Cuprins:

 1. Rău făcut de furnici
 2. Beneficiile acidului boric și eficacitatea acestuia
 3. Important de știut!
 4. Metode de utilizare a acidului boric împotriva furnicilor
 5. Acid boric de la furnici din casă

Furnicile adesea plag rezidentii de vara si locuitorii casei de tara. Sunt capabili să provoace mari daune mâncării, culturilor sau stupilor. Există multe metode de abordare a acestora. Unul dintre ele este acidul boric.

Rău făcut de furnici

Proprietarii de parcele personale, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu o problemă ca furnicile. Cei care cred că furnicile sunt absolut inofensive sunt profund greșite. Desigur, aceste insecte, de asemenea, aduc beneficii - distrug caterpillarii mici, gândacii de coaja, larvele de gandaci. Prin urmare, mai întâi este necesar să se compare și să se evalueze daunele și beneficiile cauzate de furnici și, după aceea, să se aplice unele măsuri radicale. În grădină, furnicile vor fi prezente în orice caz, dar este necesar să se lupte împotriva distribuției lor în masă.Ar trebui să se acorde prioritate substanțelor cu toxicitate minimă, deoarece substanțele chimice puternice pot dăuna nu numai insectelor, ci și dumneavoastră. Acidul boric este cea mai bună alegere pentru a le combate.

Există multe tipuri de furnici. În grădină, întâlnim cel mai adesea furnici roșii (faraon) și furnici de grădină neagră. Aceste insecte sunt vecini foarte neplăcuți și vă pot da o mulțime de probleme, ceea ce este confirmat de următorii factori:

 1. De regulă, furnicile își fac cuibul sub pământ. Acesta poate fi sistemul de rădăcini de arbuști și arbori. Anturii ca un copac se pot usca in cativa ani.
 2. Cuibul de insecte, care se află în grădină, va contribui la reducerea randamentelor, deoarece nici în acest loc, nici în apropierea culturilor nu va crește.
 3. Anturii contribuie, de asemenea, la răspândirea în masă a afidelor, pe măsură ce o cresc. Aphid se hrănește cu sucul de lăstari tineri în grădina dvs. Ramurile și frunzele afectate de afide se vor usca după un timp. Dacă devine larg răspândită, întregul arbore sau arbore moare.
 4. Zahărurile din grădină sunt delicatesele preferate ale acestor insecte. Pot fi căpșuni, căpșuni etc. Este improbabil ca cineva să-i plăcească să colecteze aceste fructe de pătim, înțepate de furnici.
 5. Unii grădinari sunt alergici la mușcături de insecte. De aceea, lucrul în grădină cu astfel de "vecini" se transformă într-o activitate neplăcută.
 6. Anturii sunt asistenți excelenți în transportarea semințelor de buruieni.
 7. Din punct de vedere estetic, și insectele nu se încadrează în tabloul general al terenului. Nu pare atractiv dacă există un mușcătură sub fiecare bucșă.
 8. Dacă timpul nu reduce populația de furnici în grădină, atunci după un timp, ei pot iubi casa ta. Acolo, insectele vor putea să găsească și ceva de trăit.
 9. În cazul în care un stupier este situat pe plot, atunci o colonie de furnici poate provoca daune ireparabile coloniilor de albine.

Beneficiile acidului boric și eficacitatea acestuia

În medicină, acidul boric este un antiseptic. Este o substanță chimică inodoră și incoloră sub formă de cristale mici. Este de asemenea utilizat în industria alimentară și agricultură.

Poate fi produs sub formă de soluție de alcool 1-3% sau sub formă de pulbere. Pentru controlul furnicilor, acidul boric sub formă de pulbere este un remediu excelent. Are următoarele avantaje:

 1. Poate fi achiziționat gratuit la farmacie.
 2. Preț accesibil și accesibil.
 3. Pentru om, substanța este relativ sigură.
 4. Are un spectru larg de acțiuni.

Acidul boric este un instrument eficient în combaterea insectelor. Ea afectează negativ sistemele lor nervoase și digestive. Când este ingerat, substanța este absorbită de pereții intestinali și duce la deshidratarea furnici. În plus, efectul medicamentului se extinde la nervii periferici. În activitatea sistemului nervos apar încălcări grave. După câteva ore, apare paralizia și moartea. Aceeași soartă așteaptă și alte insecte care vor mânca rămășițele "tratatelor" propuse.

În acest fel poți distruge întregul cuib de "vecini". Este necesar să împrăștiați un plic în jurul cozii. Dacă nu este posibil să se găsească, atunci este necesar să se utilizeze diferite momeli, care includ acidul boric.

Important de știut!

Trebuie întotdeauna amintit faptul că acidul boric este o substanță toxică. Este necesar să se respecte măsurile de securitate:

 1. Purtați mănuși de cauciuc atunci când o utilizați. Spălați-vă bine mâinile după contactul cu pulberea.
 2. Când manipulați acest produs chimic, limitați accesul la animalele de companie și la copii. Năluci preparate pe bază de acid boric se găsesc în locuri unde niciunul dintre aceste obiecte nu poate ajunge.
 3. Este mai bine să aruncați vasele folosite în timpul lucrului. Utilizarea ulterioară a acestuia chiar și după o spălare atentă nu este recomandată.

Metode de utilizare a acidului boric împotriva furnicilor

Metoda de a trata aceste insecte va depinde de detectarea localizării epicentrului răspândirii furnicilor.

Metoda 1

Ai reușit să găsești cuiburi în grădina ta. Trebuie să faceți următoarele:

 1. Luați 1 ceașcă de acid boric (soluție).
 2. Se amestecă cu 1 lingură de zahăr.
 3. Amestecul rezultat este turnat în mlaștină.

Metoda 2

Detectați căderea "inamicului" nu este posibil. Aveți nevoie de momeală. Pregătirea unui instrument eficient:

 1. Noi luăm capacitatea.
 2. Se toarnă 2 linguri de apă.
 3. Se toarnă 1 lingură de acid boric (praf) și 1 lingură de zahăr în apă.
 4. Adăugați niște gem sau miere.
 5. Toate amestecate bine.
 6. Soluția rezultată este turnată în caprine capron.
 7. Am plasat soluția în apropierea pomilor, a căilor de grădină, nu departe de locurile de mișcare a furnicilor.

Metoda 3

Există informații despre căile de mișcare ale "dușmanului", de-a lungul căreia ajung la tufișuri și copaci. Faceți următoarele:

 1. Se prepară amestecul - 10% miere, 40% zahăr, 45% apă, 5% acid boric.
 2. Toate ingredientele sunt bine amestecate.
 3. Ca și în metoda anterioară, soluția rezultată este turnată în capace de plastic.
 4. Am plasat soluția în locurile cele mai mari concentrații de furnici, precum și pe calea urmăririi lor.

Acid boric de la furnici din casă

Nu numai grădinarii suferă de invazia furnicilor. Victimele insectelor sunt rezidenți în apartamente în clădiri înalte și case private. Indiferent de aspectul camerei, bucătăria din acesta este cea mai atractivă pentru furnici. Furnicile roșii sunt colegii noștri obișnuiți. Deci, începeți imediat lupta cu invitații neinvitați. Acidul boric ne va ajuta în acest sens. Pe baza ei vom pregăti momeli. Iată câteva rețete:

Opțiunea 1

 1. În aceleași proporții luați zahăr și acid boric.
 2. Am șlefuit aceste componente într-un mortar.
 3. Pulberea rezultată este turnată pe foi de carton.
 4. Aceste foi cu soluția rezultată sunt lăsate timp de o săptămână în locuri unde se acumulează furnicile.

Opțiunea 2

 1. Luăm pulbere de acid boric în cantitate de 5 grame;
 2. Adăugați 1 lingură de zahăr și o cantitate mică de apă.
 3. Se condimentează soluția rezultată cu 1 linguriță de gem.
 4. Se toarnă soluția în capacele din sticlele de plastic și se pune o săptămână în locuri cu concentrații mari de furnici.

Opțiunea 3

 1. Aveți nevoie de carne de vită proaspătă în cantitate de 2 linguri.
 2. Este necesar să se adauge 5-6 grame de acid boric.
 3. Toate bilele se amestecă și se rostogolesc.
 4. Răspândiți-le pe calea furnicilor sau în apropierea cuibului furnici.

Opțiunea 4

 1. Vom avea nevoie de 3 oua de pui si 2 cartofi mici. Se fierbe și se coajă toate astea.
 2. Faceți cartofi piure și amestecați cu gălbenușurile de pui.
 3. În amestec, adăugați 1 linguriță de unt, 1 lingură de zahăr, cumpărate într-o pungă de farmacie de acid boric și se amestecă până la uniformă.
 4. Facem mingi și tratăm furnicile în locuri de agregare sau pe căile lor.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.