Plecând într-o călătorie, majoritatea cetățenilor noștri acordă atenție doar unui singur criteriu - preț. Acest lucru este adevărat, pentru că toată lumea ar dori să se relaxeze în Bali sau Maldive, dar realitățile dure vă fac să luați o decizie mai realistă. Desigur, cele mai populare destinații turistice din Rusia sunt Egiptul și Turcia. Cu toate acestea, mulți turiști din întreaga lume doresc să se relaxeze nu numai ieftin, dar și în siguranță.

O hartă a riscurilor dezvoltată de cercetători de la o companie britanică de asigurări a identificat țările cele mai sigure. Pentru a face acest lucru, luați în considerare numărul de infracțiuni (atacuri teroriste, crimă, furt), nivelul de asistență medicală și accesibilitatea în transporturi. De asemenea, luate în considerare riscul de epidemii, războaie și dezastre naturale.

Există o categorie de oameni care sunt convinși că zborul și călătoriile sunt periculoase. În același timp, ei uită că ei înșiși nu locuiesc în cele mai sigure țări. Dacă alegeți să vă odihniți una dintre țările propuse mai jos, puteți fi liniștiți și încrezători în călătoria voastră.

10. Noua Zeelandă

Oaza de pe insula, în care doriți atât de mult să ajungeți și să rămâneți în ea pentru totdeauna - aceasta este Noua Zeelandă. În primul rând, această țară este extrem de costisitoare pentru turism, deoarece nu este ușor să ajungeți aici, iar zborul în sine costă foarte mult. Noua Zeelandă este considerată o țară dezvoltată și este departe de orice țară vecină, ceea ce explică costul ridicat al anumitor bunuri și servicii. În același timp, restul va fi nu numai plăcut și fascinant, dar și sigur, deoarece indicele de securitate din Noua Zeelandă este de 7,42.

9. Danemarca

Țara pitorească scandinavă, cu o monedă proprie și un nivel ridicat de dezvoltare, este perfectă pentru vacanțele de familie, pentru că toată lumea locuiește aici în pace și liniște. Infracțiunile, catastrofele naturale și bolile sunt extrem de rare aici, așa că nu se vor găsi știrile teribile despre această țară. Indicele de securitate este 7,41.

8. Singapore

Țară mică, dar în același timp extrem de dezvoltată în Asia, care servește în același timp orașul și statul - Singapore. Orașul-stat este renumit pentru atracții și locuri de divertisment, dar trebuie să fii pregătit pentru faptul că va trebui să plece mai mult de o sută de dolari. Aici un nivel înalt de viață, salarii bune și o atmosferă uimitoare, dar cel mai important - este absolut sigur aici. Infracțiunile sunt comise extrem de rar, ceea ce face ca indicele de securitate al Singapore să fie 7,34.

7. Qatar

Statul din Orientul Mijlociu, învecinat cu Arabia Saudită, este renumit pentru climatul minunat, plajele sale nisipoase și prețurile ridicate. Restul aici este plăcut și va rămâne o amintire luminată pentru viață. Datorită dezvoltării ridicate a criminalității a scăzut, iar dezastrele naturale și atacurile teroriste nu-l deranjează pe Qatar. Din acest motiv, țara a devenit una dintre cele mai sigure din lume, cu indicele de securitate - 7,28.

6. Norvegia

Norvegia este un stat scandinav cu o economie foarte dezvoltată. Este confortabil și plăcut să locuiți aici, iar restul, deși costisitor, este complet justificat. Mergeți în Norvegia, puteți vizita o serie de atracții și bucurați-vă de bucătăria gastronomică în restaurantele locale, fără a vă îngrijora vacanța. În prezent, este una dintre cele mai sigure țări din lume, indicele de securitate este de 7,27.

5. Austria

O țară europeană mai sigură, în care nu există loc pentru războaie și atacuri teroriste - Austria. Dacă nu ar fi fost cazuri rare de rasism, Austria ar deveni cu ușurință una dintre cele mai sigure țări din lume. Acum există o moarte violentă la 100 mii de oameni pe an. Respectarea legii, standardul înalt de viață și educația - toate acestea fac țara sigură atât pentru viață, cât și pentru turism. Indicele de securitate - 7.08.

4. Portugalia

O altă țară sigură pentru viață și recreere în Europa este Portugalia, statul care este cel mai vestic pentru Europa continentală și situat în partea de sud-vest a Peninsulei Iberice. Există sute de plaje cu nisip auriu, apă caldă și hoteluri frumoase, datorită cărora restul nu este numai sigur, ci și foarte plăcut. Indicele de securitate - 7.07.

3. Finlanda

Finlanda a fost prima din primele trei țări cele mai sigure de pe planetă - o țară din Europa de Nord cu o populație de 5,5 milioane de locuitori. Prețurile de aici sunt medii, clima nu este cea mai plăcută, ci gheață, vederi unice și munți - toate acestea fac turiștii să vină aici în fiecare an, bucurându-se de tăcerea geroasă și de frumusețea naturii. Indicele de securitate - 7.04.

2. Elveția

Cea mai scumpă țară din Europa, atât pentru turism, cât și pentru viață - Elveția. Mergeți aici, trebuie să vă amintiți că absolut totul este scump aici, dar frumusețea Alpilor și a hotelurilor de lux merită. Sectorul bancar este bine dezvoltat aici, care atrage oameni bogați din întreaga lume. Elveția este un centru bancar internațional, astfel încât localnicii nu simt nivelul prețului, dar turistul nu va fi ușor aici. În același timp, Elveția este una dintre cele mai sigure țări de pe planeta noastră și un astfel de punct pe o călătorie este foarte important.

Rata scăzută a criminalității este asigurată de sistemul local de aplicare a legii, precizia căreia poate fi comparată cu ceasurile elvețiene. Nivelul ridicat de educație și statutul nealiniat (neutralitate) - aceasta oferă Elveției posibilitatea de a fi departe de toate conflictele și războaiele globale, astfel încât să se situeze pe locul doi printre cele mai sigure țări. Indicele de securitate - 7.01.

1. Islanda

Țară uimitoare de gheață, unde este ceva de văzut - aceasta este Islanda. În ultimii ani, țara a devenit populară, iar costul petrecerii nopții în hoteluri a scăzut ușor. În ONU, Islanda a fost numită cea mai bună țară pentru a trăi, fiindcă ea a devenit cea mai sigură țară a planetei noastre. Natura și tăcerea înconjurătoare vor lăsa o impresie plăcută oaspetelui dvs., iar un nivel ridicat de securitate, absența dezastrelor naturale și a deceselor violente vor face restul cât mai confortabil și mai pașnic posibil. Statisticile vor fi indicative, conform cărora anul trecut a fost înregistrată o moarte violentă, în timp ce populația este de aproximativ 350 mii de persoane. Indicele de securitate - 6.16.

În ceea ce privește Rusia, ea se situează pe locul 108 în clasament, iar Ucraina (116) și Rusia sunt singurele țări europene care sunt inferioare în securitatea lor față de Statele Unite (65 de ani).

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.