Piatra din piatră este un simbol al longevității, al bunăstării și al sănătății. Este una dintre cele mai vechi minerale găsite de oameni. Este posibil să înveți o piatră pe un set de straturi multi-colorate. De fapt, agatul este un tip de calcedonie. Fiecare instanță este diferită. În total, există mai mult de 150 de specii de agate. Atenția este atrasă de stelele estetice, de mușchi, de albastru și de alte agate. Prin compoziția chimică, ele sunt similare cu siliconul, jasperul, ochiul tigrului și heliotropul.

Care este valoarea agatului

Această piatră este una dintre cele mai bune amulete de protecție. El atrage stăpânul său numai o energie bună. Dacă în timpul somnului de lângă a pune agate, atunci visele rele nu vor veni. De asemenea, nu vă puteți teama de stres și epuizarea energiei. În antichitate, exemplare mari au fost folosite pentru a salva de furtuni și alte dezastre meteorologice. Iar pentru cei care doresc să vadă vise strălucitoare, o piatră a fost pusă sub cap. Apoi, cel mai adesea cameo sculptat din ea, figurine și tot felul de bijuterii.

Se credea că mineralul le oferă proprietarului prudența și protejează împotriva gândurilor rele. În plus, proprietarul de agate este protejat de dragostea nerecuperată. Pentru aceste calități a fost foarte apreciat de vechii greci.

În Roma antică, agatele erau simbolul zeiței fertilității. A fost o mascota de fermieri și grădinari. Sfere mici de agate au fost stabilite de-a lungul gardului site-ului pentru a proteja plantele de boală și de condițiile meteorologice nefavorabile. Agat a ajutat sportivii să câștige în competiții, le-a dat încredere și calm. Piatra suprimă, de asemenea, mânia și dă maleficătate.

Dacă purtați bijuterii agate pe discursuri și întâlniri, puteți vedea cum au îmbunătățit aptitudinile oratorii și că vocabularul sa extins. Înconjurătoare va începe să observe atractivitatea proprietarului amuletului și va fi dispus să comunice cu el.

Proprietarul de agate negru va fi protejat de tot felul de pericole. În plus, această piatră oferă puterea asupra forțelor întunecate și le salvează de influența lor. Cu aceasta, puteți obține echilibru emoțional și, în orice situație, nu ieșiți din voi.

Caracteristici și soiuri

Cel mai des întâlnite în natură următoarele culori:

 • gri;
 • albastru;
 • alb;
 • roz;
 • smarald.

Cel mai probabil este să găsești agate acolo unde sunt vulcani. Dezvoltarea pietrei se desfășoară în următoarele locuri:

 • Rusia (Ural);
 • Egipt;
 • Brazilia;
 • Mexic;
 • Uruguay;
 • Statele Unite;
 • Germania;
 • India;
 • Madagascar;
 • Italia.

Există multe tipuri de agate. Moss agate constă din particule asemănătoare mușchilor. Piatra alb-albă are fibre perpendiculare care se intersectează, formând un model de bandă. Agat negru poate fi monofonic sau are urme ușoare de culoare diferită. Într-o piatră verde există o mulțime de cloruri, iar galbenul este cel mai ușor de creat artificial prin adăugarea de oxid de fier la compoziție.

Proprietăți magice și de vindecare ale agatelor

Una dintre proprietățile uimitoare ale agatei a fost capacitatea ei de a schimba atitudinea proprietarului față de emoții. Cu el este mai ușor să îndure o stare proastă și tot felul de experiențe neplăcute. Piatra dă putere și ajută să meargă mai departe. Trebuie să fie purtat când trebuie luată o decizie importantă.Agate va da curaj și încredere. În plus, piatra contribuie la sănătate și longevitate. Se crede că câmpul de piatră îndepărtează spiritele rele și vrăjitorii. Printre proprietățile mineralelor, ameliorarea memoriei, protecția gazdă de gândurile opresive și visele rele, o creștere a puterii masculine.

Lithotherapists recomandă purtarea unei pietre pe piept pentru cei care suferă de tuse cronică și probleme în domeniul stomatologiei. Efectul poate fi gravat pe cererea de agate pentru sănătate. De asemenea, proprietatile de vindecare ale unui mineral a fost pus in pulbere si diluat cu apa. Acest lichid a fost utilizat pentru a trata arsurile, mușcăturile de șarpe și insectele și leziuni similare.

Agata are un efect benefic asupra auzului, digestiei, rinichilor, vederii si protejeaza impotriva bolilor de piele. Pentru a atenua bolile de stomac, este necesar să purtați o piatră la nivelul plexului solar. Agat negru este bun pentru stabilirea intestinelor și întărirea gingiilor. De asemenea, un efect pozitiv asupra sistemelor circulatorii și limfatice.

Agata poate reduce temperatura în căldură, ajută la mai ușor să tolereze setea. Piatra ușurează, de asemenea, spasme de diferite etimologii și normalizează pulsul. Fiecare tip de agat are propriile proprietăți de vindecare specifice:

 • Moss agate vindeca bolile cronice, inflamatia, imbunatateste circulatia sangelui, intareste sistemul imunitar, reduce inflamatia, ajuta la tulburarile psihice;
 • focul agat tratează depresia, stările deprimate, ajută la utilizarea energiei negative;
 • Botswana agate este utilă la presiune ridicată cu terapie cu oxigen.

Moss agate mai bine decât toate celelalte întărește spiritul și creează o dispoziție veselă. Ea slăbește dependența meteorologică și sensibilitatea la microbi și infecții. Piatra va ajuta să porniți cu ușurință o afacere nouă sau să schimbați ceva important în viață. Dezvoltarea va primi intuiție.

Semne zodiacale și agate

Cel mai util agat va fi pentru Taur, Rac, Fecioara, Capricorn si Gemeni.Purtarea unei pietre le va permite să înțeleagă clar scopul lor și să fie inspirat de ei înșiși. Cu ajutorul unei pietre, reprezentanții acestor semne vor deveni mai moi și vor putea găsi rapid contacte cu oamenii.

În astrologie, agatul este asociat cu energia Pământului, ca elemente, precum și cu planetele Lună, Saturn, Venus, Mercur. Cel mai bun efect al tratamentului cu agate este observat la Gemeni și Taur. Acest lucru este evident mai ales în Taur, născut între 20 aprilie și 20 mai. Cel mai bine este să fixați agata în cupru. Pentru Pesti, Varsator, Cancer si Balanta, agata in argint sau aur este potrivita.

Este mai bine să purtați bijuterii cu agate ocazional, o dată pe săptămână este suficient. Piatra protejează legăturile de căsătorie și ajută la rezolvarea problemelor personale. Moss agate poate face acest lucru cel mai bine.

Minerale necesită o îngrijire specială. În ciuda durității ridicate, piatra este ușor zgâriată și chiar crăpată. Nu este necesar să se permită frecare a pietrei și efecte mecanice puternice. De asemenea, trebuie să eliminați contactul cu substanțele chimice de uz casnic și temperaturile ridicate. Dacă luăm în considerare toate aceste recomandări, piatra nu își va pierde atractivitatea și proprietățile de mulți ani.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.