Cuprins:

 1. Drumul spre altai
 2. Clima Altai
 3. Prețurile medii actuale pentru sărbătorile din Altai în 2019
 4. Ce să faci în Altai în vara anului 2019
 5. Recreere și alte metode de cazare
 6. Munte Altai pentru copii
 7. Opinii și sfaturi ale turiștilor experimentați despre Altai

Restul în Rusia este foarte versatil. Aici puteți să vă culcați în soarele fierbinte și chiar acolo, în cealaltă parte a țării, să îngheți până la moarte sub ploaia înghețată. Aceasta înseamnă că vă puteți alege locul de odihnă pentru fiecare gust.

În mod separat, trebuie să vorbești despre Munții Altai. Acestea sunt peisaje uimitoare, aer de vindecare și oportunități ample pentru distracție.

Drumul spre altai

Turiștii pot ajunge cu ușurință în regiune cu avionul, trenul sau autobuzul. Avionul zboară spre Gorno-Altaisk și Barnaul, de unde este necesar să călătoriți cu autobuzul. Comunicarea de la sol între Gorni Altai și Novosibirsk, unde avioanele zboară, de asemenea, este bine stabilită. Dar obiectivul de aici va trebui să ajungă mult mai mult. Cel mai adesea de la aeroport, turismul este oferit de operatorul de turism. Dar există întotdeauna o alternativă.

Clima Altai

Un factor important pentru turiști este climatul locului. Chiar și în vară, Gorny Altai nu va oferi un sezon de plajă. Clima bruscă continentală oferă o vară scurtă, relativ caldă și o iarnă rece și lungă. Din păcate, chiar și în timpul verii, temperatura aerului rar crește peste 15 grade cu un plus.

Vremea în regiunea montană este extrem de variabilă. Într-o zi insorită, ploaia rece poate cădea. De aceea, haine calde ar trebui să fie întotdeauna gata, chiar dacă este mijlocul verii.

În timpul iernii, pe pantele din Altai, doar întindere pentru schiori și snowboarderi. Dar vara este încă vârful sezonului turistic. Principalul contingent al localității este reprezentat de locuitorii regiunilor Novosibirsk, Omsk, Kemerovo și Tomsk, precum și de turiștii din Krasnoyarsk și Altai Krai. Din regiuni mai îndepărtate vin aici rareori.

Sezonul de plajă din Altai este un concept foarte relativ. Dacă apa din lacuri se încălzește până la mijlocul verii, atunci în râuri este mai mult de 17 grade, plus nu trebuie să așteptați. Prin urmare, numai aici se învață extremali și îndrăgostiți. Turiștii petrec cea mai mare parte a timpului pe excursii și plimbări, pentru care temperatura medie de vară a locului este cea mai potrivită.

Prețurile medii actuale pentru sărbătorile din 2019 în Altai

Politica de prețuri în Munții Altai este foarte atractivă. Aici vă puteți relaxa mult mai ieftin decât în ​​Crimeea și alte stațiuni populare rusești. Alegerea unui tur standard pentru 4 zile ar trebui să pregătească 16.500 de ruble. Pentru a vă odihni aici timp de 12 zile cu pensiune completă și excursii, trebuie să plătiți 35.000 de ruble. În plus, printre excursii va fi rafting pe râu și o plimbare pe munte pe cai sau biciclete.

O componentă importantă a costului va fi drumul. Din cele mai apropiate regiuni puteți ajunge aici pentru aproximativ 1800 de ruble. Dacă trebuie să zbori într-un avion, acesta va costa doar 11.000 de ruble.

Timp de mulți ani, centrele de agrement rămân cel mai popular mod de cazare în Altai. În medie, locuința aici pentru doi va costa 1200 de ruble pe zi. Pentru a economisi bani, puteți să stați la camping. Va fi în valoare de aproximativ 400 de ruble. Sectorul privat va oferi o cameră la un preț de 300 - 700 de ruble pe zi.

Alegerea unui site de tabără, puteți conta pe alimentele locale. Va costa în medie 800 de ruble pe zi. Cecul mediu într-o cafenea va fi de cel puțin 300 de ruble. Dacă există o bucătărie în centrul de agrement, atunci opțiunea cea mai ieftină ar fi gătitul în mod automat. Pe turneu trebuie să plătiți între 900 și 2000 de ruble pentru fiecare. Dacă aveți suficiente cunoștințe și abilități, puteți explora zona singură. Acesta va fi în general gratuit.

Ce să faci în Altai în vara anului 2019

Aici totul este posibil deodată. Bucurarea estetică a vederilor este perfect combinată cu sporturile extreme și o vacanță pe plajă, cu o extindere a orizonturilor. Excursiile din această regiune sunt diverse și interesante. Acestea vă permit să vă familiarizați cu reperele istorice din regiune. De exemplu, un program de studiu proiectat pentru 8 zile vă va permite să vedeți faimosul lac Teletskoye, vizitați satul natal Vasily Shukshin, Lacul Geysernoe, insula stâncoasă Patmos și multe altele. Ca parte a turului, puteți merge pe trasee de drumeții, bucurându-vă de liniște, precum și de o plimbare cu barca.

Un alt tur al studiului "Altai" este conceput pentru 11 zile. Acesta include vizite la toate zonele climatice ale regiunii. De asemenea, în program sunt importante pentru Altai puncte naturale și arheologice. Costul acestei călătorii este de 35 900 de ruble.

Turul de mers pe jos la lacurile Multinsky este proiectat pentru 12 zile și costă 22.000 de ruble. Excursia ecvestră va costa mult mai mult, deoarece include instruirea și comunicarea cu aceste animale frumoase.

Rafting (rafting pe un râu de munte) este un tip destul de extrem. Dar un turneu atât de dificil și original va fi oferit turiștilor în această vară. Există 4 tipuri de complexitate a traseului pentru care puteți alege. Astfel, chiar și începătorii vor putea finaliza într-un fel întregul traseu.

O alternativă mai sigură la rafting va fi turul cu bicicleta. Acesta poate fi un tur separat și o parte a unei călătorii combinate.

Printre atracțiile principale ale regiunii:

 • Muntele Belukha;
 • Lacul Teletskoye;
 • Insula Patmos;
 • Lacurile Karakol;
 • Râul Katun inferior;
 • Marele lac de primăvară;
 • Pestera Denisova;

Un turneu combinat de călărie timp de 12 zile la majoritatea acestor atracții va costa 31.500 de ruble.

Recreere și alte cazare în Altai, în vara anului 2019

În Altai, puteți găsi modalități de a se potrivi pe orice buzunar. Dar cele mai populare sunt centrele de recreere. Sunt mai mult de 130. Majoritatea acestora sunt opțiuni de vară. Adică, case din lemn și campinguri. În TOP sunt următoarele:

 • "Tursib" - un teritoriu uriaș, parc de distracții, piscină, parc acvatic, două restaurante, închiriere de echipament sportiv, terenuri pentru fotbal, baschet, volei, preț de la 4200 pe zi pe persoană;
 • "Globus" - habitat de mesteacan, Lacul Aya, odihnă de plajă, loc de joacă, foișor cu grătar, centru de recreere general, camere "economie" și "lux", preț de la 1200 ruble pe zi pentru două;
 • "4 sezoane" - un restaurant ieftin în incintă, excursii, o piscină în aer liber, preț de la 1.400 de ruble;
 • "Lesovichek" - camping, opțiune buget, capacitate de până la 200 de persoane, închiriere de echipament sportiv, excursii, călărie, rafting, de la 400 ruble pe zi.
 • "Insula Maryin" - locație pe insulă, spa, centru medical, alimentație alimentară, primăvară minerală, de la 650 ruble pe zi;
 • "Imperiul turismului" - o versiune de tineret, un complex de apă-divertisment, un bar, un club de noapte, este situat pe Lacul Aya, de la 1600 de ruble pe zi pentru două;
 • "Altai Resort" - un hotel de 5 stele, ateliere pentru copii, un complex de divertisment pentru copii, un restaurant, un centru medical, tratamente spa, de la 12.000 de ruble pe zi pentru două;
 • "Katunskie Terema" - versiunea economiei de bază, călărie, loc de joacă, saună, cafenea, de la 6000 de ruble pentru două timp de 7 zile;
 • "Altika" - un hotel ecologic, camere spațioase, toate facilitățile în cameră, mini-bar, restaurant propriu, centru SPA, excursii active, de la 4500 de ruble pe zi pentru o cameră dublă;
 • "Golful Merry Roger's" este cel mai bun loc pentru recreere, piscină, tobogane, labirinturi de jocuri, excursii în jeep și quadracycles, călărie, rafting, de la 2250 de ruble pe zi.

Munte Altai pentru copii

Cei care merg să se odihnească de copii trebuie să aleagă centre de recreere specifice, cu divertisment și mese speciale. Divertismentul ar trebui să fie moderat extrem, alimentație - alimentară și odihnă pe plajă. Clima Altai este deosebit de potrivită pentru acest lucru.

Cei care au venit aici cu familiile lor ar trebui să fie conștienți de mai multe locuri în Altai, care pot decora și diversifica în mod semnificativ concediul lor cu copiii. De exemplu, complexul de divertisment "Rublevka" este remarcabil pentru un lac artificial, situat în centrul teritoriului. Întregul perimetru al lacului este o zonă de plajă. Rezervorul în sine este superficial și cald, care este perfect combinat cu odihna copiilor. De asemenea, într-un cerc există tot felul de echipamente de divertisment.

Turcoazul Katun are și propriul lac artificial. Există un parc acvatic, iar de aici puteți merge pe orice excursie.

Lacul Aya este, de asemenea, potrivit pentru familiile cu copii datorită faptului că apa din acesta este bine încălzită. Există o infrastructură bine dezvoltată în jurul rezervorului care vă permite să alegeți cazare pentru familia dvs. cu toate condițiile necesare.

Atracții în satul Chemal adună în jurul lui aproape toți copiii din regiune. Sunt mulți nenorociți, leagăne, ganglioni, parcul de funii și skallodrm.

Cabana "Golful Jolly Roger" este dedicată recreerii familiale și chiar copiilor. Există o piscină, locuri de joacă și camere pentru copii, o mulțime de divertisment și o muncă bine organizată a animatorilor.

"Conacul său" este un alt loc de tabără pentru vacanțe de familie. Locul este destul de liniștit și chiar retras, ceea ce vă va permite să petreceți timp cu confort chiar și pentru familiile cu copii foarte mici. Pe teritoriu există trei piscine.

Toate aceste informații vă vor permite să obțineți beneficiul și plăcerea maximă din călătorie.

Opinii și sfaturi ale turiștilor experimentați despre Altai

Restul în Altai este foarte specific. Ea necesită o abordare specială, starea de spirit și pregătirea.Turiștii condus recomandă alegerea pantofilor potriviți. În nici un caz nu ar trebui să fie nou. Pantofii trebuie mai întâi să se răspândească și să se întindă. În plus față de adidași, cizme de cauciuc pot fi utile aici. Dacă nu există nici unul, atunci trebuie să luați o pereche de adidași pentru a le înlocui pe cele ude.

Pentru a înota în apele locale, trebuie să ridicați pantofii care se potrivesc bine pe picior și să nu alunece, deoarece partea de jos și țărmul de aici sunt stâncoși. Există bolovani destul de ascuțiți.

Deoarece soarele din Altai cel mai adesea arde fără milă, este necesar să se stocheze pe protecția solară și pe cap. De asemenea, asigurați-vă că primiți trusa de prim ajutor cu un set maxim de fonduri pentru orice ocazie.

Este important să vă luați haine calde, chiar și în timpul verii. Vremea variabilă poate aduce cu ea o ploaie destul de rece și un vânt nordic. Pantaloni lungi calzi. Jachete și pulovere va fi calea.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.