Muntenegru este o țară mică, prietenoasă, cunoscută de iubitorii de buget și de recreere ecologice, înconjurat de natura pură, monumentele antice și aerul din Marea Adriatică. Mulți turiști care au vizitat Muntenegru compară această țară cu Crimeea. Clima ambelor regiuni este în multe privințe similară, astfel încât majoritatea turiștilor percep usor schimbarea vremii și unele dintre calitățile naturii cum ar fi vânturile și furtunile.

Muntenegru - alegerea turiștilor, care au ca scop principal obținerea plăcerii de a se uni cu natura și cu marea. Acesta este un loc preferat pentru iubitorii de pace și liniște, relaxați-vă cu familia și copiii. Prețurile pentru vouchere, cazare la hotel, transport, excursii sunt destul de accesibile în comparație cu țările europene vecine.

Statiunile si regiunea Muntenegru

Muntenegru este o țară destul de compactă, pe care o puteți purta cu ușurință într-o zi cu mașina.

Centrul turistic al țării este Budva Riviera.Aici sunt plajele cu nisip pitoresc, adiacente monumentelor arhitecturii antice și centrelor moderne de divertisment. Stațiunea principală Muntenegru - Budva, un oraș cu o lungă istorie, un loc venerat pe malul Mării Adriatice. În plus față de Budva, turiștii sunt atrași de stațiunea Becici, cunoscută pentru mulți kilometri de plaje mici de prundis.

Sveti Stefan este o statiune orientata catre statiuni securizate pentru care distractia si excursiile nu sunt principalul lucru. Aici sunt hoteluri la modă și centre comerciale mari. Turiștii sunt impresionați în special de o cetate veche construită în secolul al XV-lea pentru a proteja împotriva piraților. Astăzi a fost transformat într-un hotel de lux, unde apar adesea vedetele de la Hollywood.

În partea de nord a Mării Adriatice, este situat Herceg Nova Revere. Cea mai populară stațiune din această zonă - Herceg Novi, se concentrează pe vacanța de familie. Parcul uimitor, aerul curat și un număr mare de atracții atrage oameni din întreaga lume. În sezoanele de catifea este destul de aglomerat aici, plaje bune, infrastructuri dezvoltate și oameni buni atrași de climă.

Ulcinj Riviera este renumit pentru hoteluri bune și accesibile, plaje cu bazalt și vreme însorită pe tot parcursul sezonului. Există doar două stațiuni: Ulcinj și Ada-Bojana, un loc de vacanță favorit pentru naturaliști.

În plus față de vacanțe pe plajă, Muntenegru este renumit pentru stațiunile sale de schi Zabljak și Kolasin. Chiar și în vară nu va fi plictisitor aici. Turiștilor li se oferă tururi de mers pe jos, caiac, călărie și parapantă.

Înregistrarea documentelor vamale și vamale

Cetățenii Rusiei pot vizita Muntenegru într-un regim fără vize. De asemenea, asigurarea nu este necesară, dar este mai bine să o emiteți și înainte de plecarea în țară.

Țara este loială importului și exportului de valută străină, însă sumele mari vor trebui declarate la intrare. Înregistrarea procedurilor de frontieră și vamă pentru cetățenii Federației Ruse este simplificată la maxim și durează 10-15 minute direct la aeroport.

Cum să ajungeți în Muntenegru

Aeroporturile internaționale din Muntenegru se află în Podgorica și Tivat. Costul mediu al unui zbor de la Moscova la capitala țării este de 9000 de ruble într-un singur sens. În plus, zeci de zboruri charter zboară astfel în timpul verii, astfel încât să nu aveți probleme cu zborul.

Muntenegru Sărbători 2018: preț pe cele mai bune hoteluri și hoteluri

Industria turismului din Muntenegru a început recent să se dezvolte după ani de stagnare. Astăzi, în aproape orice stațiune puteți găsi un hotel de elită, un hotel ieftin de trei stele sau o casă de oaspeți modestă.

Hoteluri la modă mai mult în Budva, Kotor și, bineînțeles, stațiunea Sveti Stefan. Acei turiști obișnuiți cu condiții simple pot găsi opțiuni mai ușoare. În întreaga țară au risipit un număr mare de hoteluri, costul de trai în care variază de la 50 de euro pe zi.

Dacă aveți de gând să Muntenegru de companie, atunci va fi mai ieftin de a închiria un apartament, care va costa o medie de 40 de euro pe zi.

Cei mai populari turisti sunt vile. Aceasta este o mare oportunitate de a avea la dispoziție o casă confortabilă cu bucătărie proprie și curte interioară. Singurul dezavantaj al unei astfel de locuințe este distanța de la mare de la aproximativ 100 la 500 de metri.

Ce să vezi în Muntenegru

Muntenegru este o țară capabilă să satisfacă nevoile majorității turiștilor. Cineva merge în această țară să se întindă pe plaje, cineva este interesat de monumente vechi, temple și locuri sfinte.

Oaspeții din țară au multe de ales. Vă oferim câteva destinații turistice pe care trebuie să le vizitați pentru a experimenta aroma și atmosfera acestei țări.

Manastirea Ostrog

Nici o călătorie în Muntenegru nu este completă fără fotografii din mănăstirea Ostrog, care este sculptată în stâncă la o altitudine de 900 de metri deasupra nivelului mării. Du-te la altar este foarte dificil, care doresc să atingă pereții vechi vor trebui să urce un serpentin munte îngust.

Conform legendei, acest loc are proprietăți de vindecare.În cărțile mănăstirii există numeroase înregistrări ale persoanelor care au fost vindecate și alte minuni. În timpul celui de-al doilea război mondial, o bombă a lovit mănăstirea, dar nu a explodat, ceea ce este o altă dovadă a puterii miraculoase a acestui loc.

Scufundări și navigație în Golful Kotor

Diverse din întreaga lume vin la Golful Kotor pentru a se arunca în lumea magnifică subacvatică. Asigurați-vă că vă plimbați în Pestera Albastră și priviți cum strălucește soarele peste suprafața mării în zeci de nuanțe de albastru.

Luați banii și închiriați o barcă. Navigarea este cel mai bun lucru care vi se poate întâmpla în Muntenegru. Veți respira în aerul curat magnific care nu este pe coastă, admirați satele de pe litoral, plantațiile de chiparos. Vizitați insula Sf. Gheorghe cu templul cu același nume, insula Sf. Marco cu pășuni veșnic verzi.

Resort Igalo

În acest loc, tot ceea ce recuperarea organismului este colectată este apa minerală Igalka, noroi curativ și frumusețea unui climat subtropical. Pentru turiști a elaborat un program cuprinzător de noroi, care ajută la combaterea bolilor articulațiilor, nervilor, întărirea oaselor.

Hotelul găzduiește o medie de 70 de euro pe zi, care include mese și proceduri medicale. În plus, turiștilor li se oferă numeroase vile care pot fi închiriate pentru întregul sezon. Această opțiune este mai acceptabilă și mai economică, costul chiriei este în medie de 150-200 de euro pe lună, în funcție de sezon și distanță.

Vacanță de plajă

Lungimea plajelor din Muntenegru este de 73 km. Ele sunt împrăștiate în diferite părți ale țării și sunt platforme de beton artificiale și mormane de nisip mici. Plajele din Tivat, Igalo, Bar și Herceg Novi sunt considerate destinații turistice populare. Cele mai multe dintre ele sunt bine amplasate, protejate în mod fiabil de valuri și vânt în golfuri cu stânci abrupte.

Ce bani trebuie să faceți pentru Muntenegru

Moneda oficială a Muntenegrului este euro. Convertirea valutară se efectuează la o rată de 1 euro = 70 ruble.

Odihnă în Muntenegru este o mare oportunitate pentru o vacanță pentru a acoperi aproape toate atracțiile acestei țări colorate. În timpul unei călătorii puteți să vă relaxați pe plajă, să vă plimbați pe străzile vechi, să vă uitați în peșterile străvechi și să faceți cumpărături în principalele centre comerciale din Becici și Budva. Vizitează Muntenegru odată ce nu vei uita niciodată această țară.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.