Culoarea gri în interior este considerată universală. Este potrivit pentru orice cameră și cu ajutorul ei este destul de dificil să strici atmosfera. Desigur, umbra greșită poate face o cameră întunecată și plictisitoare. Dar acest lucru se întâmplă numai cu cei care nu au nici un sens de culoare și gust.

Pentru dormitoare de nuanțe de gri sunt de asemenea potrivite. O gamă variată de tonuri și opțiuni intermediare vă va permite să recreați orice dispoziție în cameră. Mai ales dacă este posibilă diluarea paletei principale cu alte culori.

Calități unice de design gri în dormitor

Culoarea gri este la marginea alb-negru. Schimbarea nuanțelor în funcție de gradul de luminozitate se poate apropia sau se poate deplasa, pe cât posibil, departe de una dintre aceste culori de bază. Astfel, paleta de nuante de gri se poate desfasura fara sfarsit. Rezultatul acestei diversități sunt interioare uimitoare.

Pentru decorul dormitorului merită să profitați de capacitatea culorii de a forma o armonie perfectă cu orice altă nuanță. Pentru mobilierul din această cameră, se recomandă să alegeți culori cu saturație neexprimată pentru cartier cu gri. Cele mai potrivite vor fi nuanțele cele mai luminoase și decolorate, dar în același timp destul de profunde. Variantele monocrome vor fi marcate nu mai puțin eficient.

Dacă vorbim despre impactul acestei culori asupra psihicului, atunci griul cu folosirea corectă aduce numai beneficii. El nu este capabil să creeze stres emoțional în cazul în care nuanțele selectate sunt situate în partea luminoasă a spectrului. De aceea, această paletă devine adesea principalul în interiorul dormitorului, iar culorile întunecate se completează numai și creează un efect decorativ.

O mulțime de gri în jurul ei creează un sentiment de securitate. Această proprietate este asociată cu asocierea nuanțelor de gri cu metal sau chiar beton. Se pare că suprafețele gri nu se lasă în sunete, mirosuri străine și chiar și mai periculoși reprezentanți ai lumii vii.

Avantajele gri pentru dormitor și utilizarea corectă a acestora

Principalele avantaje ale gri sunt practic și funcționalitate. În cazul unui dormitor, ca salon principal, gri este ales din cauza neutralității sale. El nu împovărează vederea și se comportă bine cu rolul fundalului. Dacă doriți, puteți alege o nuanță dintr-o gamă extinsă care este potrivită pentru plasarea accentelor.

Pentru a obține un confort maxim în dormitorul gri, alegerea culorii principale trebuie să depindă de zona camerei. De asemenea, trebuie să țineți cont de iluminarea și de calitatea luminii care intră în cameră. Caracteristici arhitecturale deosebit de importante ale camerei.

Camerele mici vor fi confortabile numai în cazul aplicării culorilor din spectrul luminii. Acest lucru va ajuta la adăugarea în cameră atât de mult pentru el volumul. Același lucru este valabil și pentru camerele cu iluminare insuficientă. Din păcate, iluminarea artificială suplimentară nu este capabilă să rezolve această problemă și poate fi ajutată doar de un fundal ușor. Pentru a obține echilibrul perfect poate fi similară doar în nuanța de saturație a unei culori diferite. Chiar și un vecin ușor mai strălucitor va copleși beneficiile care pot fi obținute din gri. Pur și simplu, mai întunecată și mai bogată în gri, cu atât mai luminoasă poate fi cea de-a doua culoare.

Pentru a înțelege care combinație să se oprească, merită să aflați efectul acestora. Unii dintre ei sunt capabili să afecteze pasiunea unei relații într-un cuplu sau un copil inutil de interesant, care în această cameră ar trebui să se calmeze și să adoarmă. Este important să ne amintim:

  • gri cu calm albastru;
  • cu verde - ameliorează oboseala;
  • cu roșu - energizează și energizează;
  • cu galben - aduce căldură și confort;
  • cu nuanțe de violet - aduce disconfort și deprimă.

Citiți mai multe despre combinațiile de culori.

Culorile clasice sunt mai ușor de combinat cu gri. Designerii recomandă să nu alegeți nuanțe albe sterile, ci să se oprească la nuanțe puțin gălbui și chiar la lămâi. În acest caz, tonul ar trebui să fie foarte slab, abia înlocuit. În cazul în care acoperire gri principal pe pereți, podea sau tavan, apoi alb poate face fațadele de mobilier, textile, accesorii decorative. Într-un astfel de dormitor va domni întotdeauna pace și liniște. Puțin însuflețit camera poate fi o abundență de lumină, accente luminoase pe textile, aruncarea de picturi sau flori de flori.

Din clasicul din interior gri se potrivește perfect negru. El va înnobila camera și va adăuga un stil condimentat. Combinația de alb, gri și negru, unde gri joacă rolul principal, arată impresionant.

Accenturile roz și violet din dormitor arată destul de drăguț. Dar ar trebui să ne amintim că abundența violet poate afecta negativ starea de spirit a locuitorilor din dormitor. Prin urmare, această culoare ar trebui să apară doar sporadic. De exemplu, ca parte a modelului pe pat. De asemenea, este important să se mențină sensibilitatea nuanțelor. Sharp contrastează chiar și cele mai "cele mai feminine" culori sunt susceptibile de a deveni enervante cu timpul. Pentru a înmuia aceste culori pot suprafețe mari cu aspect de argint.De exemplu, acesta poate fi gri, cu monitorul de maree.

Dacă doriți să adăugați în interiorul dormitorului nuante de pasiune, atunci nu ar trebui să fiți zeloși. Lăsați roșu și portocaliu selectat să fie dezactivate. Acestea vor permite designerului să atingă obiectivul - de a adăuga foc la dormitor, dar nu va fi enervant atunci când doriți să vă relaxați. Combinațiile de gri și albastru ar trebui să fie moi, altfel atmosfera va fi enervantă. Verde poate fi introdus în interior pe fațadele de mobilier, tapițerie, design de lămpi, textile. Astfel de combinații dau camerei un sentiment de apropiere de natură datorită nuanțelor naturale.

Atmosfera în culorile gri-albastru este lumină și aerisită, cu condiția să alegeți nuanțe blânde și liniștitoare. Această combinație va oferi spațiu volum suplimentar. În același timp, este important ca gri să își păstreze poziția dominantă. Accentele luminoase sunt destul de acceptabile aici, dar nu ar trebui să schimbe în mod semnificativ atmosfera camerei.

Toate tipurile de stiluri din tonuri de gri

Poate că nu există un stil care să nu poată fi recreat în gri. Dormitorul în stilul mansardei arată destul de organic într-un anturaj gri. Este important doar să păstrați rugozitatea suprafețelor și simplitatea mobilierului. Acest lucru se poate realiza prin decorarea pereților cu tencuială gri. De asemenea, arata un dormitor spectaculos intr-un stil clasic, vintage sau retro. Aceste stiluri iubesc o mulțime de sticlă, oglinzi, metal și materiale naturale. Toate acestea pot fi gri sau coexista perfect cu nuantele sale.

Dacă alegeți o opțiune monocromă pentru cameră, atunci se recomandă să diversificați schimbarea texturilor. Suprafetele lucioase trebuie inlocuite cu brute si brute, textilele pot fi completate cu accesorii lucioase si plastic. Dormitorul monocrom permite utilizarea de pete luminoase și tot felul de accente în cantități rezonabile.

Este important când faceți un dormitor cu un fundal gri pentru a adăuga treptat accente. La un moment dat, va deveni evident că pete luminoase sau colorate sunt suficiente. În acest moment merită să opriți și să vă bucurați de interiorul perfect al dormitorului gri.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.