Tatuajul cu inscripții este una dintre cele mai populare versiuni ale imaginii corpului, cu ajutorul căruia bărbații și fetele își exprimă gândurile, experiențele și prioritățile vieții. Dintre toate tatuajele cu inscripții un loc special este ocupat de fraze scrise în latină și acest lucru este destul de justificat. Lucrul este că este un limbaj străvechi folosit în Europa. Limba latină este limbajul filosofilor, conducătorilor, generalilor și corpurilor de învățare cunoscute în întreaga lume. Hippocrates, Aristotel, Julius Caesar - aceasta este doar o mică parte a personalităților celebre care vorbeau această limbă străveche.

În lumea modernă, limba latină este o limbă moartă care nu este relevantă, dar în același timp ea a lăsat o marcă de neșters pe ea însăși. Inscripțiile în limba latină sunt pline de semnificații filosofice profunde, printre care se adaugă plini de aforisme care sunt relevante pentru această zi. În prezent, marile zicale vechi sunt o modalitate frumoasă și originală de a vă expune lumea interioară, principiile și idealurile voastre cu ajutorul unei imagini care poate fi purtată.

Un fapt curios! Latină, deși din uz activ, dar, ca și mai înainte, este limba oficială din Vatican. Aici servește ca limbă oficială folosită pentru desfășurarea ceremoniilor de închinare și menținerea documentației bisericești.

  

Inscripții populare de tatuaj în limba latină cu traducere

Fiecare frază scrisă în latină este o propoziție plină de semnificații filosofice profunde. Alegerea textului depinde doar de ceea ce proprietarul dorește să investească într-un tatuaj. Printre cele mai populare expresii se numără:

 • Sola mater Amanda est et pater honestandus est - numai mama merită dragoste, tată respect.
 • Dum spiro, amo credo - în timp ce respir, îmi place și cred.
 • Facta sunt potentiora verbis - acțiunile sunt mai puternice decât cuvintele.
 • Fortes fortuna adjuvat - soarta norocoasă ajută.
 • Per aspera ad astra - prin spini către stele.
 • Și vis pacem, para bellum - dacă vrei pace, pregătește-te pentru război.
 • Dum spiro, spero! - în timp ce respiră, sper!
 • Veni, vidi, vici - a venit, a văzut, a câștigat.

"Dragostea cucerește pe toți"

"Amintiți-vă despre viață"

"Am venit, am văzut, am câștigat"

"Prindeți ziua"

"Nici o durere"

"Prin spini până la stele"

"Primul printre egali"

"Pentru fiecare"

Valoarea tatuajelor în latină

Inscripțiile făcute în limba latină reprezintă o modalitate excelentă de a pune o expresie pe corpul tău, care este plină cu un înțeles filosofic profund și este potrivită pentru oamenii intelectuali care se gândesc la ființă, la viață și la semnificația ei. Fiecare expresie scrisă în limba latină are un înțeles special și un înțeles profund, adesea înțeleasă numai de proprietarul tatuajului. Latina ajută să-și ascundă crezul și gândurile sacre de la alții, pentru că nu toată lumea poate înțelege inscripția făcută într-o limbă moartă.

  Un tatuaj cu o inscripție în limba latină este un talisman, un talisman care îi reamintește permanent proprietarului ceea ce este important pentru el. Inscripția poate să simbolizeze gândurile, prioritățile și să reamintească ceea ce se străduiește proprietarul imaginii corpului. Înainte de a alege o frază pentru un tatuaj, este necesar să aflați traducerea exactă a acestuia, asigurați-vă de precizia sa analizând câteva surse pentru a elimina posibilele greșeli și greșeli.

Expresii populare în limba latină

După cum am menționat mai devreme, limba latină este o limbă care este în circulație și nu este utilizată nicăieri. În ciuda acestui fapt, un număr mare de citate și zicale filozofice pe diverse subiecte au ajuns în timpul nostru, traducerea cărora atrage atât bărbații, cât și femeile. În ceea ce privește fetele, ei preferă fraze pe tema familiei și a relațiilor, iubirii și loialității. Dar reprezentanții expresiilor sexuale puternice de dragoste pe tema vieții și a morții. Oamenii creativi și inspirați aleg vorbe despre libertate, neascultare de caracter și destin.

Tattoanele cu inscripții în limba latină sunt foarte populare în aceste zile, dar când au fost folosite pentru prima oară? Dacă credeți că datele istorice au început să pună pentru prima dată pe cuvânt textele în latină încă din Evul Mediu. Oamenii care și-au dedicat viața religiei au umplut corpul cu citate și jurăminte din Biblie, simbolizând loialitatea lor și statornicia credinței.

Stilul latino tatuaj

Pentru tatuaje cu inscripții filosofice și profunde în latină, puteți folosi aproape orice stiluri cunoscute de tatuaje. Alegerea tehnicii depinde de mărimea cotației, localizarea acesteia și sensul în care se completează propoziția. Printre opțiunile cele mai populare:

 • Explicații artistice ornate cu monograme.
 • Solemn, dar în același timp stil strict gotic.
 • Imprimate litere care par a fi sculptate pe corp.
 • Cuvintele care fac parte din compoziție.
 • Inscripția cu ornament.

Inscripția, care are o semnificație filosofică profundă, nu trebuie doar să reamintească poziția și prioritățile vieții, ci și pe plan extern, vă rugăm să aveți o formă decorativă. Datorită acestui fapt, imaginea nu numai că va fi umplute cu un înțeles uriaș, dar atrage, de asemenea, cu frumusețea sa, o variantă originală care atrage nu numai proprietarul său, ci și oamenii din jur.Este de remarcat faptul că nu fiecare maestru este capabil să efectueze un tatuaj în limba latină calitativ, prin urmare, înainte de a aplica fraza pe corp, trebuie să vă asigurați că artistul tatuaj va face față sarcinii sale prin vizualizarea portofoliului său de lucrări finalizate.

Alegerea unui loc pentru un tatuaj în limba latină: pe braț, spate și în alte părți ale corpului

Locația tatuajului pe corp depinde de forma și dimensiunea imaginii, precum și de semnificația frazei utilizate. De exemplu, corzile lungi arată cel mai bine pe claviculă sau pe braț. Micile zicale, scrise cu litere mici, dar pline de înțelesuri profunde, arată bine pe piciorul fetei. Un text mare, citat sau frază scrisă în format mare arată cel mai bine pe lama de umăr sau în zona dintre lamele. Această versiune a tatuajului cu o expresie în latină pare originală, atât pe spatele unei fete, cât și a unui bărbat. Imaginile de tatuaje mari, completate cu inscripții, este cel mai bine să aveți pe coaste sau spate.

De asemenea, utilizarea unor idei mai originale nu este exclusă, de exemplu, printre cele mai recente soluții originale - aplicarea pe jumătate a expresiei pe două mâini. În acest caz, fiecare parte a frazii are multă sens, dar puteți dezvălui numai înțelepciunea completă a maximului filosofic prin alinierea brațelor. Abordarea la alegerea locului pe corp pentru un tatuaj ar trebui să fie extrem de responsabilă, pentru că este pentru viață. Expresiile în limba latină sunt farmece, amulete și motivații care nu trebuie întotdeauna să fie plasate pe o parte vizibilă a corpului.

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.