Varietatea de pietre albastre este atât de mare încât nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Bijutierii folosesc în mod activ aceste minerale pentru a crea bijuterii prețioase și necostisitoare, surprinzătoare pentru frumusețea, eleganța și sensibilitatea lor. Turcoazul, topazul, apatitul, acvamarina și spinelul sunt doar câteva dintre pietrele care au o culoare albastră și surpriză cu frumusețea lor. În funcție de cost, toate pietrele existente pot fi împărțite în trei grupe:

 • Decorative sau decorative.
 • Semiprețioasă.
 • Precious.

Pietre decorative sau decorative de culoare albastră

Cele mai accesibile pietre albastre sunt:

 • Amazonitul este o piatră albastră translucidă care are o umbră mai aproape de alb. Cu ajutorul mineralelor, din cele mai vechi timpuri au creat decorațiuni și figuri ritualice. Duritatea lui Mohs este de aproximativ 6 unități.

 • Apatitul este o "piatră de înșelăciune", deoarece ele imită adesea minerale mai scumpe. Structura bijuteriei poate fi atât transparentă, cât și mată.În ciuda faptului că duritatea pietrei pe scara Mohs este de 5 unități, este considerată o piatră fragilă. În același timp, gama de culori a mineralelor este aproape nelimitată, iar albastrul este doar una dintre opțiunile prezentate.

 • Turcoazul este un mineral mat unic, care atrage cu linii originale interconectate și divorțuri care sunt create de natură. Pentru prima dată piatra a fost găsită de locuitorii vechiului Egipt, a fost folosită de faraoni și preoți. Duritate Mohs - 5-6 unități. Pietre prețioase au mai multe nuanțe, iar valoarea lor depinde de numărul de divorțuri de tip web pe suprafața pietrei.

Pietre semiprețioase de culoare albastră

Următoarele minerale pot fi găsite în această categorie:

 • Moonstone este un mineral clar, cu proprietăți unice de vindecare și magice. Numele pietrei este explicat prin pâlpâirea unor excese de culoare albastră, denumirea alternativă fiind adulară (primul depozit al pietrei este Muntele Adula din Elveția). Duritatea lui Mohs este de aproximativ 6 unități.

 • Calcedon este un mineral albastru palid care poate fi translucid sau plictisitor. Numele bijuteriei vine din orașul din strâmtoarea Bosfor - Halkedon, numele alternativ fiind safirina. Din cele mai vechi timpuri, piatra a fost foarte populară și a fost folosită de regi. Mohs duritate - 6-7 puncte.

 • Zircon este un mineral vechi, al cărui nume se traduce ca "culoare aurie". Adesea, această piatră a fost înlocuită cu minerale mai prețioase, de exemplu, safire și topazuri, totuși, odată cu apariția zirconiului cubic artificial, utilizarea sa a încetat practic. Duritate Mohs - 7-8 unități.

Pietre albastre

Cele mai scumpe pietre albastre includ:

 • Aquamarine este un fel de beril care are fier în compoziția sa chimică, care determină saturarea unei pietre. Duritatea mineralelor pe scara Mohs este de 8 unități. Piatra poate avea atât nuanțe de culoare albastră, cât și o nuanță verzui.

 • Sapphire este o bijuterie populară folosită pentru a crea bijuterii. Traducerea literală a cuvântului safir este albastră. Duritatea mineralelor - 9 unități pe scara Mohs.

 • Topaz este un mineral frumos, dar nu prea scump, al cărui nume în traducere este cald. Albastrul nu este singura nuanță pentru o piatră, se găsesc și topazuri de maro, roz și galben. Duritate - 8 unități pe scara Mohs.

 • Spinelul este probabil cea mai scumpă piatră din listă. Este de obicei folosit pentru a crea obiecte bisericești și religioase. De asemenea, mineralul este iubit de colecționari. Culorile pietrei sunt albastru, negru, roz sau rubin. Zonele miniere sunt Myanmar, Afganistan și Sri Lanka. Duritate Mohs - 8 unități.

Proprietățile vindecătoare și magice ale pietrelor albastre

Se crede că culoarea albastră are un efect benefic asupra potențialului creativ al unei persoane, dezvoltă și îmbunătățește intuiția. Pietrele de nuanțe de albastru rece au proprietăți unice de vindecare și sunt capabile să ușureze bolile, procesele inflamatorii și durerile.

Proprietățile vindecătoare și magice ale unor pietre albastre:

 • Aquamarine - mineralul vă permite să găsiți pace și armonie interioară, ajută la tratarea bolilor dinților, plămânilor și a problemelor cutanate. Piatra este, de asemenea, folosit pentru a îmbunătăți vederea, vindeca de orbire. În același timp, mineralul protejează împotriva daunelor, servind ca un partener de încredere pe o lungă călătorie.

 • Turcoazul este o piatră care elimină migrenele, durerile de cap și tulburările sistemului nervos. Oamenii cred că mineralul avertizează asupra nenorocirilor și bolilor schimbând culoarea. Turcoazul va îndrepta calea cea bună și va facilita ieșirea dintr-o situație dificilă.

 • Sapphire - elimină proprietarul și mediul său din cauza energiei negative, direcționează-l spre calea adevărată. De asemenea, piatra va face o persoană mai perfectă și dezvoltată spiritual. Se crede că mineralul oprește dezvoltarea tumorilor, vindecă cancerul și astmul. În același timp, safirul normalizează activitatea sistemului nervos, dezvăluie potențialul creativ și umple viața proprietarului cu dragoste și bunătate.

 • Topaz - ameliorează epuizarea nervoasă, stresul și depresia, îmbunătățind energia și bunăstarea proprietarului. De asemenea, mineralul vă permite să găsiți armonie, pierzând insomnie, coșmaruri și anxietate. Piatra are un efect benefic asupra organelor interne, în special a glandei tiroide, a vezicii biliare, a splinei și a ficatului. Este, de asemenea, folosit ca un amulet care protejează împotriva daunelor, ochilor răi și a altor manifestări negative. Se crede că piatra atrage bogăția, norocul și fericirea.

 • Zircon va umple viața cu emoții pozitive, vivacitate, făcând proprietarul mai puternic și mai activ. Proprietăți medicinale - vindecă boli ale tractului gastro-intestinal, stabilizează tiroida și ficatul.

 • Spelul albastru este o piatră rară care atrage fericirea și dragostea pentru viață. Proprietăți de vindecare - ameliorează durerea în regiunea lombară, stabilizează tractul gastrointestinal și elimină defectele cutanate, are un efect benefic asupra sistemului imunitar și a organelor interne. O caracteristică plăcută a mineralelor - stimulează perfect energia sexuală, elimină infertilitatea și impotența.

Cine și ce pietre de culoare albastră sunt potrivite pentru semnul zodiacului

Compatibilitatea pietrelor albastre cu semne ale zodiacului:

 • Aquamarine este o piatră versatilă, dar își dezvăluie întregul potențial numai cu Pesti.
 • Ametist - poate fi folosit de toți, dar este cel mai bine combinat cu elementul Apă.
 • Apatitul și turcoazul sunt la fel de bune pentru toate semnele zodiacului.
 • Sapphire - poate fi folosit de toată lumea, cu excepția Capricornului.
 • Topaz este un mineral versatil care poate ajuta cel mai bine Scorpios.
 • Calcedon - cel mai potrivit pentru Leo, Gemeni și Capricorn.
 • Zirconul este piatra Sagetatorului, dar poate fi folosit de alte semne ale zodiacului. Este interzisă utilizarea Cancerului și a Pestilor.
 • Spinel - în principiu, mineralul poate fi purtat de toată lumea, totuși el își va demonstra toată puterea numai lui Virgos.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.