"Un câine este cel mai bun prieten al bărbatului" este o citare veche bună, o expresie populară și adevărul! Dar cât de mult știm despre prietenii noștri? Diverse rase, comportament specific, devotament nesfârșit la proprietar - nu tot ce poate surprinde animalele de companie. Astăzi vom dezvălui 50 de fapte interesante care vor ajuta la înțelegerea preferințelor noastre chiar mai mult.

  1. Câinii le place să doarmă pe patul stăpânului lor, iar acestea - 50%.

2. Cea mai frecventă problemă dintre câini este obezitatea. Deci, dacă aveți o creștere îndelungată, acesta este un motiv să vă gândiți și să luați măsuri!

3. Pentru prima dată drepturile animalelor au fost descrise în legea japoneză în secolul al XVIII-lea. Potrivit legii, pedeapsa cu moartea a fost acordată pentru uciderea unui câine, iar oamenii sunt obligați să apeleze la câini fără adăpost ca "Onorata ta".

4. Biblia menționează câini de 14 ori.

5. Cel mai înalt câine este Marele Danez. Înălțimea sa pe picioarele din spate ajunge la 2,2 metri.

6. Luați în considerare, câinele vă percepe ca lider al pachetului.

7. Câinii nu-ți place îmbrățișarea. Pentru ea, este un semnal de dominare.

8. Un câine mare are un timp greu în casă.Și cea mai mică rasă este Chihuahua. Cel mai mic cântărește 900 de grame, și creșterea sa, ca o cutie de Coca-Cola.

9. Cel mai vechi câine este de 30 de ani. În legătură cu viața umană, aceasta este mai mult de 200 de ani. În 2013, venerabilul terrier a ajuns la 30 de ani.

10. Câteodată, câinii se comportă ca oamenii: pot bea foarte repede, chiar și sughiț la cină.

11. Știați că numărul de dinți la un câine adult este de o dată și jumătate mai mare decât la un catelus? Pentru informații, la un catelus - 28, la un adult - 42 dinți.

12. În Noua Zeelandă a efectuat un experiment. După cum sa dovedit, cei trei câini au condus destul de bine în spatele volanului unei mașini pe un drum drept și chiar au învățat să se întoarcă!

13. Caracterul familial "@" este cunoscut tuturor ca "câine", dar acesta este doar al nostru! De exemplu, în Republica Cehă este hering, în Kazahstan - urechea lunii, în alte țări - strudel, melc, maimuță.

 

14. Numărul total de rase autentice este de 703 specii.

15. La câinii cu nas lung, mecanismul intern de răcire este mai eficient.

16. Viziunea la un catel începe să se dezvolte bine doar la vârsta de 1 lună.

Receptorii gustului la câini sunt mult mai săraci decât oamenii: 1700 față de 9000 - diferența este semnificativă!

18. Țineți minte că simțul mirosului câinelui este de sute de mii de ori mai puternic decât un om, deci țineți-vă binele într-un loc sigur.

19. Apropo, despre delicatese. Ciocolata este o dulce periculoasă pentru un câine. Substanța conținută în acesta distruge sistemul nervos al animalului. Da, iar inima are un efect distructiv. În corpul uman, este defalcat de enzime.

20. La fel ca bebelușii nou-născuți la om, puii de Chihuahua se nasc cu izvoare de fântână. Acesta este un punct slab în zona craniană superioară, care se întărește gradual odată cu vârsta.

21. Dezvoltarea intelectuală a câinilor, ca un copil de doi ani. Pot conta până la 5, înțeleg aproximativ 300 de gesturi și cuvinte, reușesc chiar să facă față cu probleme elementare aritmetice.

22. La un câine mare, bătăile inimii în starea normală sunt de 70-100 batai pe minut, la fel ca la om. La rasele mici - de la 100 la 140.

23. Datorită nasului umed, câinele determină ușor de unde provine mirosul.

24. Numele exotic al rasei "Chihuahua" a apărut în cinstea statului mexican, unde au găsit aceste zgârieturi miniatură.

25. Câine "Boxer" bine, iubește să se joace cu labele din față, de unde a venit de fapt numele rasei sale.

26. Locurile de primă clasă din Titanic au salvat trei câini de la moarte. Pekingese, Newfoundland și Pomeranian Spitz au supraviețuit miraculos.

27. Pe labe de câini de rasă pură "Lundehund" șase degete fiecare.

28. Proprietarii de caini sunt 65% mai mobili decat cei care nu au animale de companie preferate.

29. Câini - descendenții direcți ai lupilor.

30. Când un câine bea, limba se aseamănă cu forma unei linguri, dar numai înfășurată.

31. Înainte de începerea unei acțiuni sau fapte importante, câinele necesită instinctiv aprobarea și lauda de la conducător.

32. În Rusia, câinii vagabonzi au învățat să folosească metroul în scopuri proprii. Pentru a obține mâncare, se îndreaptă în mod confident de la o stație la alta, în căutarea celor mai populate zone.

33. Odată în Grecia au inventat gulere împăturite care au protejat câinii de agresiunea lupilor.

 

34. Câinele evaluează primul obiect urmărind mișcarea, apoi atrage atenția asupra luminozității și numai la sfârșitul formei.

35. În numele câinelui, Insulele Canare au primit numele lor. Locuitorii câinelui se aflau la egalitate cu zeii. Apropo, în onoarea acelorași insule, păsările erau numite canari.

36. La câine deja 3 perechi de pleoape - inferioare, superioare și intermitente.

37. În 1988, în America, la vamă, câinii Barko și Rocchi patrulează granița dintre Mexic și Texas atât de eficient (așa-numita zonă de alei de cocaină), încântați de baronii de droguri, cărora le-au fost oferite pentru cei 30 de mii de dolari.

38. Câinele aude ultrasunete bine. Având în vedere acest lucru, Paul McCartney a adăugat acest sunet câinelui său iubit la sfârșitul "O zi în viață".

39. În 1994, a fost înregistrată o înregistrare a celei mai rapide rase de Greyhound. Maximul său este de 67,3 km pe oră. Până în prezent, înregistrarea rămâne aceeași.

40. În China antică, "armă" defensivă a împăratului era un mini-câine Pekingese.Ascunderea în manșonul conducătorului lor, percepând pericolul, a atacat imediat dușmanii.

41. În timpul Rusiei vechi, conform legii secolului al XIV-lea, câinele era un animal foarte valoros - putea fi schimbat pentru cei mai buni 3 cai, o turmă de oi sau un boul.

42. Omul de știință coreean în 2005 a produs pentru prima dată o clonare a câinilor. Astăzi, procedura poate fi repetată pentru 100 de mii de dolari.

43. Când câinelui viitorului poet Lord Byron nu i sa permis să meargă la Colegiul Cambridge, a făcut un fel de protest, aducând un pui de urs cu el.

44. Femeile din Mississippi au fost extrem de indignate de faptul că au avut loc în URSS. La urma urmei, toată lumea știa ce soartă așteaptă Laika, care a zburat în spațiu. Gospodinele au scris o scrisoare Organizației Națiunilor Unite cu privire la propunerea de a folosi indienii mici pentru experimente științifice: "Avem cât mai multe suflete pe care le dorim", au protestat, "și pentru experiment, după cum sa dovedit, nu este nici o diferență dacă sunt creaturi vii sau nu!

45. "Ieșiți din apă" este o expresie care se referă de fapt la câinii din Newfoundland. Și, de fapt, nu se udă în apă, iar membranele pe labele le permit să înoate perfect.

46. ​​Steaua de la Hollywood - câine? Sună ciudat, dar este un fapt! În colecția German Dog Shepherd Rin Tin Tin există până la 22 de acorduri pentru filmarea filmelor. Și le-a semnat cu o amprentă de labe.

47. Mirosul specific de la animalul dvs. de companie, asemănător cu jetoanele, nu este încă un motiv pentru al pedepsi pentru furt. Motivul poate fi microbii care s-au acumulat pe labe, care miros de jetoane. Deci, în primul rând, urmăriți igiena!

48. Câinele este un prădător prin natură, prin urmare, alimentele ar trebui să fie predominant animal de origine animală și mai puțin carbohidrați (cereale, cartofi etc.)

49. Boxer și gâscă de câini au devenit cei mai buni prieteni după ce sa întâmplat ireparabil: câinele a fost orb după accident. Gus nu a lăsat animalul în necaz, ci a devenit un ghid pentru el, îndrumându-l cu strigăte și gât.

50. Câinii audiați sunt de 10 ori mai sensibili decât omul, de aceea 70% dintre proprietari consideră că animalele lor de companie au prezis cu succes o furtună.

Și, în final, sa constatat faptul că ultimul al 51-lea caz: când un câine își strânge coada în stânga, acesta este un semnal alarmant. Fii în alertă!

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.