În prezent, cumpărătorii imobiliari vorbitori de limbă rusă sunt în căutarea activă a orașelor și a țărilor în care puteți cumpăra locuințe proprii. Desigur, există iubiți exoți care doresc să locuiască în Republica Dominicană sau Thailanda, dar majoritatea covârșitoare preferă țările și orașele din Europa. Anul 2018 este deja sfârșit, ceea ce înseamnă că este timpul să determinăm care orașe au devenit cele mai sigure pentru viață și turism.

Experții serviciului Numbeo compară statisticile privind criminalitatea în orașele individuale, ca urmare a faptului că formează anual o listă cu cele mai sigure orașe din lume. În general, date din 327 de orașe au fost utilizate pentru studiu, care a condus la un rating al țărilor privind indicele de securitate, vă sugerăm să aflați primele 10 orașe cele mai sigure din lume, unde nu vă puteți îngrijora viața.

10. Zurich

Primul din primii zece a fost un oraș european din Elveția și nu este surprinzător, pentru că țara este renumită pentru calitatea vieții sale. Aici este o viață foarte liniștită, confortabilă și măsurată, ceea ce face ca cei mai bogați oameni din întreaga lume să își petreacă vacanța aici, dar și să cumpere locuințe.Zurich este renumit pentru băncile sale mari, dar evenimente culturale și atracții sunt greu de găsit aici. În ciuda acestui fapt, viața aici este sigură și confortabilă. Costul pe metru pătrat de locuințe este de la 7 mii de euro, dar chiar și acest lucru nu oprește oamenii, deoarece sunt siguri că pot trăi aici fericit după aceea. Indicele de securitate este de 19,01%.

9. München

Frumos în frumusețea orașului, situat în partea de sud a Germaniei pe râul Isar. Populația orașului este puțin peste 1,5 milioane, ceea ce face Munchen cel mai mare oraș din Bavaria și cel de-al treilea oraș din Germania. Aici veți găsi întotdeauna carne și bere delicioase, iar festivalul anual de bere (Oktoberfest) reunește turiști din întreaga lume. În același timp, este una dintre cele mai sigure țări din lume pentru turism și cazare, deoarece indicele de securitate este de 17,45%.

8. Byrne

Pe a opta linie a celor mai sigure orașe din lume este un alt reprezentant al Elveției - Berna. Acest oraș de importanță federală este capitala reală a Elveției și se află în valea râului Aare la nord de Alpi. Aici, nu numai natura frumoasă și un aer curat unic, dar și locuințe scumpe. Prețuri imense, un nivel bun de trai și educație, infracțiuni scăzute și salarii mari - toate acestea fac din Berna un oraș sigur, atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Indicele de securitate este de 17,24%.

7. Tokyo

Locul al șaptelea este preluat de Tokyo - centrul administrativ, industrial, politic și financiar al Japoniei, care este capitala sa. Aici sunt concentrate toate fluxurile economice ale țării, în timp ce populația este de aproape 14 milioane de oameni. Vacanțele aici nu sunt ieftine, prețurile locuințelor sunt potrivite, însă un nivel ridicat de dezvoltare, salarii mari și tehnologii informatice vă vor face să vă iubiți acest oraș odată pentru totdeauna. Un plus plăcut va fi faptul că există o rată scăzută a criminalității, iar indicele de securitate a fost de 16,86%.

6. Osaka

A șasea dintre cele mai sigure orașe din lume a fost luată de un alt reprezentant al Japoniei. Osaka este al treilea cel mai mare oraș din Japonia, situat în același golf, lângă râul Yodo. Statutul orașului Osaka a fost primit în 1956, dar în prezent populația este de 2,7 milioane de locuitori. Nivelul înalt de dezvoltare și educație, sistemul de aplicare a legii și nivelul scăzut de securitate sunt criterii care atrag nu numai turiști, ci și imigranți. Indicele de securitate este de 16,77%.

5. Quebec

Următorul pe listă a fost un oraș din Canada, care este capitala provinciei vorbitoare de limbă franceză din Quebec. Aici este principalul aparat guvernamental, în ciuda faptului că Montreal este mult mai mare decât acest oraș. Încă de la începutul secolului al XXI-lea, orașul a devenit unul dintre orașele cele mai prosper din punct de vedere economic din Canada, iar un bun sistem de educație și de aplicare a legii a oferit condiții de viață confortabile nu numai pentru localnici, ci și pentru turiști. Indicele de securitate este de 16,43%.

4. Singapore

Poziția a patra în clasamentul celor mai sigure orașe din lume este ocupată de orașul-stat, care este situat pe insulele din Asia de Sud-Est. Singapore este un oraș frumos și uimitor de frumos, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. În prezent, Singapore este orașul viitorului, deoarece folosește cea mai recentă tehnologie și dezvoltare. Viața este ridicată și prețurile sunt consecvente, însă rata scăzută a criminalității și indicele de securitate - 16,23% atrag atât turiștii, cât și imigranții din întreaga lume.

3. Basel

Al treilea oraș din Elveția se află în topul celor mai sigure 10 orașe din lume, ceea ce demonstrează nivelul înalt de dezvoltare din această țară. Populația de aici este de numai 170 mii de oameni, dar în același timp, Basel este al treilea cel mai mare oraș din Elveția, atrăgând frumusețea munților și natura neatinsă a industriei. Aici se dezvoltă doar industria chimică și farmaceutică, iar nivelul ridicat de securitate se datorează ratei scăzute de criminalitate și activității ideale a serviciilor de aplicare a legii. Ca rezultat, locul al treilea în clasament și indicele de siguranță - 16,01%.

2. Doha

Următorul oraș de securitate a fost Doha - capitala și unul dintre cele mai mari orașe din Qatar, care se află în largul coastei Golfului Persic. În 2015, Doha a primit oficial statutul de "oraș minunat" și a devenit al șaptelea pe această listă. Cartierele financiare, cladirile bancare si cladirile moderne de inaltime ofera un standard ridicat de trai si dezvoltare. Indicele de securitate este de 14,48%.

1. Abu Dhabi

În cele din urmă, am ajuns la liderul ratingului celor mai sigure orașe din lume, care a devenit Abu Dhabi - capitala Emiratelor Arabe Unite. Acest oraș este centrul cultural, comercial, industrial și politic al țării, în timp ce aproape 60% din PIB-ul întregului stat vine numai din Abu Dhabi. Populația este puțin peste un milion de oameni. Indicele de securitate este de 13,63%.

Cele mai sigure orașe din Rusia

În ceea ce privește Rusia, aceasta provoacă mândrie doar la Nijni Novgorod, care a intrat în top 20 cele mai sigure orașe din lume, în timp ce indicele de securitate a fost de 19,16%. Capitala țării noastre a fost de asemenea investigată pentru clasament, dar rezultatul nu este reconfortant, indicele de securitate este de 45,98% (locul 184).

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.