Pauza de primăvară este timpul cel mai mult așteptat pentru elevii școlii. Trimestrul lung și tensionat este foarte obositor, astfel că o odihnă bine merită este pur și simplu necesară pentru copii.

Pentru absolvenți, este un moment pentru un mic răgaz înainte de un progres decisiv în pregătirea pentru examenul de stat unificat și OGE, iar pentru elevii de primăvară pentru o școală primară posibilitatea de a dormi un pic mai mult și de a face jocuri în aer liber în aer proaspăt de primăvară.

Multe circumstanțe interferează în procesul educațional al multor instituții de învățământ, ceea ce poate scurta în mod semnificativ durata sărbătorilor sau chiar poate lipsi studenții de odihnă.

Câți copii de vârstă școlară se vor odihni în timpul pauzei de primăvară din 2018

Conform legii federale "Despre educația din Federația Rusă", fiecare instituție de învățământ are dreptul să decidă modul în care elevii vor fi angajați - în trimestre sau trimestre și să stabilească termenii de sărbători pentru studenți. Pe baza acestui set, perioada și durata sărbătorilor.

Durata celor trei trimestre este de 10 săptămâni pentru studenții din clasele I și 11 pentru studenții din clasele 2-11. Această perioadă este stabilită de autoritățile educaționale la nivel federal și este de natură recomandatoare

Autoritățile regionale de educație stabilesc un calendar de zile libere de școală, pe baza specificului școlii, condițiile climatice. La rândul lor, aceste instrucțiuni sunt oferite pentru a familiariza directorii școlii, care pot face propriile lor ajustări. Astfel, schema generală a primăverii și a tuturor sărbătorilor, care ar fi obligatorie pentru executarea în întreaga țară, nu există.

Durata sărbătorilor depinde și de regiune. În partea de nord a țării, ca să spunem "la fața locului", este mai bine să știm când este mai bine să aranjăm odihna copiilor, pe baza condițiilor meteorologice și a situației epidemiologice.

Data pauzei de primăvară recomandată de autoritățile federale de educație se situează în perioada 24 martie - 1 aprilie 2018.

În orașe de importanță federală, aceste date diferă ușor. În Moscova, sărbătorile de primăvară pentru elevii din școlile secundare vor începe la 1 aprilie și se vor încheia la 8 aprilie, la St. Petersburg - sărbătorile vor dura între 24 martie și 1 aprilie.

Sărbători de primăvară pentru școlile cu un sistem de învățământ trimestru

O mică parte din școlile din Rusia au ales sistemul de învățământ principal trimestrial în loc de sistemul obișnuit în trimestre. În astfel de școli, sărbătorile sunt oferite la sfârșitul și la jumătatea trimestrului. Vacanțele elevilor din aceste școli coincid cu trimestrul numai în vara și în Anul Nou. Perioadele de primăvară și de sărbători de toamnă variază considerabil.

Cea mai mare parte a școlilor înscrise în sistemul trimestrial se află în Moscova și în regiunea Moscovei. Este mult mai ușor pentru părinți să contacteze departamentul de educație și să afle data exactă a începutului pauzei de primăvară într-o anumită școală.

În anul 2018, datele de primăvară recomandate pentru sistemul de formare trimestrial sunt:

  • 18-25 februarie - odihnă la sfârșitul trimestrului de iarnă
  • 8 - 15 aprilie - pauza de primavara oficiala

Ce poate afecta durata pauzei de primăvară

Adesea, școlile aranjează vacanțe suplimentare pentru elevi, ceea ce poate afecta durata pauzei de primăvară oficială sau anularea lor totală. Există mai multe motive:

  • temperatura scăzută a aerului - înghețul tradițional de iarnă este o adevărată bucurie pentru mulți studenți. Atunci când temperatura aerului este sub 25 de grade sub zero, clasele pentru elevi de școală primară sunt anulate, la 28 de grade pentru elevi de gimnaziu și pentru studenți sub 30 de grade pentru elevii de vârstă. În astfel de situații, autoritățile regionale operează cu expresia "la discreția părinților", prin urmare, chiar și la - 20 grade mulți studenți nu frecventează școala.
  • temperatura scăzută într-o instituție de învățământ - sălile de clasă slab încălzite, în care temperatura aerului nu crește peste 18 grade, nu este potrivită pentru cursuri. În acest caz, lecțiile sunt anulate până la atingerea unei temperaturi confortabile în birouri.
  • carantina - ce an academic se întâmplă rareori fără carantina notorie. Un exces al pragului de incidență poate fi declarat într-un anumit district, oraș, școală sau clasă. Clasele sunt anulate atunci când incidența ARVI sau a altor afecțiuni catarrale depășește 25% din numărul total al studenților.

Acești factori pot afecta durata pauzei de primăvară. Unele școli chiar anulează restul pentru elevi pentru a "recupera" cu programa școlară. Clarificarea exactă a datei de primăvară este necesară de la conducerea școlii. De regulă, aceste informații sunt publicate pe resursele oficiale de informare ale instituției de învățământ sau comunicate părinților de către profesorii de clasă.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.