Definiția unui candelabru este scurtă și uscată - o lampă de tavan suspendată, proiectată pentru a crea o iluminare fără umbre (spre deosebire de o sursă de punct). Dar când începeți să alegeți, puteți pur și simplu să vă înecați într-o varietate de tipuri, forme, culori, materiale. Să vedem ce fel de candelabru este mai bine să preferați într-un fel sau altul.

Candelabru clasic în interiorul camerei de zi

Camerele de locuit din majoritatea locuințelor sunt locul cel mai important, de regulă încercând să combine confortul unui vatră de casă și prezentabilitatea locului unde primesc oaspeții. Această cameră este un loc unde toate gospodăriile se pot relaxa. În același timp, ar trebui să pară prezentabilă și avansată. Și alegerea candelabrului pentru camera de zi într-un stil modern, care poate accentua în mod favorabil ideea principală din interiorul camerei, va juca un rol semnificativ în crearea designului dorit.

Cea mai comună versiune a corpului de iluminat este un candelabru clasic. Popularitatea sa este determinată de faptul că în orice situație candelabrul arată foarte elegant și este o decorare absolută a camerei.

Elementul principal al candelabrului clasic - tavan. Principalele materiale pentru fabricarea lor sunt alama, bronzul, sticla, cristalul. Lămpile de plafon au forme elegante elegante, pot fi aplicate pe modele moi geometrice sau florale. Stilul floral este folosit pe scară largă în proiectarea candelabrelor clasice: corpurile de iluminat sunt realizate sub formă de flori sau muguri și sunt decorate cu frunze și cârlige din metal. Stilul de candelabru în stil antic arata mai multe lămpi masive și grele - plafonul imita marmura, iar bronzul este folosit ca decor.

Candelabrele de cristal merită o atenție deosebită. Pentru mulți proprietari, este un simbol al frumuseții, luxului și bogăției. Numeroasele pandantive de candelabre de cristal oferă un joc unic de lumină, iar aspectul lor îmbunătățește luminozitatea și lumina lămpilor.

Versiune romantică a lămpilor clasice - candelabre cu lumanari. Astfel de lămpi intră tot mai mult în modă. Lămpile speciale cu putere redusă datorită numărului lor asigură suficientă iluminare și creează iluzia unei săli de bal în cameră.

Stilul modern de candelabre

Interioarele apartamentelor moderne s-au schimbat semnificativ în ultimii ani. Designul camerei, mobilierului și decorului încearcă să funcționeze într-unul din stilurile alese, bazându-se pe funcționalitatea, confortul și confortul său. Dat fiind că candelabruul este unul dintre elementele importante de interior, trebuie acordată o atenție specială alegerii sale.

Candelabrele moderne se disting prin originalitatea execuției și o respingere aproape completă a materialelor clasice (cristal și bronz). Dacă corpurile clasice sunt caracterizate de forme netede, simetrie și elemente decorative repetitive, atunci în candelabrele moderne există o anumită aleatorie și armonie a figurilor geometrice spațiale.

În corpurile de iluminat moderne, gama de materiale utilizate a fost extinsă, lemnul, ceramica, plasticul, rattanul, țesătura și metalul sunt folosite pentru a le face. Formele și dimensiunile lămpilor pot fi foarte diferite și nu ar trebui să fie extravagante.

În proiectarea candelabrelor moderne există o tehnică atunci când lămpile de tavan sunt atașate la o bază cu ajutorul cablurilor, lanțurilor sau corzilor metalice. Această tehnică vă permite să creați o varietate de compoziții: plafoanele pot fi amplasate în același plan sau la diferite înălțimi, formând clustere. O variantă a acestor lămpi este un candelabru de păianjen, care arată spectaculos într-o cameră decorată în stilul Loft.

În casele de țară sau în camerele de zi, decorate în stil rustic, candelabrele ecologice arată logic. Principalele materiale pentru fabricarea lor sunt lemnul și metalul, iar ramurile de paie, rattan și arbori acționează ca decor. Candelabrul în sine poate fi decorat ca un coarne de cerb, un snag, un cuib de pasăre sau alt element al mediului.

Candelabrele moderne sunt lucrări reale de artă de design. Alegerea unui candelabru potrivit pentru casă ar trebui să ia în considerare dimensiunea camerei și înălțimea camerei, stilul interiorului și disponibilitatea surselor de iluminare suplimentare și, cel mai important, arată gustul maxim și stilul de simț.

Plafonul candelabru în camera de zi

Există două tipuri principale de candelabre - suspendate și tavan. Alegerea tradițională și obișnuită a dispozitivului de iluminare este asociată cu un model de suspensie. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că aceste candelabre sunt destinate iluminării în încăperi unde înălțimea tavanului este de 3 metri sau mai mult.

Pentru camere cu tavane mici și dimensiuni mici, candelabrele de plafon sunt ideale. Particularitatea unei astfel de lămpi este aceea că este atașată direct la tavan. O astfel de metodă specifică de fixare determină construcția lor tipică, totuși, datorită designului cel mai divers, candelabrele de tavan sunt prezentate într-o gamă largă.

Candelabrul poate fi fabricat în stil clasic, folosind un număr mare de suspensii. Faceți-le din cristal sau din sticlă, adesea colorate. Unele modele sunt antice stilizate.

Motivele moderne sunt implementate în modele cu forme non-triviale în spiritul modernității. Populare sunt candelabre de tavan cu conținut floristic - lămpi de tavan sub formă de flori înflorite, frunze și tulpini de metal forjat.

În funcție de forma candelabrului de plafon, iluminatul va fi uniform sau direcțional. Recent, apar mai multe modele cu un dimmer care efectuează funcția de reglare a luminozității iluminării.

Pentru a atinge gradul dorit de iluminare în camera de zi poate, dacă utilizați luminile de plafon multiple. Uneori sunt selectate candelabre instalate simetric, dar deseori designerii oferă diferite modele concepute în același stil de execuție.

Rezolvă efectiv problema de iluminare a unei astfel de scheme tipice - un candelabru de tavan mare în centrul camerei de zi și surse încorporate care oferă iluminare suplimentară dacă este necesar.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.