flori își îndreaptă atenția asupra plantelor din interior. Puteți, de asemenea, să crească verde în interior. Din 13 noiembrie până în 20 noiembrie este cel mai bine să fertilizeze solul sub plante cu flori.

decembrie

În decembrie, există o perioadă de repaus în lumea plantelor. Toate acestea încetinesc creșterea și procesele metabolice. Cu toate acestea, ele necesită încă atenție. În perioada 13-26 decembrie, puteți slăbi solul și puteți efectua pansament. Alte modalități de îngrijire a florilor sunt mai bine să utilizați 3, 5 și 10 numere.

Aceste recomandări simple, bazate pe calendarul lunar, vor ajuta la creșterea plantelor frumoase care vor încânta iubitorii de flori în culori luxuriante.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.