Este greu de spus care pasăre este cea mai mare din lume. Pentru a face acest lucru, alegeți unul dintre multele criterii. Ca urmare, nu există încă o evaluare obiectivă: o pasăre are o aripă mai mare, cealaltă este mai lungă de la coroană până la capătul labei, al treilea cântărește cel mai mult.

Cea mai mare pasăre din lume, conform ornitologilor

Încă mai vreau să încep cu menționarea celei mai mari păsări zburatoare din istoria planetei. Se numește argentavis maiestuos. A existat acum aproximativ 5-8 milioane de ani în ceea ce este acum Argentina.

Pasărea uriașă era în formă de falcă și avea o aripă de până la 8 metri. Lungimea corpului gigantului a fost de 1,8 metri, cu o greutate medie de 78 kilograme. Se crede că argentavisul era un prădător și a mâncat animale mici. El a ales o victimă de la înălțimea zborului său și a atacat din aer.

Dintre speciile vii, struțul african din familia struțului se află pe primul loc în clasament. Pasărea a câștigat, de asemenea, într-un alt clasament: ochii ei, în raport cu dimensiunea capului, sunt cei mai mari dintre cei care există pe Pământ.În plus, struțul are o înălțime remarcabilă de 2,8 metri și o greutate de aproximativ 175 de kilograme.

Dacă traduceți numele științific al acestei specii, sună ca o "vierme-cămilă". Incapacitatea de a zbura pasăre compensează abilitățile remarcabile ale alergătorului. Viteza maximă posibilă pe care o dezvoltă struțul este de 70 de kilometri pe oră.

Corpul păsării este acoperit cu un penaj dens, în timp ce capul și picioarele sunt complet goale. Puteți vedea acest miracol în regiunile uscate din Africa și Orientul Mijlociu. Multe grădini zoologice le oferă oaspeților să se întâlnească cu reprezentanți ai acestei specii.

În caz de pericol, struțul fuge, fiecare pas are o lungime de până la 4 metri. De asemenea, poate modifica drastic direcția de mișcare fără a încetini viteza de rulare.

Cele mai mari păsări din natură

În plus față de giganții recunoscuți, care au fost discutate mai sus, există încă sute de păsări mari care trăiesc în lume care sunt în felul lor campioni. Mulți dintre ei, datorită înălțimii lor, pot fi un pericol pentru oameni. Aceasta se datorează prezenței ciocurilor ascuțite, puternice și picioarelor puternice cu ghearele.

Barbuta bufniță

Această pasăre este doar una dintre cele care pot fi periculoase pentru oameni. Se pare luminoasă și are o puf pufos pe corp. Bufna bufniță este un prădător care trăiește în mlaștinile din sudul Statelor Unite ale Americii.

Anvergura aripilor pernei ajunge la 1,2 metri, iar greutatea este de aproximativ 1,5 kilograme. Pasărea mănâncă animale mici pe care le atacă din aer. În plus, owl își păstrează cu grijă teritoriul. Dacă o persoană intră în ea, pasărea poate ataca. De obicei atacă capul intrusului, tragând-o și încercând să-l deterioreze cu ciocul. Rezultatul poate fi rănirea profundă a sângelui, deci este recomandat să călcați pe teritoriul unei persoane blindate înclinate într-o cască.

Șoim roșu (șoim roșu)

Este cea mai faimoasă și cea mai mare specie de șoimi. Locuiește în zone cu păduri mici, parcuri și preiuri. Bird cântărește până la 2 kilograme, anvergura aripilor ajunge la 1,5 metri.

Buzzardul construiește cuiburi pe copaci și le apără cu grijă. Dacă în timpul construirii cuibului intră un om pe teritoriu, atunci cel mai probabil, șoimul atacă. Traumatizează victima cu gheare mari. Din acest motiv, în statul Connecticut, pasionații de sporturi în aer liber sunt mutați în sălile pentru timpul de cuibărit.

Crow-whistler, sau cântând cocoș negru (Magpie australian)

Fluierul de corb este o rudă apropiată a corbilor și a corbilor, care sunt folosite în banda noastră. De asemenea, rudele sale sunt membri ai familiei Shrikes. Aceste păsări includ în mod obișnuit nevertebratele terestre în meniul lor. Aripile unui cântec cântă la 1 metru. Protejând teritoriul său, un astfel de corb poate dăuna intenționat unui oaspete neinvitat, fie că este vorba de o altă pasăre sau de o persoană. Istoria a înregistrat chiar decese atunci când aceste păsări mari au provocat răniri periculoase cu ciocul, ghearele și aripile lor pe cap și față ale unei persoane.

Snowy Owl

Owl alb poate fi văzut în filmul senzațional despre tânărul vrăjitor Harry Potter. Este cea mai nordică pasăre din lume. Ei trăiesc și se cultivă în apropierea Cercului Arctic. Nu sunt confundate de temperatura de aproximativ - 50 de grade Celsius. Înălțimea speciei ajunge la o jumătate de metru, iar aripile sunt de 1,2 metri. Bufnițele pot cântări până la 2,7 kilograme.

Cuiburile de păsări arătau ca niște diapozitive de zăpadă nemăcinată pe teren acoperit cu vegetație. Dacă vă apropiați prea mult de ei, bufnița se va grăbi să atace, încercând să rănească capul și fața cu ghearele ascuțite și cu ciocul puternic ascuțit. Cei care au fost atacați de o astfel de pasăre ar trebui să-și acopere fețele cu mâinile și să se retragă grabnic de pe câmpul de luptă.

Cioc negru bodârlău (Great Loon Northern)

Loonul este una dintre cele mai primitive specii de păsări de pe Pământ. Ei se pot lăuda cu o istorie lungă a speciei, care durează încă din stadiile foarte timpurii ale evoluției. Cel mai adesea, Gagar se găsește în apropierea lacurilor, în taiga, în păduri cu un climat temperat și în tundra arctică.

Diversii sunt păsări migratoare care zboară în timpul iernii, mai aproape de locuri cu un climat cald.Ei petrec iarna în golfuri în emisfera nordică. Cioara medie cântărește 5 kilograme. Ciocurile și ghearele lor sunt ascuțite și suficient de puternice pentru a provoca daune semnificative corpului uman. Ciocul alungit este capabil să străpungă carcasa de pește, care este foarte utilă la vânătoare. În ultimii ani, populația sa redus considerabil din cauza poluării lacurilor.

Bărbat bărbat (Lammergier)

Numele pasărelor este tradus ca vânătoarea de vultur pentru miei. Dar mieii nu fac parte din dieta giganților, cu excepția cazului în care animalul este atât de slab încât devine o pradă ușoară pentru gât. În același timp, reprezentanții speciei sunt cu siguranță prădători.

Vulturile preferă hrana solidă care este aruncată de sus pentru a se șlefui. Ei iubesc de asemenea măduva osoasă, care este extrasă din oasele luate de vulturi de carcase. În mod similar, vulturii cu barbă produc carne de broască țestoasă, scăzând-o de la înălțime.

Fiecare dintre păsările din listă este unică în felul său. Nu numai mărimea mare atrage atenția asupra acesteia. Particularitățile comportamentului, habitatului și caracterului fac ca toate aceste specii să fie curioase pentru observatorii de păsări și pentru alți cercetători în domenii conexe.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.