Piatra cea mai scumpă din familia cuartului este ametist. Se crede că una dintre principalele proprietăți ale rasei - protecția împotriva intoxicației. O legendă frumoasă este legată de acest lucru, în care zeul vinului și distracția Dionysus sa îndrăgostit de frumoasa nimfă Ametis. Dar frumusețea era impregnabilă. Apoi, zeița Artemis a transformat-o într-o frumusețe magică de piatră și ia dat numele de Ametist, care trebuia să însemne "nu beată". Piatra ar fi trebuit să salveze grecii vechi de intoxicație.

Elemente de piatră

Piatra aparține silicei. Se compune din cuarț și impurități de fier, mangan, cobalt. Ametistul crește în roci pe un substrat gri opac. Arată mai mult un grup de cristale translucide. Forma cristalelor este alungită în formă de romb.

Printre proprietățile decorative ale pietrei se atrage o nuanță neobișnuită purpuriu. Puteți găsi soiuri foarte palide sau saturate aproape negre cristale.Adâncimea culorii și strălucirii pot fi văzute cel mai bine la lumina zilei.

Experții explică originea pietrei acestei culori în moduri diferite. Poate că culoarea violetă depinde de saturația în compoziție a impurităților de cobalt, mangan și fier. Alti oameni de stiinta cred ca ametistul contine o multime de pigmenti organici coloranti. A treia teorie este încălcarea rețelei cristaline și prezența ionilor de fier.

Din nefericire, culoarea însorită cu timpul face ca piatra să fie mai palidă - piatra doar arde. În primii 25 de ani de existență, piatra pierde 20% din intensitatea culorii. Dacă mineralul este încălzit la 200 de grade, acesta începe să schimbe nuanțele de la galben și verde până la complet transparent. După răcire, culoarea este restabilită.

Duritatea pietrei este estimată la 7 unități pe masa Mohs, iar densitatea este de 2,6 grame pe centimetru cub. Minele ametist sunt situate:

 • în America de Sud;
 • în Africa;
 • în Asia;
 • în Brazilia;
 • în Rusia (Ural).

Ametist pentru tratamentul și prevenirea bolilor

Specialiștii de tratament cu ajutorul mineralelor se numesc litoterapeuți. Ei sunt convinși că ametistul este capabil să crească producția anumitor hormoni prin normalizarea glandelor endocrine și a întregului sistem. Puteți, de asemenea, conta pe consolidarea sistemului nervos. Cu ajutorul acestei pietre este posibil să umpleți sângele cu oxigen mai abundent. De asemenea, oamenii vor experimenta imbunatatiri in munca de stomac si intestine. Poate fi recomandat să purtați bijuterii cu miezuri de ametist și persoane cu diverse reacții cutanate. Mișcările de masaj pe piele cu ajutorul cristalelor netede mari îi pot îmbunătăți calitatea, pot elimina ridurile mari și pot îmbunătăți nutriția, ceea ce va duce la o îmbunătățire a tenului.

Pentru a curăța corpul, trebuie să beți apă infuzată cu ametist. Acest medicament curăță în mod eficient sistemul cardiovascular, ficatul, rinichii și, de asemenea, vă permite să faceți față rapid unei răceli. De asemenea, piatra se luptă activ cu umflături și vânătăi. În plus, ametistul ajută la diferite afecțiuni ale articulațiilor.

Unii litioterapeuți recomandă achiziționarea de ametist pentru cei care au probleme cu auzul. Acesta va ajuta să facă față insomniei și durerilor de cap de origini diferite. Pentru migrene, este suficient să luați cristale mari, să le încălziți și să le atașați la temple și frunte. Ametistul sub pernă vă va ajuta să dormiți fără probleme și fără coșmaruri.

Piatra pe corp, sub formă de decor, reduce stresul și ajută la tratamentul stărilor paranoide și schizofreniei. Se va potrivi chiar și celor care se confruntă în mod regulat cu stresul.

Este important ca proprietatea legendară a ametistului să ajute la depășirea unor astfel de rele grave cum ar fi băutul și dependența. Pentru un efect mai mare, piatra trebuie să aibă contact cu pielea pacientului. Este mai bine să alegeți argintărie cu ametisturi mari. Se crede că piatra este capabilă să absoarbă vaporii de alcool, salvând proprietarul de la intoxicare. Se crede, de asemenea, că pietrele din cupă pot neutraliza parțial otravă în băutură.

Mineralul afectează în mod magic în exces greutatea. El ajută oamenii care doresc să piardă în greutate, să scape de rezervele de grăsime. Procesul este mai rapid și mai ușor.

Proprietățile magice ale ametistului

Ametistul este capabil să demonstreze proprietăți magice. El este personificarea conceptelor de puritate spirituală și nevinovăție, precum și devoțiunea față de idealuri. Piatra îndepărtează gândurile rele și normalizează somnul. Dacă proprietarul pietrei nu are intenții rele, atunci ametistul îi va aduce sănătate, fericire, va scăpa de ochiul rău și de influența conspirațiilor.

Mineralul vă ajută să vă relaxați atât moral cât și fizic. El protejează de situații conflictuale și de gânduri rele. Dacă în timpul unei dispute, piatra era aproape sau purtată pe corp, atunci după conflict ar trebui să fie spălată cu apă caldă.

Umbra violetă specifică permite să se atribuie proprietăților "al treilea ochi" ametistului. Proprietarul său va putea descoperi noi fațete ale minții sale și va deveni mai inteligent. Din mediul unei persoane purtând un ametist pe corpul său, oamenii nesimțitori și răi dispăreau magic. De asemenea, piatra tine tinerețea și frumusețea.

Pentru oamenii de familie, ametistul are înțeles ambiguu. Dacă un cadou cu ametist a fost prezentat de un soț / soț unui altul, atunci iubirea și sentimentele vor domni în familie. Dar dacă o piatră a fost prezentată de un străin care se bazează pe reciprocitatea unuia dintre soți, atunci acest dar poate aduce discordie familiei și chiar poate deveni motivul ascuns al divorțului.

Printre proprietățile magice ale pietrei:

 • ajutor în domeniul iubirii;
 • în dezvăluirea talentelor;
 • în extinderea abilităților creative;
 • absorbția negativă;
 • eliberarea din durere;
 • în reconcilierea cu dușmanii;
 • aduce pace și liniște în casă;
 • dezvoltă abilități intelectuale;
 • dă curaj;
 • dă succesul în dezvoltarea afacerilor și a carierei.

Valoare pentru semnele zodiacului

Mineralul aparține elementelor Air. Este asociat cu planetele Saturn și Neptun. Ametistul ajută activ Berbecul și Leii. Sunt mai ușor să găsești o cale de ieșire și situații dificile și să ia deciziile corecte. Piatra calmează în mod eficient temperamentul exploziv al acestor semne. Pentru aceasta este mai bine să alegeți cristale violet de nuante întunecate.

Ametistul roz este potrivit pentru Varsator, Gemeni, Balanta si Capricorn. Ei trebuie să monitorizeze cu atenție munca inimii și piatra îi va ajuta în acest sens. De asemenea, ametistul va ajuta în afacerile de dragoste.

Ametistul neagră rare - Regele Negru - se va potrivi cu Virgos și Scorpionii. El îi va da armonie și pace. Piatra va ajuta, de asemenea, să supună egoismul inerent acestor semne. Virgii și Scorpionii pot afla mai multe despre lumea lor interioară.

Lilac Ametist este cea mai buna alegere pentru raci si Pesti. Ei vor avea noroc în afacerile și dezvoltarea parteneriatelor. Reprezentanții acestor semne nu vor simți atât de mult furie și răutate, va fi mai ușor să experimenteze invidia.

Numai Taurul este recomandat pentru a evita contactul cu ametistul. Dar pentru Varsator, Fecioara, Sagetator, Capricorn si Pesti, piatra ar trebui sa fie principala in colectie. Mai ales dacă la data nașterii există numerele 3, 12, 21 și 30.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.