Selenite este o piatră al cărei nume este în concordanță cu Zeita Lunii Selena (Grecia). Faptul este că piatra are un aspect uimitor, în vremuri străvechi a fost comparată cu Luna și a fost considerată parte din ea. Această piatră fascinează oamenii, dar în același timp este un mineral mândru care nu tolerează alte pietre.

Selenitul este împărțit în mai multe categorii, nu numai în funcție de culoarea și datele externe, ci și de locul de producție. De exemplu, mineralul al cărui depozit a fost situat aproape de Marea Albă se numește belomorit, iar numele de selenită negru este labrador. Mineralul clasic are o culoare delicată albe (culoarea laptelui). Cu toate acestea, există pietre cu nuanță albastră, galbenă sau roz, care, de asemenea, surprinde cu frumusețea sa. Cel mai valoros tip de selenit este un mineral cu o umbra de miere.

După cum știți, selenitul este o piatră fragilă care poate fi zgâriată chiar și cu o mișcare neglijentă a unghiei.Faptul este că pe scara Mohs piatra are o duritate de două unități, astfel că piatra nu percepe pietrele din apropiere care o pot zgâria sau chiar îl pot distruge. Avantajul unei astfel de durități este doar într-un singur lucru - piatra este ușor de lustruit și măcinat.

Selenite este o piatră uimitoare, cu strălucire matasoasă și un efect irizat unic - banda de lumină poate fi în diferite locuri, pe baza unghiului de vizualizare în care se uită la piatră. Selenit este un mineral transparent, bazat pe compoziția chimică a lutului și sulfului, hematitului, nisipului și a altor impurități organice, creând o piatră frumoasă.

Cum și cine folosește selenita

Din moment ce selenitul este un mineral foarte fragil, el aparține pietrelor semi-prețioase și ieftine. În antichitate, a fost folosit pentru a face figurine, boluri și bijuterii. Bijuteria cu această piatră nu este practic realizată, deoarece piatra este ușor de zgâriat, deteriorată sau deformată în ele, din cauza căreia va cădea rapid sau se rupe. Cu toate acestea, este adesea folosit pentru a crea margele frumoase, pandantive și brățări.

Pentru ca o piatră să funcționeze cât mai mult posibil, trebuie depozitată în condiții speciale - este necesar să se asigure o umiditate suficientă și condiții optime de temperatură. Există, de asemenea, lacuri speciale care acoperă mineralele, păstrând aspectul lor original.

Foarte des, toate mineralele naturale și pietrele sunt separate prin sex în bărbați și femei. În ceea ce privește selenitul, este cu siguranță o piatră de sex feminin, deoarece este fragilă, moale și delicată. Din acest motiv, în vremurile străvechi, bărbații au dat bijuterii de la selenit la fiicele lor, pentru a le înmuia caracterul, a dezvolta sensibilitate, flexibilitate și răbdare, făcându-le fete reale. Piatra are o forță specială pe lună plină, astfel încât în ​​această perioadă este necesar să se ocupe cu mare precauție.

Dacă credeți zestrea, atunci selenitul este piatra principală de familie, oferind confort, confort și relații bune între membrii familiei. Mineralul va proteja iubitorii de certuri și nemulțumiri. În același timp, selenitul este o piatră care va ajuta o persoană singură să găsească dragoste sinceră, curată și reciprocă.

Selenitul nu este numai o piatră de dragoste, ci și un ajutor credincios în religie. Mulți bărbați și femei iau amulete selenite împreună cu ei în timpul pelerinajului. De asemenea, oamenii cred că piatra are o legătură directă cu îngerul păzitor al proprietarului său, iar în vremuri grele îi va putea să-l cheme pentru ajutor, va indica modul corect în viață.

Proprietăți de vindecare ale pietrei Selenite

Mulți cred că piatra are o putere și o energie extraordinară, de aceea este surprinzătoare cu abilitățile sale de vindecare, și anume:

  • Vindecă rănile, ameliorează umflarea și hematoamele.
  • Aceasta mărește elasticitatea ligamentului și mobilitatea articulației, de aceea este utilizată în boli, cum ar fi artrita sau artroza.
  • Vindecă bolile legate de anemie.
  • Pudra din această piatră este beată pentru a reduce temperatura și a elimina căldura.
  • Dacă o persoană are depresie sau tulburare psihologică, atunci piatra va avea un efect benefic asupra stării sale mentale, va îndepărta apatia și depresia, forțându-i să privească viața din partea pozitivă.
  • Vindeca de la boli asociate cu plamanii si sistemul respirator.
  • Îndepărtează din cauza leșinilor.
  • Medicii tibetani folosesc un mineral pentru curățarea vezicii biliare și îndepărtarea pietrelor.
  • Egiptenii au folosit pudră de selenită, diluând-o cu sifon și miere pentru a păstra pielea în stare bună. De asemenea, credeau că piatra va păstra tinerețea, va îndepărta ridurile și va vindeca toate rănile.
  • Dacă te uiți la piatră de multă vreme și de multe ori, atunci ea va restabili vederea, oferind ocazia de a vedea lumea în întregime.

Selenite și proprietățile sale magice

În ceea ce privește abilitățile magice ale pietrei, acestea sunt cunoscute omenirii de foarte mult timp. Mai întâi de toate, selenitul este un mineral care purifică mintea și ameliorează stresul, prin urmare este ideal pentru persoanele implicate în activitatea mentală.În plus, piatra va îmbunătăți concentrarea, va întări voința și capacitatea de a memora cantități mari de informații.

Piatra afectează, de asemenea, emoțiile persoanei, sporind emoționalitatea sa globală. Pur și simplu pune, o persoană va iubi mai mult, visul mai mult. Cu toate acestea, piatra nu este recomandată oamenilor blând și sentimentali, deoarece selenita îi va face și mai moi și mai vise, dar acest lucru nu este întotdeauna bun, pentru că nu trebuie să trăiți în iluzii, ci în lumea reală.

În același timp, selenitul este o piatră care îi poate face pe proprietar mai prudent și mai precaut. Se crede că cu această piatră vă puteți vedea viitorul, datorită căruia toate problemele și problemele pot fi ușor evitate prin scăderea tulburărilor și a tulburărilor de viață.

Cui este selenitul potrivit pentru semnul zodiacului?

După cum se știe, această piatră este sub patronajul Lunii, de aceea trăsăturile caracterului mineralelor sunt evidente - capricioasă și egoism, blândețe și sensibilitate, esență lină și caldă. Astrologii cred că, în ciuda unor defecte minore, selenitul este un mineral binevoitor, care nu va face rău nimănui. Cu toate acestea, există semne ale zodiacului care este cel mai potrivit pentru Selenite - Cancer, Scorpion și Pesti. Aceste semne foarte bune ale zodiacului vor putea să elibereze puterea pietrei la maxim, beneficiind de beneficiul și energia maximă a mineralelor.

Piatra are o influență deosebită asupra oamenilor creativi, precum și asupra celor care au legătură cu religia. Se crede, de asemenea, că această piatră este potrivită pentru oamenii născuți în luna nouă, în timp ce îi va da totul și toată puterea lui. Conform unor învățături, acest mineral este un atribut obligatoriu pentru fetele pe nume Pauline și pentru bărbații numiți Victor.

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.