Cuprins:

 1. Drumul spre Baikal
 2. Cum se face un buget
 3. Avantaje și dezavantaje
 4. opinii
 5. Facilități de recreere
 6. Vacanță pe Lacul Baikal 2019 "all inclusive"

Călătoriile în Rusia devin din ce în ce mai populare în fiecare an. Poate că interesul crescut este asociat cu conștientizarea de către locuitorii țării a întregii exclusivități a frumuseții regiunii. Nu este exclus faptul că turiștii sunt atrași de condiții îmbunătățite semnificativ în care aceștia pot ajunge în propria țară.

Lacul Baikal a devenit unul dintre locurile turistice unice și excepționale. Atât iubitorii activi de petrecere a timpului liber, cât și cei care preferă o petrecere inactivă vin aici. Lacurile lacului, uneori stâncoase, uneori nisipoase, au devenit un loc excelent pentru relaxare. Vechile pinteni de taiga, cedrii și larve dau locului un farmec deosebit.

Vârful sezonului pe Baikal este vara și prima lună de toamnă. De asemenea, un mic aflux de turiști are loc de obicei din ianuarie până în martie.În acest moment, iubitorii de divertisment extrem, pescuitul cu gheață, fotografi și cunoscători ai frumuseții acoperite de zăpadă a celui mai curat lac și a naturii înconjurătoare sunt cele mai frecvente aici.

Drumul spre Baikal

Cel mai bine este să vă începeți călătoria direct la Baikal din Irkutsk. Aici este cel mai mare centru de transport din cartier - aeroportul, stațiile de cale ferată, stațiile de autobuz, intersecțiile rutiere. O alternativă ar fi Ulan-Ude, Severobaikalsk și Slyudyanka. Cel mai rapid zbor, un tren sau un autobuz durează câteva zile de la un turist. Distanța uriașă, și nu întotdeauna o șosea bună, va face ca mașina cu mașina să fie dureroasă pentru șofer și pasagerii săi.

Cei care au ajuns deja la punctele de mai sus pot ajunge la Baikal cu autobuzul sau cu microbuzul. De asemenea, puteți utiliza serviciile navei sau Circum-Baikal Express.

Cum de a face un buget?

Turiștii trebuie să fie pregătiți pentru faptul că odihna pe Lacul Baikal va necesita investiții considerabile. Pentru comparație, putem lua un exemplu de excursie într-o țară exotică pentru o săptămână într-un sistem "all inclusive", inclusiv zboruri.

De exemplu, un zbor de la Moscova la Irkutsk va costa circa 23.000 ruble tururi. 3.5 transferul zilnic cu trenul va costa 3.500 de ruble în locația rezervată și 7.500 de ruble în compartiment.

Cazare în segmentul de buget va costa de la 800 de ruble pe persoană. De cele mai multe ori acestea sunt case de oaspeți și centre de recreere. Hoteluri de 3 stele vor necesita dispunerea de la 1700 de ruble. Un nivel mai ridicat de confort va costa de la 5.000 de ruble.

Este, de asemenea, posibil să închiriezi o întreagă casă de trei camere pentru o sumă de 15.000 de ruble. Costul de trai în oricare dintre opțiuni va depinde în mod direct de sezon. În sezonul de vârf, suma poate crește până la 2 ori. Este mai bine să rezervați camere în avans, pe baza feedback-ului de la clienții anteriori.

În plus față de toate cele de mai sus, merită să te distrezi în buget:

 • o excursie cu barca - 500 de ruble;
 • vizitarea unui supermarket - 700 de ruble;
 • Muzeul arhitecturii din lemn - 150 ruble;
 • excursii de diferite tipuri - 500-3000 ruble.

Alimentele reprezintă, de asemenea, un factor important în materie de odihnă bună. În medie, într-o cafenea lângă Baikal, puteți mânca 350-500 de ruble pe persoană. Nu trebuie să vă așteptați la capodoperele gastronomice - mâncarea locală este simplă și familiară locuitorului. Printre cele mai populare feluri de mâncare locale se numără așa-numitele găluște siberiene. Printre delicatesele trebuie să alegeți omul, pe care îl puteți cumpăra direct de la pescari.

Avantajele și dezavantajele odihnei

Ca orice loc specific de odihnă, Baikal are părți pozitive și negative, cele mai multe fiind ambigue. Primul lucru care atrage turistii aici este virginitatea naturii si magnifica ei. Se pare că în unele locuri piciorul unei persoane nu a pășit. O parte din coastă este inaccesibilă pentru transport, așa că natura și-a păstrat aici frumusețea originală.

Numeroasele baze și hoteluri reprezintă un avantaj clar al locului. Dintre acestea, puteți alege exact ceea ce este potrivit în toate privințele. Din păcate, doar o mică parte dintre ei se pot lauda cu un nivel decent de serviciu.

Restul pe Lacul Baikal este potrivit pentru cei care caută pacea și armonie. Aici vă puteți relaxa din agitația vieții cotidiene. În același timp, încetinirea proceselor și tăcerea exagerată nu pot fi plăcute fanilor petrecerilor și evenimentelor similare. Ei vor decide că era doar plictisitor.

Apa în apele locale este întotdeauna rece, puțini vor îndrăzni să înoate aici. Puteți căuta mici aversuri și golfuri unde apa va fi ușor mai caldă. Perioada de vacanță pe plajă pe Baikal este foarte scurtă. Restul timpului suflă vânturile reci.

După sezonul turistic, munții de gunoi rămân în locuri de vizitare generală. Local nu se grăbește să le curețe. În plus, Baikal este foarte dificil de relaxat cu copiii. În ciuda tuturor încercărilor organizatorilor de turnee și a proprietarilor de hoteluri de a crea timp liber pentru copii, nu toată lumea găsește ceva de făcut. De asemenea, vremea schimbătoare și distanța mare față de locul de odihnă nu sunt bune pentru părinți.

Comentarii clienți

Dacă ați pus împreună numeroasele recenzii ale turiștilor, puteți evidenția următoarele:

 • feribotul funcționează numai în sezonul cald și colectează cozi uriașe;
 • puteți salva prin închirierea locuințelor private de la rezidenții locali;
 • partea laterală a lacului mai aproape de Ulan-Ude este mai favorabilă pentru recreere din mai multe motive;
 • există prea puține farmacii și magazine, este mai bine să luați tot ce aveți nevoie cu dvs.;
 • fauna sălbatică poartă pericol sub formă de animale și insecte;
 • obiectele trebuie să aibă haine calde;
 • cea mai dezvoltată infrastructură din satul Listvyanka;
 • cele mai pitorești obiecte ale naturii sunt cele mai îndepărtate de așezările majore;
 • cu copii, este cel mai bine să vă odihniți la Mandarkhan Bay.

Rest pe Baikal 2019: prețuri, centre de recreere și alte modalități de cazare

Infrastructura regiunii în fiecare an devine din ce în ce mai dezvoltată: există încă și mai multe locuri noi de cazare. Pentru turiști:

 • hoteluri;
 • hoteluri;
 • centre de recreere;
 • vile;
 • case de oaspeți;
 • cabane și yurturi.

Centrele de recreere rămân cele mai populare.

Centrul de recreere Circum-Baikal

Acest centru de recreere are o dimensiune mică și este situat în apropiere de portul de stație Baikal. Acesta oferă priveliști uimitoare ale lacului. În ciuda locației izolate, există tot ce aveți nevoie pentru confort. Acesta oferă zonă bine îngrijită, grătar, saună, piscină, teren de tenis, divertisment pentru copii și multe altele. Aici puteți comanda mâncare după preferințele dvs. Locația de pe vârful dealului complică drumul către loc, dar oaspeților li se oferă un transfer la un preț de 200 de ruble. Într-o cameră dublă puteți rămâne la 1800 de ruble pe zi.

Centrul de recreere "Solar"

Acest centru de recreere este situat la doar 700 de metri de lac. Acesta oferă case din lemn, terase, teritoriu bine îngrijit, plajă, restaurant. Aici puteți rezerva excursii. În lista de posibilități de divertisment sunt tenis de masă, pescuit, trekking. Camera dubla va costa 3000 de ruble pe zi.

Centrul de recreere "Dariana Club"

"Clubul Daryana" este situat la 500 de metri de Lacul Baikal. În zona amenajată sunt case frumoase din lemn. Bucătarii locali vor oferi mâncăruri gustoase și de calitate. Prețul cazării într-o cameră dublă (3000 ruble) include demipensiune. Printre dezavantaje este de a oferi confort pe stradă.

Cabana "Listvyanka"

Originalul și originalul se vor odihni într-o cabană "Listvyanka". Printre dezavantaje se numără necesitatea urcării dealului. Restul hotelului provoacă numai emoții pozitive. Camerele au o baie privată. De asemenea, turistii sunt atrasi aici o priveliste magnifica de la ferestre. La cererea oaspeților, puteți savura bucătăria siberiană reală aici. Pentru o cameră dublă va trebui să plătească 3500 de ruble.

Chara "Chara"

Pe malul Mării Micului, Lacul Baikal reprezintă o serie de case din lemn îngrijite. Această pensiune "Chara". Fiecare dintre case este dotată cu încălzire individuală. Puteți găti mâncarea proprie sau puteți folosi serviciile bucătarilor locali. Există, de asemenea, un teren de tenis, biliard, cinema, saună și piscină. De aici puteți rezerva un tur dintr-o gamă largă. Cazare în segmentul de buget al bazei va costa de la 1600 de ruble. Separate case confortabile pot costa până la 7000 de ruble pe zi pe casă. Pot găzdui 2-3 persoane.

Vacanță pe Lacul Baikal 2019 "all inclusive"

Sistemul local all-inclusive este adesea un tur care include cazare, mese și excursii de tot felul. Opțiunile sunt variate, ceea ce face posibilă alegerea a ceea ce este potrivit pentru fiecare gust, fitness fizic și buzunar.

 • "Altai Colier" - turneul include 10 zile. Costul aproximativ pentru două din 88.000 de ruble. Programul de excursii include vizite la Valea Karakol, Munții Belukha, Ridurile Katunsky și Terektinsky, Lacul Teletskoye, râul Katun. Se presupune că acesta se află în hotelul "Uch-Enmek".
 • "Altai Odyssey" este conceput pentru 8 zile. Turul include o vizită în Rezervația Biosferei Altai, Muntele Sinyukha, stațiunea Belokurikha, Lacul Teletskoye și Lacul Manzherok, precum și alte locuri de interes. Oaspeții vor fi cazați în hotelul "Neo".Această călătorie va costa aproximativ 75.000 pentru două.
 • Altai Light durează 8 zile. Costul său începe de la 84.000 de ruble pentru două. Turul include o vizită la rezervația naturală Altai, satul Artybash, munții Sinyukha, peșterile Tavdinsky, insula Patmos și altele. Turiștii vor trăi în GLK "Manzherok".

Costul turului nu include zborul. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți o excursie și planificați un buget pentru odihnă.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.