Perioada de maturizare se caracterizează prin transformări complexe în caracterul copilului, formarea personalității. Variabilitatea comportamentului, gusturilor și preferințelor este de asemenea variabilă.
Adolescența este dificilă pentru copil. El începe să-și simtă independența, încercând să arate individualitatea literalmente în toate.

Camera de interior pentru băieți adolescenți

Efectuând o cameră pentru un băiat adolescent, vă sfătuim să-l atrageți și să vă interesați de viziunea sa asupra interiorului. Deseori instalarea adulților la această vârstă este criticată. Părinții trebuie să demonstreze reținerea diplomatică pentru a ajunge la o decizie comună cu copilul. "Media de Aur" este posibilă.

Oferim câteva recomandări pentru a crea o cameră confortabilă pentru un băiat adolescent.
Teritoriul personal este necesar pentru toată lumea. Camera ar trebui să fie confortabilă și să reflecte gusturile și hobby-urile proprietarului.
Ascultați dorințele unui adolescent. Întrebați despre hobby-urile, culoarea și sportul preferat.

Băiatul adolescent 12, 14, 16 ani

Camera unui adolescent nu are copii. Nu vor exista jucării moi și imagini de fundal cu personaje de desene animate.
Un design interesant se va baza pe hobby-urile, interesele, abilitățile unui adolescent. Astăzi designul tematic al camerelor pentru adolescenți este larg răspândit. Pentru fanii sportului, acesta ar putea fi fotbalul sau baschetul pe pereți și mobilier. Producătorii oferă mobilier cu imprimări sportive diferite, pat personalizat și garderobă de toate dimensiunile și formele. Pe perete puteți plasa un gol de fotbal improvizat sau fotografii de jucători excelenți. Iubitorii de box atarna o "pere" pentru antrenament. Dacă un copil se descurcă bine în sport, asigurați-vă că selectați un raft pentru trofeele câștigătoare. Medalii și pahare - mandria oricărui băiat.
Băiatul adolescent este cel mai probabil interesat de jocuri sau aparate de calculator (mașini, avioane). Toate acestea pot fi reflectate în detaliile designului. Afișaje luminoase cu eroi de jocuri, cadre cu fotografii și alte elemente de decorare - toate acestea poate fi plasat pe pereții camerei în funcție de gustul lui.
Puțin despre mobilier. Ar trebui să fie sigur (durabil), din materiale naturale, să nu provoace reacții alergice.

Oferă cameră pentru doi băieți adolescenți

O cameră pentru două persoane ar trebui, mai presus de toate, să aibă o zonă. Ar trebui să fie liberă plasarea a două paturi și cel puțin un loc de muncă pentru temele la domiciliu. Pentru a economisi spațiu este un pat perfect pe două niveluri. Alegeți un model cu un cadru robust care poate rezista încărcăturii grele.
Se recomandă zonei din această cameră să se creeze un colț personal al fiecărui adolescent. Dacă băieții au hobby-uri similare, nu vor exista probleme în proiectare.
Este important ca părțile din aceeași cameră să aibă caracteristici comune, să se completeze și să se amestece una cu cealaltă.
Designul camerei adolescente ar trebui să fie parțial universal, capabil de transformare. Din moment ce gusturile copiilor la acea vârstă se schimbă și dorințele sunt contradictorii, părinții ar trebui să ia în considerare acest lucru și să lase loc pentru zborul de fantezie a generației mai tinere.
Problema spațiului personal poate fi rezolvată cu un ecran sau cu perdele. În timpul zilei, această partiție improvizată poate fi eliminată, iar pe timp de noapte divizați camera în două paturi independente.

Camere de design și zonare pentru adolescenți. Cum să țineți cont de interesele băiatului și fetei?

Suprafața totală din casă pentru băiat și pentru fată ar trebui să fie gândită la cel mai mic detaliu. La urma urmei, copiii vor comunica mai mult, vor învăța să aprecieze spațiul personal al celuilalt. Planificarea unei case comune pentru un frate și o soră are propriile nuanțe.
În primul rând, fiecare copil trebuie să aibă un pat complet. Acestea ar trebui să fie paturi, deoarece copiii și adolescenții nu sunt recomandați să doarmă pe canapea. În plus față de spațiul personal, într-o astfel de grădiniță vor fi zone comune - un loc pentru jocuri, o masă pentru clase (dacă spațiul permite, este mai bine să instalați două birouri).
În cazul în care diferența de vârstă este semnificativă, este necesar să se creeze zona cât mai mult posibil, astfel încât jocurile celor mai tineri să nu interfereze cu activitățile celui mai vechi. Dulapurile și rafturile pentru materiale școlare pot fi împărțite. Fiecare are propriile sale rafturi.


O fată adolescentă va dori probabil să instaleze o masă de toaletă. Se poate adăuga un dresser cu regimente capabile pentru toate necesare. Mobilierul multifuncțional va economisi spațiu. De exemplu, pașii care conduc la etajul superior al unui pat dublu pot fi sertare pentru rufe. Paturile au de obicei o cutie de dormit sub saltea.
Pașii principali înainte de a începe reparațiile în pepinieră:
- intocmirea unui plan de zonare a spațiilor;
- selectarea culorilor primare;
- alegerea stilului general și a materialelor de finisare;
- selectarea mobilierului și a produselor textile;
- Alegerea iluminatului.


Pentru camera în care trăiesc fratele și sora, combinații potrivite de două culori. Textile de culori luminos, potrivite: albastru și galben, portocaliu și verde deschis.Culori neutre pentru pereți și plafon: lăptoase, bej, galben deschis, gri. Mobilier din lapte de stejar colorat, fag va adăuga spațiu la lumină și spațiu.
Camera pentru copii este un loc în care confuzia aproape întotdeauna domnește și se joacă un joc interesant. Astfel încât în ​​interior există încă un sentiment de stil general și de ordine, vă recomandăm să alegeți toate mobilierul în aceeași schemă de culori și în același design.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.