Cuartul este un mineral natural obișnuit. Cel mai des se găsește sub formă de cristale transparente, incolore. Fiecare cristal individual are o formă hexagonală, indicată în partea de sus. Diferite impurități la cuarț fac colorat, iar gama de nuanțe este extrem de lată. Grupul de minerale din cuarț include numeroase nume.

Dacă vorbim despre compoziția chimică, atunci cuarțul este dioxid de siliciu, care include aluminiu sau fier. Cuarțul este al doilea numai corundului, diamantelor și topazului în duritate. Cuarțul pur este o piatră. Are o conductivitate termică foarte ridicată, deci este rece la atingere.

Cuarțul prezintă o rezistență extraordinară la substanțe chimice și acizi. Se dizolvă numai în acidul alcalin și acid fluorhidric. Punctul de topire al cuartului este de 1700 de grade Celsius.

Cuarț în istorie și varietățile sale

Oamenii au descoperit cuarț înainte de epoca noastră.Unele artefacte găsite în timpul săpăturilor au peste 7000 de ani. De asemenea, menționarea pietrei poate fi găsită în tratatele filosofice antice.

Cuartul are multe soiuri care diferă în funcție de culoare, de structură și chiar de energie. Negrul de cuarț arată ca o bucată de rășină translucidă. Se numește Morion. După prăjire, mineralul își schimbă umbra în galben și este utilizat ca atare în bijuterii. El este considerat o piatră de magicieni și alchimiști.

Cuarțul de trandafir are o nuanță caracteristică corespunzătoare. Dar devine rapid incolor la soare. Aceasta este una dintre soiurile de cristal de rock. Cuarțul verde se numește porc. Aceasta este o piatră translucidă de culoare verde deschis. Acesta este cel mai des folosit pentru a face bijuterii.

Cercul alb de culoare albă eliberează gazul de ozon atunci când este procesat de temperatură, ceea ce este bun pentru plămâni. De asemenea, piatra păstrează căldura pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce o face populară pentru utilizarea în saune. Rauchtopaz are o nuanță maro fum. Diferite cazuri diferă în intensitatea culorii. Ele sunt folosite în mod activ în scopuri de bijuterii și arată foarte bine în tăiere.

Ametist - cuarț purpuriu - la un cost redus, are proprietăți decorative de uimire. Ele nu sunt inferioare pietrelor prețioase pentru transparență și abilitatea de a străluci în razele luminii. Există multe astfel de minerale în natură, astfel încât prețul pentru ei place iubitorilor de bijuterii.

Ruanda cuarț are o nuanță de aur roșu. Este cel mai scump dintre soiurile de cuart. Magnitudinea sa se datorează micilor patch-uri cristaline care strălucesc frumos.

Proprietăți terapeutice și magice ale cuarțului

Rose cuart are proprietati puternice de vindecare. Ajută la scăpa de insulte și de a găsi pacea minții. Piatra ajută și la stabilirea echilibrului emoțional.

Cuarțul verde ajută la ameliorarea stresului și la ameliorarea oboselii. Cei care poartă în mod constant acest tip de cuart cu ei arată mai relaxat și nu sunt înclinați să arate iritări.

Cadrul alb cu albire este cel mai bun în tratamentul bolilor bronho-pulmonare. Este suficient să-l încălziți și începe să îmbogățească camera cu ozon. În plus, această părere este bună pentru meditație. El vă ajută să vă eliberați de gânduri și să vă plimbați mai adânc în sine. Pietrele maro nu sunt recomandate persoanelor sensibile și vulnerabile. Ei sunt capabili să crească simțul necazurilor care se apropie, nu întotdeauna justificate. În plus, orice umbră fumuri este potrivită pentru oamenii de afaceri. El vă va ajuta să alegeți calea cea bună și să luați decizia corectă.

Din grupul mineralelor de cuart, ametistul se distinge prin proprietăți de vindecare remarcabile. El este capabil să restabilească potența masculină și să readucă dorința la femei. De asemenea, piatra va vindeca infertilitatea. Ruanda cuarț are puternice proprietăți fascinante. De asemenea, ele fac episoade eficiente împotriva magiei și a ochilor răi. Piatra va fi un bun talisman pentru natura creativă.

Cuarțul este popular în ritualurile magice. Sunt făcute bile și lentile pentru a incita focul ritual în temple. Cristalele brute întregi sunt folosite de magicieni pentru a prezice viitorul. Cel mai popular în această zonă este cristalul de rock. Este ușor de programat pentru anumite efecte și ținte, piatra este cel mai puternic dirijor de energie.

Carnelian ajută la menținerea loialității într-o pereche, iar chrysoprase oferă un efect liniștitor. Aproape orice tip de cuart îi salvează pe proprietar de gânduri deranjante. Excepția este făcută din pietre de culoare maronie, așa cum am menționat mai devreme. Cuarțul este de asemenea util în stările depresive și în toate tipurile de temeri. Cuarțurile minerale absorb energie negativă și o neutralizează.

Din bijuterii este mai bine să alegeți cele care sunt fabricate din argint. Cel mai bun dintre toate, cuartul se dezvăluie într-un cadru de argint. Un astfel de amulet este stabilit pentru noroc și atrage bunăstarea materială. Este, de asemenea, un amulet mare pentru relațiile de dragoste. Orice decorare cu cuart va ajuta la imbunatatirea memoriei, dezvoltarea vorbirii si stimularea creierului in toate modurile.Cuartul ajută la îmbunătățirea imaginației și gândirii imaginative.

Litioterapeuții utilizează în mod activ apă de cuart. Aceasta este o apă simplă infuzată cu cuarț sau trece printr-un filtru special de mai multe tipuri de acest mineral. O astfel de băutură magică este folosită pentru probleme cu sistemul respirator. De asemenea, apa are un efect de întinerire, care este remarcat în cosmetologie și dermatologie. Apa din cuarț trebuie să fie spălată. Apoi, va fi mult mai ușor să se ocupe de acnee și de diferite tipuri de dermatită. Rănile și bețele se vor vindeca mult mai repede dacă le atașați gadgeturi. De asemenea, apa ajută la vindecarea mai rapidă a inflamației.

 

Cuarț pentru diferite semne zodiacale

Cuartul va fi cel mai bun talisman pentru Leu, Taur, Pesti si Balanta. Pentru alte semne, piatra poartă o energie neutră. Balanta, Taurul, Racul si Varsatorul este mai bine sa alegi cuartul roz. El îi va ajuta să-și ridice stima de sine și să adauge încrederea în sine. De asemenea, piatra roz susține o dispoziție romantică ușoară. Rauchtopaz - cuarț fumos - nu este potrivit pentru toate semnele. Scorpionul, el va ajuta la corectarea manifestărilor negative ale caracterului său. Rauchtopaz îi va permite Capricornilor să-și dezvăluie esența și scopul, iar Libra va aduce pacea minții.

Gemenii, Fecioara si Balanta Citrine vor aduce noroc, va sporesc intuitia si vor avea un efect bun asupra situatiei financiare. Dar Virgos și Libra trebuie să poarte pur și simplu cuarț.

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.