Cuprins:

 1. Produse chimice de uz casnic profesionale
 2. Curățați în timpul campării
 3. Un efort minim când curățați grătarul de la cabană
 4. Îndepărtați burta de foc
 5. Pentru resurse
 6. Curățarea mecanică tradițională
 7. Va ajuta modul modern?
 8. Prevenirea arderii pe grătar

Toată lumea știe cât de delicioase picioare de pui, kebaburi, cârnați, fierte într-un incendiu folosind un grătar de grătar. Categoric, aceste feluri de mâncare merită o mare atenție. În prezent pe piață există multe ustensile de bucătărie pentru pregătirea lor. Șuvițele în timpul pregătirii și transportului nu pot oferi un rezultat atât de confortabil și convenabil. Dar grătarul este capabil să compenseze toate dezavantajele frigului. Acum este folosit de mulți bucătari naționali. Singurul factor în care bivolul câștigă înainte de grătar este ușurința de curățare după utilizare. Dar totuși, practică preia. După un picnic și o sărbătoare, ne întrebăm cum să curățăm grătarul.Astăzi ne vom familiariza cu modalități simple și convenabile, care pot face față cu ușurință acestei probleme.

Produse chimice de uz casnic profesionale

Magazinele de specialitate vând multe spray-uri și lichide speciale. Dacă folosiți adesea gratarul pentru kebaburi, atunci trebuie să achiziționați un astfel de instrument. Chiar functioneaza si distruge perfect grasimea. Dezavantajele acestor mijloace sunt că acestea conțin substanțe chimice și, în mod clar, unele dintre ele pot rămâne pe rețea, iar în al doilea rând - acestea sunt costuri financiare suplimentare.

Să ne numim câteva variante de produse chimice de uz casnic similare, care, potrivit recenziilor consumatorilor, sunt cele mai eficiente și, de asemenea, sunt foarte populare pe piață:

 • "Fairy";
 • "Silit";
 • "Cremă Cif".

Curățați în timpul campării

Unul dintre modurile simple în care poți curăța ușor grătarul naturii, spune că trebuie să-l lăsați în iarbă pentru noapte. Pe timp de noapte, pe iarbă va apărea roua care va înmuia resturile de alimente arse pe metal și se vor spăla cu ușurință. Dimineata, sunteti calm si usor, chiar daca nu folositi diverse mijloace speciale, cu ajutorul unui burete obisnuit si a apei, veti putea face fata sarcinii.

O altă modalitate simplă de a face față fără griji unui grătar murdar pentru kebaburi este să-l puneți în apă peste noapte. Foarte convenabil dacă vă odihniți pe malul râului. În apa de noapte se înmuia și se dizolvă toată murdăria. Va fi suficient să luați nisip pe plajă și să mergeți de-a lungul grătarului. Totul este perfect spălat și curățat.

Un efort minim când curățați grătarul de la cabană

În restul țării există o metodă similară. Dacă nu este prevăzută roua și există o anumită capacitate adecvată pe teren, atunci trebuie efectuate următoarele manipulări:

 1. Luați un butoi sau un bazin și colectați apă aici.
 2. Adăugați niște oțet. Soluția rezultată va ajuta la rezolvarea ușoară și ușoară a funinginii și a grăsimilor.
 3. Am pus zăbrelele pe timp de noapte sau într-un timp mai scurt în recipient.
 4. Ustensilele mele de bucătărie cu un burete sau o cârpă.

Îndepărtați burta de foc

Dacă nu aveți un rezervor în apropierea locului de vacanță și nu aveți un recipient potrivit cu dimensiunea necesară, nu aveți o cantitate mare de apă sau nu doriți să folosiți substanțe chimice de uz casnic, puteți acționa în conformitate cu principiul "bateți pană afară". Toți venim la ajutorul aceluiași foc. Luați grătarul pentru kebab și arde-l doar pe foc. Grăsimile care se află pe metal vor arde, va fi necesar doar să scoateți un cărbune mic cu o perie specială pentru grătar.

Folosind această metodă, economisiți apă și puteți refuza să utilizați diverse detergenți.

Pentru resurse

Dacă nu doriți să vă murdăriți, sau pur și simplu aveți o perioadă mare de timp și nu vă grăbiți nicăieri, atunci există un alt mod dovedit de a curăța cu ușurință grătarul de grătar. Acționăm după cum urmează:

 1. Lubrifiați produsul contaminat cu săpun gros.
 2. Am plasat rețeaua într-o pungă de plastic pentru noapte.
 3. După ceașca de cafea de dimineață, spălăm grătarul și ștergeți-l cu un șervețel, cârpă sau prosop.

Poate, după o odihnă, ai plănuit să suni la mașina de spălat pentru a pune mașina în ordine. Aici puteți contacta angajatul mașinii de spălat: "Splash pe grătar, amice!" În acest fel, puteți ucide două păsări cu o singură piatră. Sub acțiunea presiunii apei, grătarul este spălat rapid și ușor.

Curățarea mecanică tradițională

Fiecare gospodină este familiarizată cu tehnologia de curățare a gratarului pentru kebab shish acasă. Desigur, în fiecare gospodărie găsiți o pensulă. Nu contează, artificiale sau metalice. Acționăm astfel:

 1. Folosind mijloacele specificate, este necesar să frecați cu atenție grilajul. Apoi spălați-l în apă și ștergeți-l uscat. Grătar pentru kebab gata pentru depozitare.
 2. O perie obișnuită de bucătărie vă va ajuta să faceți față unui grătar murdar. După această procedură, inspectați cu atenție toate conexiunile de pe produs. Foarte adesea, particule mici de perie se lipesc în rosturile barelor.

Va ajuta modul modern?

Poate suna ciudat, dar poti scoate grăsimea din gratar pentru kebab shish și curata carbonul cu sifon. Următoarele opțiuni vor face:

 • "Coca-Cola";
 • «7UP»;
 • "Sprite";
 • Pepsi Cola.

Nu credeți? Și tu încerci. Grila de orice grad de contaminare poate fi ușor spălată pentru a străluci cu o cârpă sau un burete înmuiat în băutura selectată. Mai bine, înmuiați ustensilele într-o astfel de băutură pentru noapte.

După terminarea procedurii, clătiți grătarul cu apă. Diferite insecte sunt atrase de resturile lipicioase și dulci ale băuturii. Așa că fii pregătit să te lupți cu ei.

Prevenirea arderii pe zăbrele

Deci, după ce ați folosit grătarul pentru kebab, ați petrecut un efort minim pentru al curăța, rămășițele se spală cu ușurință și nu se lipesc, înainte de a fi preparat, trebuie să spargeți ustensilele de bucătărie cu ulei vegetal.

Grila trebuie utilizată corect și curățarea trebuie făcută în timp util. Cheia pentru excelenta ta starea de spirit va fi preparate delicioase gătite pe acest dispozitiv minunat.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.