Hematitul este o piatră de mare frumusețe cunoscută de omenire din cele mai vechi timpuri. Această bijuterie are un aspect neobișnuit, a jucat un rol special în viața și activitățile de muncă ale magicienilor și alchimistilor. În general, hematitul este unul dintre mineralele cele mai uimitoare și mai mistice din lume. Hematitul în traducerea din greacă este sânge, prin urmare numele alternativ este krovavik.

Hematitul în sine este o piatră neagră, roșu închis sau gri închis, cu o intensitate mare de culoare. De fapt, nu este chiar o piatră, ci mai degrabă un oxid de fier, având un aspect atractiv și un luciu puternic, de aceea hematitul este adesea numit perla neagră. Alte denumiri: minereu de fier roșu, rinichi sanguin sau fier. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut că piatra are proprietăți magice, deoarece pulberea de hematit adăugată în apă și-a schimbat rapid culoarea roșie în sânge.

Tipuri, caracteristici și domeniul de aplicare al hematitului

Hematitul este un mineral care apare datorită intemperiilor prelungite ale minereurilor care conțin fier. Această piatră opacă are o strălucire de metal, greutate mare și duritate ridicată, dar în același timp este o bijuterie fragilă. Dacă țineți o piatră pe orice suprafață solidă, atunci va rămâne o urmă de sânge.

Tipurile de hematit cunoscute astazi:

 • Cap de sticlă roșie.
 • Iron mica.
 • Minereu de fier mixt.
 • Fierul sa ridicat.
 • Strălucirea fierului.

De obicei, această piatră este utilizată în timpul producției de vopsele și materiale care au o culoare roșie. De exemplu, o piatră este folosită pentru a crea linoleum, creioane roșii, emailuri etc. Mineritul este deosebit de popular în metalurgie, iar fierul este topit. De asemenea, această piatră este cunoscută tuturor datorită faptului că bijutierii folosesc hematit pentru a crea bijuterii care au un aspect fermecător.

Proprietăți hematatice de vindecare

Medicina oficială nu recunoaște hematitul ca remediu pentru tratamentul bolilor, dar medicina populară folosește pe larg mineralul, vindecând diverse boli cu ajutorul acestuia. În plus, piatra vindecă corpul ca un întreg, deoarece are un mic câmp magnetic care afectează pozitiv corpul uman.

Adesea, de la hematit creați decorațiuni care au proprietăți de vindecare care vizează întărirea corpului și recuperarea acestuia. Primele brățări din această piatră pot fi purtate de oameni cu probleme de auz și vedere. Hematitul curăță, de asemenea, sângele, stabilizează activitatea unor organe interne (ficat, rinichi și splină) implicate în acest proces.

Pentru o expunere la o piatră, pur și simplu atașați-o la organul care are nevoie de tratament. În Est, piatra este folosită pentru a vindeca boils și înfundarea vaselor de sânge. Din cele mai vechi timpuri, hematitul a fost folosit pentru a opri sângerarea. În același timp, piatra poate fi utilizată pentru tratarea tumorilor, stabilizarea metabolismului, oprirea sângerării și vindecarea sistemului urinar.

Pentru ca o piatră să-și dea toată puterea, trebuie să o folosiți în mod corespunzător. Printre bijuterii sunt foarte populare bratari hematite care pot fi purtate pe brat. După cum se știe, hematitul stabilizează presiunea, schimbându-și valorile cu 15-20 de unități. Dacă o persoană are tensiune arterială scăzută, este suficient să purtați o brățară pe mâna stângă în prima jumătate a lunii. Cu o presiune crescută, purtați o brățară în a doua jumătate a lunii lună pe încheietura mâinii drepte.

Proprietățile magice ale pietrei hematite

Hematitul are nu numai vindecare, ci și proprietăți magice, de exemplu, în vremuri străvechi a fost adesea folosit de șamani și magicieni pentru ritualuri și ritualuri. Mulți warlocki moderni cred acum că hematitul le permite să supună spiritele planetelor. În același timp, mineralul a servit drept talisman, oferind protecție împotriva atacurilor energetice și forțelor răului. El a fost folosit în mod repetat pentru a apela spiritele elementelor și sufletele oamenilor morți. Simbolurile și cercurile magice sângeroase au fost desenate ca pietre și, de asemenea, au crezut că hematitul ar proteja împotriva spiritelor rele, cum ar fi vampirii.

Principalele proprietăți magice pozitive ale pietrei:

 • Elimină furia, furia și alte emoții negative.
 • Charm, permițându-vă să luați deciziile corecte și importante.
 • Inspiră un sentiment de calm și siguranță, făcând în același timp o persoană mai încrezătoare în ei înșiși și abilitățile lor.

În ciuda faptului că piatra este populară printre magicienii și șamanii, nu este un mineral negativ. În plus, hematitul nu va ajuta niciodată o persoană să comită atrocități, deoarece nu tolerează acțiuni și gânduri negative de la proprietarul său. Piatra este capabilă să redirecționeze și să distribuie energia umană, permițându-vă să vă concentrați asupra lucrurilor cu adevărat importante. Dacă hematite simte că proprietarul a conceput ceva rău, atunci el începe să reziste, uneori chiar dăunează doar pentru a opri atrocitățile.

Alte abilități magice ale hematitei:

 • Creste energia sexuala.
 • Ajută în orice angajament, piatra este capabilă să-i conducă pe proprietar la succes și recunoaștere.
 • Face proprietarul curajos și curajos, puternic, fizic și spiritual.

Pentru a obține toată puterea magică a pietrei, trebuie să o utilizați în mod corect. Deci, experții recomandă cumpărarea de bijuterii cu hematit într-un cadru de argint. Este mai bine ca fetele să poarte un inel pe degetul arătător al mâinii stângi, dar pentru bărbați este necesar să poarte un inel pe același deget, dar pe mâna dreaptă.

Cine este hematit pe semnul zodiacului

Astrologii notează că o piatră, cum ar fi hematitul, are o putere magică și un potențial energetic extraordinar, astfel încât nu toată lumea să o poată folosi. Mineralul are o importanță deosebită numai pentru anumite semne ale zodiacului: Rac, Berbec și Scorpion.

Cancerul este adesea o persoană liniștită, vulnerabilă și timidă, deci hematitul îi va face mai curajoși și mai încrezători în ei înșiși, permițându-i să-și facă succesul în activitatea lor. Scorpionul, cu ajutorul hematitei, își va reduce caracterul cald, iar Berbecul va câștiga un talisman fiabil, aducând noroc și succes, atât în ​​viața profesională, cât și în viața personală. Hematitul este o piatră, concentrând bine atenția, dezvoltând gândirea și intuiția. Nu numai aceste trei semne ale zodiacului o pot folosi, dar și oamenii născuți în data de 9, 18, 27 din orice lună.

În ceea ce privește contraindicațiile, hematitul nu poate fi folosit în Pesti, Virgos și Gemeni, deoarece acestea au un câmp energetic care nu este compatibil cu această piatră. Semnele rămase ar trebui să fie, de asemenea, atente cu această piatră, poate fi utilizată, dar este interzisă abuzul. Dacă există disconfort, purtarea pietrei trebuie oprită pentru o vreme.

Excepția de la regula - piatra poate fi purtată de absolut toată lumea dacă este folosită în scopuri medicinale. În același timp, impactul pietrei trebuie monitorizat în mod constant, cu sprijinul unui litirapist experimentat. Este important să înțelegeți că hematitul nu este doar o piatră frumoasă, ci și un element magic foarte puternic care necesită un tratament adecvat.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.