Tatuajul este un îmbrăcăminte a cărui istorie a început cu mai bine de cinci mii de ani în urmă. Pentru a pune pe corp imaginea diferitelor obiecte și imagini, oamenii au început să se protejeze de spiritele rele, folosind tatuajele ca amulete. Stilul polinezian - unul dintre domeniile care sunt în căutare până astăzi.

Tatuajele numite Maori sunt din tribul eponim care trăiesc pe insulele Oceanului Pacific. Istoria imaginilor merge mult înapoi în timp și are un înțeles profund ascuns. Inițial, tatuajele au fost folosite pentru a afișa statutul proprietarului, care putea fi văzut de toți cei din jurul lui.

Primul a început să folosească imaginile purtate de corp ale conducătorilor tribului maori, care, cu ajutorul tatuajelor, au câștigat curaj și curaj, pentru că în acel moment tatuarea pe corp a fost un proces foarte lung și dureros. În prezent, un tatuaj maori este o decizie originală și îndrăzneață care se referă la stilul polinezian.

Maori tatuaje și sensul lor

Pentru locuitorii insulelor din Pacific, tatuajul a servit drept atribut integral, absența acestuia pe corp a fost considerată un semn de prost gust și a fost echivalată cu păcatul. În plus, un bărbat care nu avea tatuaje era considerat laș, fără respect față de zei și de liderii venerați. În acel moment, ritualul de tatuare a corpului era sever și dureros, doar o curajoasă și plină de forță putea să o facă față.

Triburile Maori numesc tatuajele lor într-un mod special - mocha. Ei au crezut că modelul corporal este singurul lucru care este etern și nu poate fi luat de nimeni. În același timp, tatuajele erau la fel de populare atât în ​​rândul reprezentanților sexului mai puternic, cât și al fetelor. Locuitorii tribului au crezut că trupul este un analog al universului, astfel încât tatuajele au fost aplicate liniilor fluxurilor de energie, astfel încât să puteți schimba destinul. Astfel, s-au protejat de nenorociri, și-au corectat caracterul și s-au lipsit de obiceiuri proaste, atrăgând succesul, bucuria și norocul vieții.

Tehnologie de aplicare

Pentru a desena o imagine pe corp, s-au folosit oase ascuțite de pește și păsări (de exemplu, rechinii), precum și cuțite, scoici și șabloane speciale. Deseori, desenele erau descrise pe față, arătându-le curajul, istoria vieții și bătăliile. În același timp, tatuajul pe fața ei părea înspăimântător, ceea ce îi îngrozise pe dușmanii ei. Ritualul de tatuare a fost foarte dureros și pune viața în pericol și, uneori, chiar mortal.

În lumea modernă a tatuajului Maori - aceasta nu este nimic altceva, ca o decorare originală, care poate fi decisă doar de cei curajoși. Acum, pentru aplicarea tatuajelor Maori, folosiți ace speciale din India, care au făcut ca procesul să fie mai sigur și nu atât de dureros. Acum, tatuajul se vindecă mult mai repede, iar riscul de infecție a scăzut la zero. Cu toate acestea, dacă călătoriți pentru a găsi adevărați adepți ai tribului Maori, atunci puteți să vă asigurați că acum aplică tatuaje pe corp cu un șablon și un cuțit sau un dinte de rechin.

Femeile tatuaje Maori și caracteristicile lor

Tatuajul pe corpul fetelor avea, de asemenea, un loc pentru a fi, cu toate acestea, ele erau radical diferite de tatuajele bărbaților. În primul rând, tatuajele pentru femei au fost mai exacte, au luat puțin spațiu pe corp. De obicei, fetele au plasat imagini diferite pe buzele lor, aproape de nas sau barbie. Astfel, au criptat informații despre ei înșiși și despre familiile lor. Prin tragerea pe fața fetei a fost posibil să aflăm câte copii are ea și cât de succesă este cea aleasă.

De asemenea, femeile din tribul maori au pus un tatuaj pe zone ascunse ale corpului - șolduri, busturi sau abdomen. Astfel de desene au fost personale, utilizate ca decor, atrăgând reprezentanții sexului mai puternic. În acest caz, fetelor i sa interzis să aplice tatuaje care nu corespund informațiilor reale despre ele. Cheating-ul a fost pedepsit cu moartea, deoarece era imposibil să faci un tatuaj.

Trecut și prezent pentru tatuajele polinezene

După cum știți, înainte ca tatuajele Maori să fie aplicate de obicei pe față, alte părți ale corpului au fost folosite mult mai rar. În același timp, pigmenții colorați au fost exploatați în două moduri:

 • Culoarea neagră a fost extrasă din copaci și coaja lor, iar desenele cu culoarea neagră au fost aplicate doar pe față.
 • Vopseaua vopsită a fost făcută din morți de infecții cu ciuperci fungice, amestecate cu diverse plante locale.

Astăzi, metode mai civilizate sunt folosite pentru a crea tatuaje în stilul maori. Cu ajutorul vopselelor și pigmenților moderni, sunt create modele și desene originale, care transmit atractivitatea tatuajelor de timp, dar sunt mai puțin dureroase și absolut sigure.

Oamenii curajoși preferă să pună un ornament pe față, arătându-și curajul și masculinitatea. Apropo, înainte ca tatuajul pe fața să fie un analog al unui pașaport, pentru că prin înțelegerea simbolurilor se poate afla statutul unei persoane, ocupația și vârsta, statutul marital și social, istoria luptelor și a victoriilor.

Pentru mai multe informații despre tatuajul facial Maori:

 • Tatuaj în jurul sprâncenelor - demonstrează statutul social.
 • Centru de frunte - descrie descărcarea personală.
 • Zona de sub nas - semnătura proprietarului tatuajelor.
 • Obraji - afișarea activității.
 • Pomeții și maxilarul conțin informații despre naștere și părinți.
 • Whiskey - starea civilă, numărul de copii.
 • Chin - tatuajul simbolizează apartenența la una dintre bunuri.

Maori tatuaj desene și semnificația lor

Cele mai populare tatuaje folosite de locuitorii tribului maori:

 • Rechin - protecție și gardian împotriva forțelor răului.
 • Dolphin - un simbol al unității omului cu natura.
 • Spirală spiralată - loialitate, dedicație.
 • Masca Maori - aplicată doar pe față și folosită ca gardian împotriva spiritelor rele.
 • Soarele este o sursă de înțelepciune și de putere masculină, este folosit ca un farmec și, de asemenea, personifică viața, procesul de renaștere.
 • Heron este o pasăre sacră capabilă să conducă o persoană la viața de apoi. În același timp, un erou este un simbol al purității lumii spirituale a unei persoane.
 • Turtle - pace spirituală și morală, personificarea înțelepciunii și a longevității.
 • Iguana sau șopârlă - puterea, rezistența și viteza. De obicei, folosit ca un amulet pentru războinici, oferindu-le putere și încredere.
 • Slope - un rezident periculos al adâncurilor, care servește drept talisman și protejează împotriva dușmanilor.
 • Discul este un cerc care simbolizează infinitul. De obicei, spațiul din interiorul cercului a fost umplut cu modele, mărind forța de protecție a amuletului.
 • Alb Egret și Magpie - un simbol al spiritului pur și al prosperității. În același timp, sa crezut că acest tatuaj permite tuturor să găsească pace, să-și găsească drumul prin viață.

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.