Mulți sunt convinși că cea mai scumpă piatră de pe planetă este un diamant. De fapt, acest lucru este departe de adevărat, deoarece natura noastră este bogată în pietre frumoase și rare, a căror valoare este uneori mult mai mare decât cea a diamantelor. Am efectuat o analiză detaliată pentru a forma top 10 cele mai scumpe tipuri de pietre din lume și am observat că în primul rând prețul este afectat de raritatea mineralelor, de frumusețea și disponibilitatea lor de a cumpăra. De asemenea, la sfârșitul articolului a pregătit o surpriză specială sub forma unei selecții a celor mai scumpe și celebre pietre care pot surprinde cu prețul său cosmic.

10. Emerald

Această clasificare se deschide cu smaraldul - o bijuterie de înaltă calitate și durabilitate, care are o nuanță verde închis sau luminos verde. În prezent, principalul loc de extracție a pietrei este situat în Columbia. Numărul total de smaralde exploatate pe planetă este mare, dar costul acestui mineral rămâne ridicat. Piatra curata este foarte greu de gasit. Nu este dificil să cumperi smaralde de calitate excepțională, în timp ce costul unui carat este de aproximativ 8000 de dolari.

9. Bixbit

Următoarea piatră a fost Bixbit - de fapt, este beryl, sau mai degrabă, tipul său rar de nuanță roșie. Nu cu mult timp în urmă, doar un colector select și bogat cunoștea existența acestei pietre. Piatra este exploatată numai în Utah și New Mexico (SUA). Este extrem de dificil să cumpărați minerale de calitate absolută, iar prețul pe carat este uimitor și se ridică la aproximativ 10-12 mii de unități convenționale. Stabilirea costului exact este dificilă, deoarece numărul de pietre care au fost puse în vânzare este limitat.

8. Alexandrite

În a opta linie a evaluării noastre, alexandritul este o bijuterie care poate schimba nuanța. În timpul zilei, se caracterizează printr-o nuanță verde-albastră, măslin și verde-albastru, în timp ce în cameră piatra va avea nuanțe de roșu (violet, zmeură etc.). Acesta a fost întâi găsit pe teritoriul Rusiei, lângă Ekaterinburg, la mijlocul secolului al XIX-lea. Prețul pe carat de alexandrit este de la 10 la 15 mii de dolari.

7. Paraiba (turmalina albastră)

Turmalina albastră, un cristal surprinzător de frumos și rară, albastru-turcoaz, care a fost descoperită în Brazilia la sfârșitul secolului al XX-lea, sa dovedit a fi o piatră mai scumpă. Până de curând, extracția mineralelor a fost făcută numai aici, acum depozitul a fost descoperit în Mozambic și Madagascar. De o valoare deosebită sunt mineralele din statul Paraiba, costul lor fiind de aproximativ 12-15 mii dolari SUA pe carat.

6. Ruby

Populară bijuterie, care este cunoscută tuturor și are nuanțele caracteristice de roșu. Piatra este exploatată în întreaga lume, cu excepția Antarcticii. Depozitele principale sunt Thailanda, Myanmar și insula Sri Lanka. De o valoare deosebită sunt rubinele asiatice de nuanță roșie și violetă. Desigur, mulți oameni își pot permite un rubin, cu toate acestea, o minerală de foarte bună calitate costă între 15 mii de dolari pe 1 carat.

5. Diamond

O altă bijuterie populară care se găsește în întreaga lume. Un diamant este un diamant fatetat, care este considerat unul dintre cele mai scumpe si rafinate bijuterii. Acum, costul unui diamant colorat perfect D este de aproximativ 15 mii de dolari pe 1 carat.

4. Jadeite

Pe linia a patra este jadeita (imperial) - o bijuterie, care este una dintre cele mai misterioase si secretive minerale. Mineritul verde este exploatat în Japonia, Kazahstan, SUA, Mexic și China. Costul estimat al acestei pietre de calitate absolută - până la 20 mii de dolari.

3. Padparaja

Primul din cele trei pietre cele mai scumpe de pe planetă a fost Padparadja (culoarea răsăritului soarelui) - safir roz-portocaliu, care este exploatat în Madagascar, Sri Lanka și Tanzania. În momentul de față, extracția de minerale a scăzut și, prin urmare, valoarea sa crește. Ultima piatră clasică, neîncălzită, cântărind 1.65 carate, a fost licitată cu peste 20 de ani în urmă pentru suma de 18.000 de dolari. În prezent, este o piatră de colectare și dacă cântărește mai mult de 5 carate, atunci costul unui carat va fi de 30 de mii de unități convenționale.

2. Grandidierite

A doua linie este culoarea verde-albastru mineral, care este extrem de rară în lume. Primul astfel de mineral a fost găsit pe insula Sri Lanka, după care a fost descoperit în Madagascar. Acum, aici este realizată extracția principală a pietrei, în timp ce găsirea mineralelor tăiate în forma lor pură este aproape imposibilă, deoarece numărul lor este limitat. Prețul acestei pietre unice este de 30.000 de dolari pe 1 carat.

1. Diamant roșu

Locul întâi și, prin urmare, cea mai scumpă piatră din lume - un diamant roșu. Această bijuterie este unică, deoarece numărul de instanțe detectate poate fi numărat pe degete. În acest caz, greutatea pietrelor este mai mică de jumătate de carat. Culoarea naturală a mineralelor este purpuriu-roșie. În prezent, această piatră se găsește numai într-un punct al lumii - mina de argint diamant din Australia. În fiecare an, mai multe pietre sunt minate aici, cântărind mai puțin de o zecime de carate. Puteți cumpăra un diamant roșu numai la licitație, costul său fiind de 1 milion de dolari pe carat.

TOP, Brie-10 din cele mai renumite și mai scumpe pietre din lume

Am considerat cele mai scumpe roci și minerale, dar acum cititorii noștri pot afla care pietre care există în lume sunt considerate cele mai scumpe.

Evaluarea celor mai scumpe pietre:

  • Diamantul rosu Musayifsky - un diamant tăiat triunghiular, care cântărește 5.11 carate.
  • Emeralul Bahia este cel mai mare smarald de pe planetă, costând 75 milioane de dolari, cu o piatră estimată la 400 milioane de dolari.
  • Diamantul albastru este o piatră cu greutatea de 6.04 carate, o piatră este estimată la 1.32 pentru 1 carat dintr-un milion și a fost vândută pentru aproape 8 milioane de dolari.
  • Uncut diamant de 478 carate - 12 milioane de dolari.
  • Divin Ethereal Carolina - Paraiba Tourmaline, care costă între 25 și 125 de milioane de dolari.
  • Contele Pink este un diamant roz care a fost cumpărat la licitația lui Sotheby's pentru 45 de milioane de dolari.
  • Pearl - greutate 6 tone, diametru - 1,6 metri, costul estimat - 2 miliarde de yuani (aproximativ 300 de milioane de dolari).
  • Don Pedro este o acvamarină care cântărește 2 kilograme (10 363 carate).
  • Millennium este un safir care seamănă cu o minge de fotbal de dimensiuni (61.500 de carate). În momentul de față, încercând să o vândă cu 180 de milioane de dolari.
  • Kohinur este un diamant în coroana conducătorilor britanici, cântărind 106 carate. Cost - spațiu.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.