O varietate de tipuri de lucratoare este conceput pentru a satisface cele mai exigente cerințe ale meșteșugarilor. Dar dacă simplu de tricotat și broderie nu este pentru tine, atunci vă sugerăm să stăpânirea unei tehnici complet noi - izon sau string-art. Pentru a crea picturi în această tehnică nu necesită cunoștințe speciale: tot ce trebuie să știți pentru a stăpâni acest tip de lucrare este prezentat în articolul nostru.

Ce este arta șirului

String art - ca o modalitate de a crea compoziții a fost inventat în Anglia în secolul al XVI-lea. De la unghiile și firele obișnuite, țesătorii au creat desene decorative uimitoare pe plăcile care au servit ca decor pentru casă. Treptat, tehnica a devenit mai complicată și mai prelucrată, devenind, în cele din urmă, un tip popular de lucru de artizanat, pe care artiștii de toate vârstele i-au dus.

Mulțumită cercetătorului englez, Mary Buhl, care a folosit fire și unghii pentru a învăța algebrele și geometria copiilor, a câștigat popularitatea ei de neegalat a tehnicii izon.

Instrumente pentru crearea de tablouri în tehnica artei șirului

Izonitul este una dintre cele mai ieftine tehnici. Pentru a crea prima compoziție, aveți nevoie doar de unghii și fire. Un set de știfturi pot fi achiziționate la orice magazin de hardware, selectând lungimea și lățimea corespunzătoare a capacului. Firele pentru artă de coarde pot fi găsite în fiecare șarpe. Puteți folosi fire groase pentru tricotat, atela sau mătase, fir gros de cusut.

În plus, veți avea nevoie de:

  • bord sau placaj
  • carton gros - folosit ca o alternativă la placaj pentru crearea cărților
  • schema sau imaginea finalizată
  • vopsea pentru a accentua parti individuale ale compoziției
  • ciocan sau șurub

Arta coardei: primii pași pentru a stăpâni tehnologia

Dacă nu ați întâlnit niciodată tehnica izonitului, atunci nu ar trebui să luați imediat imagini complexe. Începeți cu elementele de bază, cu cele mai simple scheme monofonice. Începătorii de vârf ajută foarte mult schemele cu numere, unde toate mișcările firului și tipul conexiunii lor sunt indicate de săgeți.

Pentru a începe să stăpânești tehnica, trebuie să studiezi principiile de umplere a colțurilor și a cercurilor. Formele rămase: pătrat, oval și litere sunt derivate din elementele de bază, deci este mult mai ușor să le stăpânești.

Se pare că este dificil să se creeze o imagine a unor astfel de instrumente cunoscute precum unghiile și firele. În tehnica isonului este foarte important să țeseți în mod corespunzător firele, având capacitatea de a crea picturi uimitoare tridimensionale.

Marele avantaj al artei de coarde este că puteți alege absolut orice schiță pentru a crea o imagine. Vă ajută când trebuie să creați o imagine unică cu un portret al unei anumite persoane, numere sau cuvinte.

În primele etape, utilizați fire simple pentru arta șirului. În viitor, completați schema de culori cu nuanțe suplimentare, creând panouri colorate.

Mulți cred că liniile geometrice corecte nu sunt adecvate în imagini cu flori, insecte, faunei sălbatice sau portrete, în care tranziția lină și absența unghiurilor evidente sunt importante. Dar arta de coarde se descurcă perfect cu această sarcină, transmițând adâncimea de culoare prin utilizarea firelor de mai multe nuanțe sau cuie de diferite lungimi.

Șir de artă: clase de master în crearea de compoziții

Deci, toate instrumentele necesare pentru șir de artă au fost deja dobândite. Deci, de unde să încep? Luați ca bază schemele simple cu sfaturi și folosiți mai bine sfaturile celor cu experiență. În articolul nostru vom prezenta 3 clase de master, de la cele mai simple la cele mai complexe, și vă vom spune cum să creați modele și imagini incredibil de frumoase în tehnica izon pe cont propriu.

Ione inima in tehnica

Una dintre cele mai simple imagini care pot fi facute de catre maestrii novici este inima. Chiar și un copil poate face față unei astfel de compoziții, cu condiția ca adulții să intre într-o garoafă pe scânduri. Această ambarcațiune va fi un cadou minunat sau pur și simplu va decora peretele în camera de zi.

Desenați o inimă curată pe o foaie de hârtie curată sau imprimați imaginea finalizată pe imprimantă. Arbitrar loc în imagine punctul în care unghiile vor fi cuie. Plasați marcajele la aceeași distanță, aspectul final al produsului va depinde de acesta.

Puneți o bucată de hârtie pe placaj și puneți-o în locurile marcate cu garoafe. Îndepărtați cu atenție foaia din placaj.

Apoi, continuați direct să lucrați cu fire. Faceți un nod îngrijit pe unghia superioară centrală, întindeți vârful în diagonală. Trageți firul pe fiecare știft, astfel încât să se formeze un unghi ascuțit de fiecare dată.

Odată ce toate știfturile sunt înfășurate cu fir, fixați-le și tăiați cu grijă vârful.

Mai jos sunt schemele principale de creare a colțurilor și a cercurilor folosind tehnica șirului de artă. După ce le-ați stăpânit, puteți realiza compoziții simple, dar în același timp spectaculoase și voluminoase.

Floră în arta șirului de artă

După ce ați învățat să realizați un cerc și un colț în tehnica isonului, puteți începe să creați compoziții simple cu flori. Dandelii incredibil de moi și frumoase se uită în tehnica artei șirului. În plus, pentru a efectua o astfel de compoziție este foarte ușor.

Pentru a crea o imagine, veți avea nevoie de:

  • foaie de hârtie
  • un creion
  • alb și verde

Desenați trei cercuri pe o bucată de hârtie în ordine aleatorie. Vor fi păpădie. De asemenea, descrie frunzele și tulpinile florii. Ca și în atelierul anterior, marcați punctele de unghii de pe foaie cu puncte.

Atașați foaia spre placaj și unghie unghiile la punctele menționate anterior.

Cu ajutorul firelor albe, brodați inflorescențele păpădie pe principiul circumferinței. Pentru a face acest lucru, fixați marginea filetului în centrul știftului și conduceți-l spre celelalte puncte, formând colțuri ascuțite. Schema de lucru este prezentată mai jos.

Pentru a realiza bulkiness de frunze păpădie, împărțiți-le în mai multe triunghiuri și broderii fiecare dintre ele, în conformitate cu principiul unghiului.

Portret în arta șirului de artă

Dacă ați stăpânit deja tehnica izoit și sunteți încrezători în abilitățile dvs., atunci este timpul să începeți să creați portrete spectaculoase ale unghiilor și firelor. Ca bază, luați un portret al unui iubit, o persoană celebră, un animal de companie.

Crearea unei imagini atât de complexe nu începe cu partea centrală, așa cum a fost în ateliere simple, dar cu umplerea fundalului. În primul rând, părțile mai dens ale imaginii cu o umbră sau îmbrăcăminte sunt acoperite cu fire. După aceasta, părțile rămase sunt umplute, cum ar fi fața, mâinile etc.

Chiar și maeștrii profesioniști folosesc schemele gata făcute în munca lor, deoarece o direcție incorect aleasă a firului poate strica percepția imaginii.

Încercați să faceți cât mai puține noduri posibil, pe care pur și simplu nu le puteți ascunde. Tensiunea firului trebuie să fie maximizată astfel încât modelul să nu se piardă și să nu piardă atractivitatea.

Tehnica de șireț-artă este o direcție destul de nouă, care este doar stăpânită de femeile de ac. Credeți că și un mic placaj, decorat cu o imagine de unghii și fir, va impresiona prietenii și rudele. Maeștrii profesioniști care au stăpânit bine tehnica izoinului câștigă bani buni prin crearea de portrete unice și a tablourilor tridimensionale de vânzare.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.