Un mit absolut este faptul că un apartament cu o cameră nu poate fi transformat într-o cameră decentă și confortabilă pentru o familie mică. Folosind tipuri moderne de design și stiluri care sunt relevante în 2018, puteți crea o adevărată oază de confort și bunăstare.

Proiectarea unui apartament cu o cameră de 40 de metri pătrați. m: cum să creați o insulă de confort

În cea mai mare parte a caselor cu mai multe etaje ale țării noastre, apartamentele cu o cameră sunt reprezentate de obiecte imobiliare standard de 40 mp. Aceste opțiuni sunt mai mari Hrușciov, prin urmare, au un pic mai mult potențial în ceea ce privește decorarea interior.

Dacă este necesar și doriți să împărțiți camera în zone, puteți echipa un apartament în formă de două camere separate - o bucătărie și o cameră de zi, o grădiniță și un dormitor, o sală și un birou. Orice opțiune selectată ar trebui să fie o armonie diferită a tuturor elementelor. Acest lucru se realizează prin utilizarea unor reguli și tehnici de proiectare:
• Înlocuiește spoturile cu candelabre masive și lămpi de podea.
• Prezența obligatorie a culorilor luminoase și a elementelor decorative.
• tendințele stilului modern sau combinația lor de succes.
• Alegerea materialelor de finisare monofonice și a incluziunilor colorate.

Când alegeți o acoperire monocromatică pentru suprafața pereților într-un apartament de 40 de metri, puteți completa interiorul cu accesorii elegante care pot dilua cu încredere atmosfera aproape plictisitoare. Pernele originale pentru canapele, picturi neobișnuite și covoare, cadrele și inserțiile decorative devin cel mai des astfel de elemente.

Când un copil apare în familie, este posibil să cumpărați sau să faceți o comandă pentru o structură deja populară pe două niveluri. În funcție de vârsta și nevoile celui mai tânăr membru al familiei, puteți alege produse cu dulapuri încorporate, noptiere, birou.

Design interior: proiectarea unui apartament cu o camera in stil modern

Fiind proprietarul unui mic apartament, trebuie să decideți asupra priorităților. În multe cazuri, partea funcțională este mai importantă decât componenta estetică. Puteți analiza toate etapele aranjamentului și puteți elabora un plan de design interior. Dacă doriți și oportunități financiare, este logic să vă adresați unor designeri profesioniști.

În 2018, puteți folosi un truc complet diferit, echipând un apartament cu o cameră. Tendințele modei în designul interiorului modern sunt numite acum:
- naturalețea;
- prietenie cu mediul;
- simplitate;
- funcționalitate;
- rafinament;
- democratică.

Modelele minimaliste nu ar trebui să semene cu austeritatea completă. Este necesar să scapi de detalii inutile, elemente inutile, decorul bogat - orice caracteristică care nu are o orientare funcțională. În același timp, prezența luxului este permisă, dar nu intruzivă, fără a umple întregul spațiu mic de locuit. Puteți utiliza materiale de finisare scumpe, mobilier natural, lucrări de artă de modă.

Cum să împărțiți un apartament cu o cameră în două zone?

O multitudine de avantaje pot fi oferite de planificarea competentă a unui apartament cu o cameră foarte mică. În acest scop, sunt achiziționate mobilier ergonomic și aparate de uz casnic compact. Și atunci când contează fiecare metru pătrat, este important să le dispunem de inteligență și inteligență.

În funcție de nevoile rezidenților și de prezența factorilor însoțiți, zona apartamentului poate fi împărțită în zone funcționale specifice. În 2018, în aceste scopuri se recomandă utilizarea:
1. Partiții. Astfel de produse sunt realizate din gips carton, sticlă, textile, lemn, metal.
2. Ziduri decorative. Poate fi din material plastic, din lemn, metal, țesătură.
3. Ecranele. Proiectele originale nu necesită instalare complexă și sunt mobile.
4. Perdele sau draperii. Pentru aceste elemente se folosesc suporturi speciale sau se montează streașinile în locul potrivit.
5. Mobilier simplu. Pentru un design elegant, la marginea a două zone, sunt instalate dulapuri cu rafturi regulate sau prin rafturi.

Partițiile sunt parțiale sau pline - la plafon. Ultima opțiune este utilizată în cazul în care ferestrele sunt situate în ambele părți ale camerei. O mare importanță este faptul că o persoană locuiește într-o zonă mică sau merită să se îngrijească de nevoile întregii familii. Dacă există copii în unitatea socială, ei vor trebui să selecteze zonele de joc și de studiu.

Designul elegant al unui apartament studio cu o cameră

Având în vedere cu atenție designul original al celui mai simplu apartament cu o cameră, îl puteți transforma în mod eficient și adecvat într-un studio confortabil. Apartamentele inteligente moderne, compacte sau apartamentele de studio sunt tipuri speciale de layout-uri, în care partițiile ar trebui să fie aproape complet absente.

Această abordare este considerată cea mai economică, convenabilă și versatilă.Fără a utiliza pereți interiori și partiții staționare, puteți realiza fanteziile strălucitoare ale proprietarilor de case și cele mai indraznete idei de design. Separat în acest caz, există doar o baie. Toate celelalte zone sunt divizate în mod condiționat prin mobilier, elemente decorative, iluminat bine amplasat. Se obișnuiește să se facă aceste manipulări cu ajutorul tehnicilor moderne, printre care se remarcă:
• Panouri cu bule, oglinzi, acvariu.
• Zonarea vizuală prin semn funcțional.
• Prezența unui mobilier pe mai multe niveluri sau pe două niveluri.
• Opțiuni textile și ecrane moderne.
• Zonarea cu elemente de mobilier și suporturi de bar.

Iluminarea locală trebuie să fie gândită pentru fiecare zonă funcțională separată. Cele mai bune soluții vor fi iluminarea la fața locului a dulapurilor, a lămpilor de podea și a sconțurilor, a benzii diodice în jurul tavanului, a lămpilor de masă. Recent, este posibilă montarea armăturilor în mobilierul din dulap.

Aranjarea bucătăriei într-un apartament studio poate avea, de asemenea, o mare varietate de opțiuni. Se consideră necesară o evacuare puternică, astfel încât mirosurile și fumul să nu se răspândească în întreaga cameră.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.