Fiecare pescar vrea să prindă cel mai mare pește din lume. Dar nu toata lumea realizeaza cat de bogat este natura reprezentantilor cu adevarat mari ai elementului de apa. Nu orice pește poate rezista la o bară de pescuit sau chiar la cea mai durabilă plasă.

Nisip

În Africa tropicală, în apele sale, locuită de ocara Nilului. Cel mai adesea se găsește în partea etiopiană. Peștii din această specie mănâncă pești și crustacee mai mici. Prădătorul crește până la 2 metri pe zi și poate cântări peste 200 de kilograme.

păstrăv

A doua denumire a acestui pește este "somonul rusesc", din care este logic să presupunem că taimenul aparține genului de somon. Se găsește în apele Siberiei, Orientului Îndepărtat și Altai. Acesta este un prădător care crește în lungime mai mare de 1 metru și atinge o greutate de 60 kilograme. Reputația acestui gigant este de neînvins: se crede că el mănâncă și pe tinerii săi, iar caracterul său este agresiv și nemilos. În alimente, peștii consumă aproape tot ceea ce se întâmplă.

padelă

Cel mai adesea paddlefish poate fi găsit în apele dulci ale Mississippi și râurile care curg în Golful Mexic. Acest prădător mare nu este periculos pentru oameni, în timp ce este fericit să mănânce reprezentanți ai propriei sale specii și alți locuitori ai faunei subacvatice. De asemenea, peștele poate mânca alge care crește în adâncime în apele dulci. Cea mai mare pescăruș a ajuns la o lungime de 221 cm. Astfel de indivizi mari pot cântări aproximativ 90 kg.

somn

Am trăiesc în apă dulce de lacuri și râuri din partea europeană a Rusiei, în bazinul Mării Aral și în apele Europei. Peștele trăiește foarte mult timp, iar durata lungă de viață poate crește până la 5 metri în lungime. Un astfel de gigant poate cântări până la 400 de kilograme. Corpul animalului este foarte flexibil și mobil. Acest lucru îl face mai mobil în procesul de extragere a alimentelor. Cea mai mare parte a dietei de somn sunt peștii mici, prăjiturile și insectele acvatice. De asemenea, el nu disprețuiește mizeria. Peștii mai vechi mănâncă crustacee, pești de mărime medie și alte creaturi vii. În istorie există cazuri în care somnii mari au atacat păsări de apă și animale mici domestice.

crap

Crapul se distinge prin dimensiunea sa mare și capacitatea de a mânca orice. Pești trăiesc în majoritatea apei dulci. Mai confortabilă decât tot ceea ce simte în apă stagnantă, puțin siluetă. Cei mai mari reprezentanți ai rasei se întâlnesc în Thailanda. Crapii mari pot ajunge la o greutate de 100 de kilograme. Majoritatea dietei animalelor sunt pești mici. De asemenea, crapul mănâncă caviarul altor locuitori de adâncime subacvatică, insecte acvatice, viermi, crustacee. Vânează adesea și ucid multe pești, deoarece ei înșiși aparțin unei varietăți de reumatism.

Hausen

Beluga este membru al familiei de sturioni. Se găsește în mările Azov, Negre și Caspice. Reprezentanții imensi ai speciei pot câștiga până la 1000 kg de greutate și pot ajunge la 4 metri în lungime. Aceste pradă trăiesc extrem de lungi și, prin urmare, cresc la astfel de dimensiuni. Beluga se hrănește în principal cu mărimea peștilor. Pentru ea, puiul de focă devine o delicatesă.

Alligator Gar

Acest gigant de apă dulce este considerat un adevărat monstru. Locuieste in America de Sud-Est. Botul de pește este alungit, iar colții ascuțite cresc în gură în două rânduri. Acest monstru poate cheltui pe teren pentru aproximativ 2 ore la rând. Lungimea medie a animalului este de 3 metri. Greutatea este de aproximativ 165 de kilograme. Alligator Gar este feroce și agresiv într-o asemenea măsură încât au existat cazuri de atac asupra lui.

rampă

Forma frumoasă și neobișnuită a pantei trăiește în apele arctice și în Antarctica, precum și în mările tropicale. Există câteva specii care se simt confortabile în apă dulce. Majoritatea acestor persoane locuiesc în Asia.

Pantele pot locui atât în ​​apele puțin adânci cât și în apele adânci. Cei mai mari reprezentanți ating o lungime de 8 metri și cântăresc până la 600 de kilograme. Se hrănesc cu crustacee, moluște, pești mici și echinoderme.

Rechinul balenelor

Palma din clasamentul celui mai mare pește a primit un pește cu adevărat uriaș - rechinul balenelor. În întreaga istorie a reprezentanților speciei, care ar putea fi găsite de arheologi, a rămas cea mai mare.

Rechinul mediu de balene are o lungime de aproximativ 10-12 metri. Aceia dintre ei care sunt recunoscuți ca mari ajung la 20 de metri. Greutatea medie în acest caz ajunge la 14 tone. În anii 90 ai secolului XX, a fost găsit un gigant care cântărea 34 de tone. Animalul arată minunat, ceea ce nu lasă nici o îndoială în capacitatea peștilor de a distruge orice creatură vii din apropiere. Dar, în realitate, rechinii acestei specii sunt foarte pașnici. În plus, ele nu reprezintă un pericol pentru oameni. Chiar dacă scafandrii se află în imediata vecinătate, rechinul nu le va da nici o atenție. Dacă doriți, puteți chiar să-l atingeți. Dar ar trebui să ne amintim că lovirea coastei acestui gigant poate lăsa o persoană cu handicap pentru viață.

Un fundal gri sau maro cu pete galbene sau albe este caracteristic unui rechin de balenă. Peștele se mișcă destul de lent - aproximativ 5 kilometri pe oră, de cele mai multe ori fiind la suprafața apei.Ca urmare, uneori giganții se ciocnesc cu navele și mor din cauza rănilor.

Habitatul rechinilor de balenă este apele mărilor tropicale. Aici puteți întâlni atât persoane fizice, cât și singurele efective până la 100 de unități. Aceste pești trăiesc până la 60 de ani, maturitatea lor scade la 25 de ani.

Rechinul se hrănește cu pești mici, crustacee, plancton și moluște. Gura uriașă a peștelui este plină de dinți mici, care pur și simplu nu sunt capabili să mănânce alimente mai mari. Gigantul se scurge din apa potrivită în gura creaturii vii potrivite și îl înghită. Excesul de apă iese prin branhii. Prin urmare, rechinul tinde să intre în clusterul de pești mici.

Arapaima Piraruku

Giganții rezervoarelor de apă dulce nu pot fi comparate cu rechinul balenelor. Cu toate acestea, ele sunt izbitoare în mărimea lor. Unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți este considerat arapayma piraruk. Peștele trăiește în râuri și lacuri din America de Sud.

În timpul zilei, puteți vedea că corpul uriaș al arapayma piraruku strălucește cu toate nuanțele de roșu și este cel mai clar văzut în coada animalului. Prin urmare, Arapaima gigas a primit al doilea nume Piraruka, ceea ce înseamnă "pește roșu" atunci când este tradus din dialectul local. Întoarcerea roșie apare de obicei pe fundalul nuanței principale a corpului de pește, de la argintiu la albastru-negru.

Peștele crește în lungime până la 3 metri și poate cântări până la 200 de kilograme. Are o structură anatomică specială. "Peștele roșu" poate respira aerul atmosferic datorită țesăturii speciale din gâtul animalului. În plus, piraruco are o vezică de înot. O astfel de structură a fost formată în cursul evoluției datorită apei sărăcită de oxigen din Amazon.

Arapaima gigas se hrănește cu pești mici, creveți de apă dulce, animale mici de râu și păsări. Vânatul de pește se află în apropierea suprafeței apei, folosind coada puternică, care îi permite să facă aruncări aspre pentru pradă.

Carnea Arapaim este extrem de gustoasă și este vânată în mod activ de pescari. Autoritățile braziliene chiar au trebuit să interzică pescuitul, dar acest lucru nu oprește braconierii.

În lumea subacvatică există încă multe minuni și animale unice pe care doriți și trebuie să le explorați. O importantă sarcină umană este păstrarea cât mai multor populații de astfel de animale și prelungirea existenței acestora pentru a menține un ecosistem sănătos.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.