Confort, căldura razelor soarelui, mirosul de flori și câmpuri, vremea frumoasă și aroma de țară pastorală - acestea sunt conceptele care caracterizează designul interior în stilul Provence. Numele stilului a fost în cinstea provinciei pitorești franceze din Provence, iar în secolul al XIX-lea a devenit incredibil de popular în Europa. Stilul Provence sau țara franceză atrage atmosfera ușoară și simplitatea aparentă, o combinație de confort, confort, antichități și lux.

Înregistrarea camerelor în stilul Provence se găsește adesea în casele de țară, deoarece numele exact al stilului implică apropierea de natură, măsurarea vieții rurale. Cu toate acestea, sofisticarea, delicatețea și lirismul stilului fac posibilă aplicarea cu succes a acestuia, dezvoltând designul unui apartament modern din oraș.

Provence design stil cameră de zi

Culoare. O caracteristică caracteristică a stilului Provence este predominanța culorilor delicate luminoase.În cazul în care faceți o cameră de zi, preferința este acordată tonurilor naturale naturale: alb, crem, albastru, lavandă, bej. Contrastele de culoare și luminozitatea nu sunt permise, toate culorile sunt păstrate în tonuri silențioase

Decorarea camerelor. Caracteristica principală a salonului francez este folosirea numai a materialelor naturale. Pentru ziduri se utilizează tencuielile albe grosiere, adesea făcute ca și cum ar fi întâmplător, neuniform, cu efectul unei suprafețe crăpate. În unele exemple de realizare, unele secțiuni ale peretelui sunt realizate din piatră sau zidărie, este posibil să se termine cu scânduri de lemn. Peretele poate fi acoperit cu tapet cu modele florale palide, modele în dungi sau în celulă.

Tavanul camerei de zi este de obicei alb, nu ar trebui să atragă atenția. Decorarea plafonului este grinzi. Ele pot fi făcute din lemn sau pictate în nuanțele tonului principal al livingului. Un tavan complet din lemn cu grinzi transversale pare confortabil, dar această opțiune este rar întâlnită în apartamentele orașului cu tavane joase. Interiorul livingului în stilul Provence este incompatibil cu linoleumul, laminatul sau covorul.

Podelele ar trebui să fie scânduri, de preferință o nuanță deschisă cu elemente de uzură, este permisă deschiderea plăcilor cu un lac mat. Pentru podele, puteți utiliza de asemenea piatră decorativă sau plăci mari de ceramică.

Bucătărie în stil Provence

Sofisticarea și simplitatea stilului Provence este întruchipată în mod clar în camere luminoase și spațioase. În condițiile orașelor, bucătăria-cameră de zi îndeplinește cel mai mult această cerință. Combinând bucătăria cu sufrageria crește semnificativ spațiul camerei, iar stilul Provence din interior va crea o atmosferă confortabilă și va sublinia originalitatea apartamentului.

Una dintre principalele sarcini în proiectarea interiorului bucătăriei-cameră de zi este zonarea. Practica obișnuită a zonării spațiului este aranjamentul arcurilor, însă acest element al arhitecturii în stil Provence este rar. Pentru a separa livingul și bucătăria, este adesea folosit un contor de bacuri sau un mobilier - o canapea sau o masă.

Schema de culori a sufrageriei și a bucătăriei este păstrată în aceleași culori deschise, dar plafonul și podeaua, de regulă, sunt proiectate diferit. Tavanul de bucătărie albe finisat poate fi decorat cu grinzi de lemn, iar în camera de zi să îl lași pur și simplu sub forma unei suprafețe ușoare de lumină.

Zonarea sediului bucătăriei-cameră de zi în stil Provence este, de asemenea, posibil cu ajutorul podelei: în podele bucatarie utilizați țiglă sau piatră, iar în camera de zi - lemn. Zona de luat masa poate fi, de asemenea, decorată cu dale dacă este direct adiacentă la bucătărie. În acest caz, pe podeaua din zona de luat masa este adecvat să se așeze covorul cu scuffs ușoare.

Provence stil interior

Mobilierul cu o notă de antichitate oferă un rafinament deosebit în camera de zi. Desigur, materialele moderne nu sunt permise, doar lemnul poate fi folosit pentru mobilier. Opțiunea ideală este mobilierul antic - mese și scaune cu picioare curbe, dulapuri ornamentate. Dacă pentru a obține astfel de mobilier este dificil, preferința este dată obiectelor în vârstă artificială.
Prin culoare, este de dorit să alegeți mobilier din lemn de culoare deschisă sau vopsite în culori deschise. Mobilierul este completat cu detalii din fier forjat, decorat cu aurire, sculptură originală.

Bucătăria-living poate fi decorat cu rafturi sau dulapuri de bucătărie deschise, mâncăruri în acest caz este un detaliu suplimentar al interiorului. Spectaculos detaliu al interiorului bucătăriei-living este un bufet masiv. Pentru a păstra stilul rustic, ar trebui să ascundeți aparatele moderne de bucătărie cât mai mult posibil - un cuptor cu microunde, un frigider, o mașină de spălat vase, o mașină de cafea. Preferința este acordată tehnologiei integrate

Pentru tapițarea mobilierului tapițat, se folosesc țesături de culoare deschisă cu nuanțe liniștite, cu un model floral delicat. Contrastante, dar nu luminoase, pot fi mici tampoane pe canapele, pene pe scaune balansoar sau scaune de răchită.
Cosiness și farmecul acasă create de abundența de textile.Camera din stil Provence ar trebui să fie pătrunsă de lumina soarelui, deci pentru decorarea ferestrelor sunt alese materiale ușoare: tul, satin, chintz cu un model de culoare mic. Perdelele și perdelele sunt adesea decorate cu maneci și bluze.

O masă mare din lemn natural este acoperită cu o față de masă brodată. Broderii de mână, șervețele de dantelă tricotate, cămăși de casă se potrivesc cu stilul și dau un farmec deosebit în camera de zi. O caracteristică deosebită a Provence este abundența de dulciuri drăguțe, așezate pe rafturi, noptiere și mese: vase, coșuri, figurine. Decorul bucătăriei-cameră de zi este simbolul provinciei Provence - o figurină de cocoș din porțelan, sticlă sau lemn.

Și, bineînțeles, culoarea rustică este de neconceput fără verdeață și flori în casă. Florile ar trebui să fie peste tot - plante în cada de lemn în aer liber, plante decorative de flori în vase albe pe pervazurile ferestrelor, flori tăiate în vase. Bucătăria este decorată cu ciorchini de plante uscate, ciorchini de ceapă și usturoi, buchete de flori sălbatice.
Interiorul în stilul Provence vă permite să creați o atmosferă plăcută și confortabilă, care vă permite să vă relaxați pe deplin de grijile de zi cu zi.

1 COMENTARIU

  1. Pentru a vă îngriji atât de confortabil, trebuie să aveți o zonă extinsă. Avem o cabana mare de la turn doar la cabana. În oraș ne-am stabilit mai modest.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.