Somnul este foarte important pentru o persoană. Desigur, toată lumea știe că într-un vis o persoană își petrece o treime din viața sa. Calitatea somnului depinde de modul în care se trezește dimineața - viguros și proaspăt sau rupt și obosit. Somnul sănătos complet vă va ajuta să faceți față bolii, să întineriți-vă și să vă bucurați mai mult pe viață.

Cum de a aranja un dormitor, astfel încât, cu cel mai mare beneficiu pentru a petrece timp de dormit? Acest lucru ne va ajuta să înțelegem feng shui.

Regulile Feng Shui

Feng Shui este vechea cunoaștere a regulilor care vă permit să trăiți în armonie completă cu natura, folosiți fluxul de energie din jurul nostru.

În învățătura lui Feng Shui, există trei tipuri de energie. Ying întruchipează femininul și se caracterizează prin sensibilitate, căldură, tonuri de lumină și tremur. Yang este o formă masculină mai rigidă de energie, supusă logicii, calculului precis, determinării puterii, curajului și determinării. În cele din urmă, energia lui Qi personifică viața însăși pe pământ.Se consideră că este imposibil să perturbe circulația acestui tip de energie astfel încât viața fiecărui individ să curgă liniștit și armonios.

Toate cele trei tipuri de energie există într-o relație. Normele Feng Shui sunt concepute pentru a determina interacțiunea optimă a acestor tipuri de energie astfel încât impactul lor asupra sănătății, succesului, bogăției și dezvoltării umane să fie pozitiv.

Feng Shui aspect dormitor

Potrivit Feng Shui, locația dormitorului determină aura camerei și influența Qi favorabilă asupra vieții tale.

Pentru dormitor, alegeți o cameră situată cât mai departe de ușa de la intrare. Nu este permisă frontiera cu bucătăria, baia sau toaleta. Camera însăși ar trebui să aibă o formă pătrată sau dreptunghiulară, iar dormitorul să nu fie pus în camera de intrare.

Partea de nord a casei va oferi un somn liniștit, se va relaxa și se va recupera pe deplin. Nord-estul formează o energie foarte activă, astfel încât amplasarea dormitorului în acest sector va afecta negativ sănătatea persoanelor care suferă de insomnie, tulburare mentală. A dormi într-o astfel de cameră poate provoca coșmaruri, agrava problemele sistemului nervos. Partea nord-vestică este potrivită pentru dormitorul persoanelor de vârstă mai matură, care și-au stabilit locul în viață și au obținut stabilitate și armonie în viața de familie.

Plasarea unui dormitor în sud este recomandată celor care caută pasiuni în relații intime. Energia din sud-est este plinătatea calmă și creativă. Localizarea dormitorului în sud-est va avea un efect favorabil asupra afacerii, va asigura relații bune cu colegii și partenerii de afaceri. Cel mai nedorit loc pentru un dormitor este direcția sud-vest.

Energia dezechilibrată a acestui sector va avea un somn bun, poate provoca anxietate și nesiguranță în abilitățile sale.

Pentru dormitorul nou-născuților este potrivit spre est. Energia incitantă și seducătoare a estului este foarte importantă pe pragul de a trăi împreună, va contribui la atingerea obiectivelor și la realizarea planurilor și a viselor comune.

Pentru cei care iubesc plăcerea, care nu au dragoste în relațiile de familie, dormitorul ar trebui să fie situat în vest. Această direcție nu favorizează succesul în muncă sau în afaceri, dar va avea un efect pozitiv asupra construirii relațiilor într-o familie sau cu un partener.

Patul Feng Shui

Sleeper afectează succesul unei persoane, cariera sa și, bineînțeles, relația cu un partener. Acesta este motivul pentru care Feng Shui prezintă anumite dorințe pentru alegerea unui pat.

Patul nu ar trebui să fie prea mare, din lemn, dar pentru a netezi orice contradicții în viață și cu un partener, au colțuri rotunjite. Capul patului este conceput pentru a proteja oamenii de pericol, este de dorit ca aceasta să fie o formă semicirculară. Este imposibil ca laturile patului să fie mai mari decât saltea, în acest caz, puteți confrunta cu obstacole insurmontabile. Salteaua Feng shui ar trebui să fie solidă, ceea ce este deosebit de important pentru un pat dublu. Prezența a două saltele încalcă armonia într-o relație cu un partener.

Patul în sine este pe picioare, ceea ce permite energiei Qi care afirmă viața să circule liber. În nici un caz nu se poate aglomera spațiul de sub pat cu cutii, valize, lucruri inutile. În cazul în care patul are sertare încorporate, atunci numai lenjeria de pat poate fi stocată în ele.


Predarea Feng Shui acordă o atenție deosebită amplasării patului în cameră. Patul trebuie așezat cap la perete, lăsând 5-10 cm între perete și spătar. Este imposibil ca somnul să se întindă cu picioarele la ieșire. Această direcție poate duce la boală și poate deveni un obstacol în calea recuperării. Ușa trebuie să fie vizibilă. Cea mai bună opțiune este un astfel de aranjament, în care există o fereastră spre dreapta, și în față și în spate - un zid. Este necesar să se asigure abordarea patului din două părți, în timp ce nu este necesar să se pună în mijlocul camerei.

Este imposibil ca patul să fie situat vizavi de oglindă, nu este permis să reflecte o persoană care dorm în el.Doctrina Feng Shui se referă, în general, negativ la ideea de a instala o oglindă în dormitor, deoarece se crede că aceasta întrerupe fluxul de energie. Și dacă oglinda se află în dormitorul dvs., atunci este mai bine să o poziționați pe suprafața interioară a dulapului sau să separați ecranul de pat

Culoarea dormitorului

Pentru o odihnă bună, regulile Feng Shui prevăd alegerea culorii primare a dormitorului, în funcție de locația sa în raport cu punctele cardinale.


Dormitoarele din sud corespund tuturor nuanțelor de roșu. Deoarece această culoare este prea luminoasă și interesantă, este mai bine să alegeți un tapet cu un model roșu și fundalul general pentru a rezista la laptele neutru sau tonurile bej.

Sud-est sau est mai potrivite tonuri verde moale: măsline, fistic, verde culoare de mere. Aranjamentul sud-vest al dormitorului preferă toate nuanțele de maro: de la caramida bogată, culoarea castanului până la grâul delicat. Aceeași culoare se va potrivi camerelor din nord-est.
În dormitoarele din nord și nord-vest, toate nuanțele de albastru sunt potrivite. Acesta va arata bine albastru albastru sau albastru ton de albastru, dar luminoase luminoase de culoare ar trebui să fie evitate. Gri, argint și șofran sunt recomandate pentru dormitoarele occidentale. Și cel mai important: culoarea selectată ar trebui să fie plăcută ochiului.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.