Aventurina este o formatie de stanca cu un efect optic uimitor. În textura pietrei sunt vizibile mici formațiuni granulare. Acesta aparține rocilor de cuart - constă din cuarț, particule de mica, hematit sau goethite. De asemenea, în el se pot găsi urme de alte minerale. Dupa lustruirea pietrei arata un luciu de sticla spectaculos. Este greu, dar fragil.

Clasificarea aventurinei pe teren

Aventurina este deseori împărțită în funcție de structura de culoare și de suprafață. În plus, diferite specii se disting în funcție de localizarea geografică a zonei în care a fost găsită rasa. În India, de exemplu, jadul este minat, iar depozitele de taganaite se găsesc în sudul Uralilor.

Depozitele mari de aventurină sunt dezvoltate în Siberia și în Munții Altai. În plus, rasa este exploatată în Brazilia, Austria, Colorado, Australia, Chile și Spania

Divizarea după culoare este după cum urmează:

 • piatra densa de culoare maro-bogata, care are o culoare uniforma, cu o nuanta rosie;
 • mineral translucid cu strălucire aurie strălucitoare - piatră de cireș;
 • Miere Aventurine - un mineral strălucitor și strălucitor, cu o structură poroasă;
 • roz mineral, cu o structură densă, fină poroasă și o ușoară strălucire;
 • pietre durabile cu culoare verde și textura uniformă;
 • banded aventurine are pronunțate dungi de aur localizate haotic;
 • roșu și alb aventurin - piatră ornamentală luminată cu pete de cireșe și dungi pe fundal alb;
 • piatra albastra stralucitoare seamana cu spatiul cosmic.

 

Culoarea și efectul optic al pietrei depind de impuritățile conținute în cuarțit. Dacă piatra este roz, maro sau galben, atunci conține o mulțime de mica, iar culoarea negru și de cireșe dau o mare parte din hematit.

Fiecare dintre ele poate fi falsificată. Cel mai adesea, textura pietrei se repetă în pahar. Arată foarte fiabil, așa că atunci când cumperi un produs cu această piatră ar trebui să fii deosebit de atent.

Valoarea pietrei și a proprietăților magice

Științele ezoterice iubesc aventurina. Motivul este energia puternică a oricărui tip de piatră. Rasa însăși se schimbă în influența sa și misterioasă. Astrologii sunt convinși că aceasta este o piatră de iubire care poate să trezească și să întărească sentimentul de afecțiune. Pentru a nu deveni pradă "capriciilor" pietrei schimbătoare, ar trebui să fie purtat în etape, concentrându-se asupra fazelor lunii. Cea mai ușoară modalitate de a purta bijuterii săptămânal cu o pauză după o săptămână. De asemenea, beneficiați de bronzarea minerală și înotul în apă caldă cel puțin o dată pe lună.

Pentru procedurile medicale, aventurina este folosită sub formă de bile de masaj. Aceasta este o recomandare din partea vindecătorilor orientali. În această formă, piatra este capabilă să îmbunătățească funcționarea inimii, să îmbunătățească vederea și să trateze sistemul nervos. Potrivit litoterapeuților, aventurina este capabilă să stabilizeze presiunea și să lupte împotriva reacțiilor alergice. Aventurina poate aduce beneficii tangibile celor care suferă de probleme cu căderea părului.Aventurina are proprietăți magice specifice. Într-un mod mistic, el învesește, mărește emoțiile și crește senzualitatea. Persoanele creatoare recunosc produsele cu aventurină ca o sursă de inspirație nesfârșită. Din nefericire, aceasta poate deveni un obstacol în munca pentru cei care au nevoie de cea mai mare concentrare în rezolvarea problemelor. Piatra este capabilă să atragă bogăție și bunăstare. În orice caz, condamnarea în astfel de rase de superputere îi va da proprietarului încrederea în abilitățile lor.

Printre proprietățile terapeutice ale aventurinei, merită de asemenea să se sublinieze capacitatea de a echilibra metabolismul și de a stimula curățarea corpului. De asemenea, puteți vindeca sistemul circulator și puteți preveni tendința de formare a cheagurilor de sânge. Dacă există un prejudiciu, atunci aventurina va ajuta la reducerea durerii.

Cei care poartă aventurină pe corp, observă îmbunătățirea pielii. Ea aduce scutire de eczeme, erupții cutanate și acnee. Se crede, de asemenea, că Aventurina ajută la lupta împotriva negi. Dacă purtați o piatră în jurul gâtului sub formă de margele, atunci puteți face față rapid cu răceli și bronșită. În plus, puteți conta pe ameliorarea bolilor gastrointestinale.

Cum este aventurina asociată cu semnele zodiacului

Aventurina se simte mai bine decât ea însăși în mâinile semnelor apă și pământ:

 • cancer;
 • pește;
 • Scorpion;
 • Taur;
 • Capricorn;
 • Fecioara.

În consecință, el își manifestă proprietățile în cel mai bun mod numai în contact cu astfel de oameni. Balanta, Varsatorul si Gemenii vor putea sa-si rezolve afectiunile inimii, purtand aceasta piatra pe corp.

Un rezultat nefavorabil poate pune capăt unirii aventurinei și elementelor de foc în fața Leului, a Berbecului și a Sagetatorului. Acest lucru se datorează faptului că proprietățile magice ale cuarțului sunt direct legate de fazele lunii. De aceea, aventurina este considerată o piatră schimbătoare.

Taurul, Fecioara si Rac vor primi multe beneficii de la aventurina. Pentru ei, purtarea acestei pietre înseamnă, în primul rând, îmbunătățirea sănătății. Virgii în compania acestui mineral devin mai sensibili și mai moi. Piatra îi va ajuta să îmbunătățească munca simțurilor și să aleagă calea cea bună de a rezolva problemele curente.

Aventurină albastră și trista, costumată și trista. El ajută să devină mai visător și mai înalt spiritual. Acest lucru ajută la stabilirea relațiilor de dragoste și la simțirea adevăratului gust al romantismului, pe care Taurul îl putea citi numai în cărți.

Semnele de incendiu pot suferi considerabil contactul cu aventurina. Acest lucru va duce la pierderi financiare și frustrare în viață. Lionii, Sagetatorul și Berbecul vor simți forța deplină a fatalismului și a cinismului soartei față de ei și familiile lor. O astfel de exacerbare a emoțiilor negative va duce la isterie și starea de spirit proastă. Racurile, Scorpiile și Pestii vor putea simți o creștere a energiei din piatră. Aceste semne vor fi încărcate cu încredere în sine și perseverență exact acolo unde este necesar.

În general, piatra este potrivită pentru cei care iubesc și așteaptă schimbări în viață. Acesta este modul de experimentare constantă și schimbări bruște de peisaj. Excepția va fi făcută de persoane nervoase care nu au suficientă fermitate de spirit.

Cu aceste informații, puteți obține nu numai plăcerea estetică din piatra ornamentală, ci și un ajutor real în materie și tratament.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.