Arbitrii adepți ai unui stil de viață sănătos și o alimentație adecvată urmează necondiționat regulile și principiile senzaționale din acest domeniu, chiar dacă nu suspectează că majoritatea sunt departe de adevăr. Deci, care sunt cele mai comune mituri?

1. O mulțime de vitamina C vă va proteja de răceală.

Adevar: Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar, dar nu te protejeaza de gripa.

2. Omul folosește numai 10% din creier.

Adevăr: Și, de fapt, unele zone ale creierului uman sunt încă necunoscute, dar într-un fel sau altul, fiecare îndeplinește funcții vitale.

3. Cu cât mai multă apă pe zi, cu atât mai bine.

Adevăr: Majoritatea produselor alimentare, în special fructele și legumele, conțin apă. Și dacă nu doriți să beți, nu este nevoie să vă sufoca cu apă obișnuită - aceasta este o povară mare pentru rinichi.

4. Parul devine gri de stres

Adevar: Oamenii de stiinta nu au dovedit ca din cauza unei zile nervoase, parul nostru a devenit gri. Totul depinde de genele umane.

5. Cafeaua este dăunătoare sănătății.

Adevăr: O pereche de cești pe zi de băutură aromatizată nu va face nici un rău, iar dimpotrivă, ele vă vor îmbunătăți bunăstarea generală. Și numai iubitorii de cafea ar trebui să controleze cantitatea de cafea consumată, deoarece consumul său excesiv crește excitabilitatea.

6. Beat fără toxine.

Adevăr: Datorită transpirației, corpul se răcește. Și numai sare, apă, electroliți - compoziția sa adevărată și nimic de-a face cu toxinele!

7. Citirea în lumină slabă vă distorsionează viziunea.

Adevăr: numai dacă privim soarele sau fasciculul dintr-un laser, veți pune într-adevăr în pericol ochii. Cu iluminare slabă, se tensionează și se obosesc, dar viziunea lor nu suferă în mod clar.

8. Trezirea unui nebun este periculoasă!

Adevăr: Există legende care se presupune că anxietatea unui nebun în timpul unei călătorii de noapte îl amenință cu un atac de cord. Aceasta este ficțiune pură! Dar, cu toate acestea, este mai bine să puneți cu atenție un somnambul în pat.

9. Alcoolul are un efect dăunător asupra celulelor creierului.

Adevăr: sub influența alcoolului, activitatea creierului este doar puțin încetinită. Bauturile puternice distrug celulele conjunctive, dar creierul nostru este capabil sa se regenereze.

10. Ciocolată prăjită și acnee

Adevăr: Motivele pentru care apare acneea pot fi în masă, inclusiv cosmetice, umiditate ridicată și transpirație.

11. Legumele proaspete, boabele și fructele sunt mai sănătoase decât cele congelate.

Adevăr: Mâncarea proaspătă, care a rămas mult timp pe rafturile supermarketurilor, își pierde proprietățile benefice. În înghețată, toate vitaminele și mineralele sunt salvate, dar numai la cei care le-au luat recent de pe paturi și le-au pus în congelator.

12. Eliminarea cafelei

Adevăr: O persoană devine sobră numai atunci când alcoolul este complet eliminat din corpul său, iar cafeina numai înșeală creierul.

13. Calculatorul este primul inamic pentru ochi.

Adevăr: Studiile au arătat că radiația de la monitoare este complet inofensivă pentru ochiul uman și este foarte mică.

14. Zahărul brun, spre deosebire de alb, este mult mai util.

Adevărul: acel alb, zahărul acela maro, pe care corpul îl percepe în mod egal. Singura diferență este că culoarea maro furnizează melasă, în care cantitatea minimă de vitamine pentru corpul dumneavoastră.

15. Consumul de zahăr face ca copiii să fie prea activi.

Adevăr: Copiii sunt în mod inerent hiperactivi, indiferent dacă consumă zahăr sau nu.

16. Atunci când vă periați dinții, calitatea este importantă, nu de câte ori.

Adevar: Nu incerca sa te insele! Dentiștii sunt unanimi în ceea ce privește faptul că dinții trebuie curățați cel puțin de două ori pe zi - după micul dejun și înainte de culcare.

17. Cancerul este incurabil

Adevăr: Oncologia reprezintă mai mult de 150 de tipuri de tumori cu locații în diferite organe și fiecare dintre ele necesită un mod de tratament propriu. Prin urmare, un medicament specific pentru cancer nu poate fi a priori.

18. Zahăr - principala cauză a cariilor

Adevar: Aici motivul nu este atat in zahar cat si in durata actiunii sale asupra smaltului dintilor. Prin urmare, o bucată de ciocolată este mai puțin dăunătoare decât un proces lung de a se bucura de bomboane. Dar numai dacă clătiți imediat gura!

19. Absorbția înghețatei cu o răceală va agrava boala

Adevar: Produsele lactate nu cresc productia de mucus. Dimpotrivă, liniștește gâtul și dă energie pentru a lupta împotriva frigului comun. Acesta este un fapt dovedit de oamenii de știință.

20. Preferați alimentele cu conținut scăzut de grăsimi.

Adevăr: Un alt truc de marketing. De fapt, produsele degresate în loc de grăsimi naturale sănătoase dau aditivi artificiali, îndulcitori și arome.

21. Curățați-vă urechile cu boboci de bumbac.

Adevărul: sfaturile Q nu sunt sigure pentru a auzi, deoarece împing sulful chiar mai adânc.

22. Alcoolul se încălzește

Adevăr: Nu se încălzește, ci extinde vasele noastre, creând o senzație instantanee de căldură, care trece foarte repede.

23. Un duș rece vă va ajuta să vă treziți.

Adevăr: Nu va ajuta! În plus, riscul de hipotermie crește. Singura cale de atac este timpul.

24. Produsele pentru îngrijirea părului îmbunătățesc starea părului

Adevăr: Componentele arborelui de păr sunt celule moarte de proteine. În timp ce părul nu este actualizat în principiu.Aparatele de aer condiționat le fac doar temporar și mai moale.

25. Din alimentele grase obțineți grăsime

Adevăr: Nu vă obosiți să repetați regulile de aur - nu este vorba despre grăsimi, ci despre cantitatea de calorii consumate. In plus, experimentele au aratat ca dietele cu un aport suficient de grasime sanatoasa contribuie la pierderea in greutate si imbunatatesc sanatatea.

26. Produsele ecologice exclud pesticidele.

Adevăr: La cultivarea fructelor și legumelor, despre care se presupune că sunt organice, le este permis să le fertilizeze cu substanțe chimice speciale, care, dacă sunt abuzate, dăunează chiar mai mult mediului decât cele sintetice.

27. Antibioticele pot vindeca o raceala

Adevăr: Antibioticele ucid bacteriile, nu viruși. O răceală este doar aceeași boală virală

28. În venele sângelui albastru

Adevar: Venele, stralucind prin piele, par a fi albastre, dar sangele nu are nimic de-a face cu! În funcție de saturația oxigenului, poate fi roșu închis sau roșu strălucitor.

29. De la rasul frecvent firele cresc mai repede si mai groase.

Adevarul: Capetele parului regresat sunt mai inguste decat cele ale radacinilor. Prin urmare, după ce părul de bărbierit apare mai gros. Și grosimea rădăcinii lor este constantă și depinde în întregime de gene, și nu de cantitatea de ras.

30. Micul dejun este cel mai important principiu al nutriției adecvate.

Adevăr: Este important numărul de calorii care intră în organism și o dietă echilibrată pentru întreaga zi.

31. Atenție! Ouăle au colesterol

Adevăr: Defăimarea fără valoare a unui produs valoros! Ouăle sunt un depozit de antioxidanți, vitamine și colesterol inofensiv.

32. Gumele înghițite accidental nu sunt digerate timp de cel puțin 5 ani.

Adevăr: Într-adevăr, guma de mestecat nu este absorbită de organism. Dar asta nu înseamnă că în ea se va întârzia mult timp. Sistemul digestiv nu reciclează, ci îl afișează în forma sa originală.

33. Atunci când contactați broaștele, o persoană poate avea negi.

Adevăr: Durerea pe pielea broaștelor este cauzată de glandele din regiunea cervicală. Deci mitul negilor este lipsit de sens. Ele apar datorită virușilor.

34. Stresul este o hipertensiune periculoasă.

Adevăr: Stresul ridică rapid presiunea. Insomnia, dieta săracă și o mulțime de alcool - acestea sunt principalele cauze ale bolii!

35. Nu distruge degetele, amenință cu artrită!

Adevăr: Azotul scapă în timpul îmbinării articulațiilor. Acest proces este absolut sigur.

36. Barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde.

Adevăr: Cel mai probabil, acest mit este doar o exagerare a faptului că a fost stabilit de Institutul Kinsey - 55% dintre bărbați frecventează fanteziile sexuale în fiecare zi.

37. Un atac de cord este însoțit de dureri ascuțite.

Adevăr: o persoană nu observă deloc 50% din atacuri. Dar chiar și această durere nu este ascuțită - seamănă cu arsuri la stomac, cu dinți sau senzație neplăcută în mână.

38. Mierea este mult mai sănătoasă decât zaharul obișnuit.

Adevăr: Știința a dovedit că mierea are același efect ca siropul de porumb. Cu toate acestea, produsele de cofetărie conțin mult mai mult zahăr, deci, mai dăunătoare și calorii.

39. Gena, din cauza căreia părul devine roșie, a dispărut aproape

Adevăr: Această genă este recesivă și pentru ca ea să dispară pentru totdeauna, toți purtătorii ei trebuie să moară, fără să lase urmași în urmă.

40. Sexul înaintea unei competiții afectează rezultatul nu în cel mai bun mod.

Adevăr: nu atât de multă energie este cheltuită pentru sex. Și dacă vorbim despre oameni, el poate chiar să joace în beneficiul lor, iar testosteronul contribuie la acest lucru.

41. Înotul la jumătate de oră după mâncare provoacă crampe

Adevăr: Nu există dovezi care să justifice acest mit. Originile sale au apărut în 1911 din instrucțiunile pentru cercetașii buni.

42. Un mic dejun regulat contribuie la pierderea efectivă în greutate.

Adevăr: Lipsa micului dejun nu este cauza principală a creșterii în greutate. Ceea ce contează este cât de regulat și exact ce mănânci la micul dejun și în timpul zilei.

43. Fiecare secțiune din limbă este responsabilă de o percepție diferită a gusturilor.

Adevăr: Pentru a risipi mitul, este suficient să puneți zahăr pe diferite zone ale limbii. Dulceața va fi întotdeauna simțită.

Această teorie a apărut după o traducere incorectă a materialului de către omul de știință german, Hanig.În articolul său "Despre psihofizica senzațiilor de gust", realitatea este că fiecare secțiune a limbii are propriul grad de percepție a gustului.

44. Pentru a proteja corpul atunci când substanțele toxice ingerate pot provoca vărsături

Adevăr: Sună convingător, dar nu trebuie să luați decizii grabite, ci mai degrabă să mergeți la un doctor. La urma urmei, otravă este de obicei alcalină și adesea acidă. Stomacul nostru este plin de acizi și este mai ușor pentru el să depășească o substanță străină, spre deosebire de plămâni și gât cu vărsături.

45. Corpul uman care utilizează frecvent antibiotice devine imun la ele.

Adevăr: Nu organismul uman produce rezistență la diferite antibiotice, ci la bacterii.

46. ​​În toaletele publice, riscați să obțineți o infecție.

Adevăr: O altă poveste de groază nejustificată. Cele trei cauze principale ale infecției sunt sexul, genele, transfuziile de sânge.

47. Nu este nimic teribil în legătură cu linsarea rănilor.

Adevăr: Desigur, prin tăierea unui deget, îl lingeți imediat. Acțiunea nu este numai lipsită de sens, ci și nesigură - microbii din cavitatea bucală intră direct în rană.

48. Înclinându-ți capul, oprești sângele din nas

Adevăr: Aceasta este o greșeală periculoasă! În acest caz, sângerarea va duce la gât, ceea ce provoacă un reflex gag. Este necesar să țineți nasul, sprijinindu-vă puțin înainte.

49. Mâncați adesea și ușor.

Adevăr: Declarația este controversată. La urma urmei, organismul nu ar trebui să fie într-un proces constant de digerare a alimentelor. O pauză suficientă între mese permite celulelor să se elibereze de produse de dezintegrare. De aceea, postul de repaus temporar este foarte util.

50. Laptele intareste oasele.

Adevăr: Acesta este un mit respins de mult timp. Oamenii de știință au arătat că nu există nicio legătură între consumul de lapte și forța oaselor și articulațiilor. Dimpotrivă, cu cât ajungem mai în vârstă, cu atât mai puține produse lactate ar trebui să fie incluse în dieta dvs. și atomii ar trebui să fie complet eliminați.

51. Evitați gătitul pe bază de cereale timp de 3 minute

Adevăr: Mai bine evitați zahărul în compoziția lor. Și cerealele procesate sunt complet sigure pentru figura dvs. Principalul lucru este să-ți cunoști normele.

52. Un măr pe zi - și uitați de doctori

Adevăr: Apple este un depozit de vitamine și fibre, dar nu este un panaceu pentru toate bolile.

53. Gluten - o cale directă spre obezitate.

Adevărul: Acest mit are sens atunci când o persoană este pasivă și în mod necontrolat absoarbe nu numai pâinea împreună cu pâinea, ci și alți carbohidrați simpli. Deci, nu vă fie teamă de gluten, dacă aveți dieta potrivită!

54. Reduceți aportul de grăsimi saturate.

Adevăr: Consumul corect de produse din carne, unt și brânză nu este numai inofensiv, ci și scade nivelul colesterolului "rău".

concluzie

Credeți numai acele fapte și principii care au fost cu adevărat dovedite științific ca rezultat al numeroaselor studii și experimente. În caz contrar, puteți să vă urmați toată viața, nu atât de bine "stilul de viață sănătos".

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.