Clădirile sunt întotdeauna perfecte pentru micul dejun obișnuit și pentru masa de sărbători. Sunt puțini oameni care nu-i plac delicatețea. Deseori, gospodinele se confruntă cu o astfel de problemă - clatite încep să rămână la tigaie. Acum ne vom uita la modul în care putem rezolva acest lucru și la ce provoacă problema.

De ce se prind clatite la tigaie?

Clățelele se pot lipi chiar și de gospodinele experimentate. Ei izbucnesc atunci când încercați să le transformați, să ardeți, să rămâneți în tigaie, chiar dacă totul se face conform rețetei.

Există numeroase motive pentru care se clatină clatite. Printre acestea se numără:

 • nerespectarea rețetei;
 • consistența aluatului este pregătită incorect;
 • vase acoperite;
 • tigaia este suficient de caldă.

Este necesar să studiem cu atenție aceste probleme. Apoi, clătite dvs. vor fi întotdeauna excelent.

Eșecul la rețetă

Rețeta "prin ochi" este folosită de multe gospodine experimentate. Se pare că unele ingrediente ar putea să nu fie suficiente, dar unele vor fi în exces. Câteva exemple sunt:

 • o cantitate mare de sifon va face ca clatite să se spargă atunci când încercați să le întoarceți sau să vă lipiți de tigaie;
 • clătite vor fi palide și în vrac, cu un număr insuficient de ouă.

Se întâmplă că atunci când gătiți ați greșit sau proporțiile au fost incorect indicate în rețetă. Trebuie să ieșiți din situație și să adăugați ceva la aluat.

ouă

Pentru clatite, componenta de lipire este oua de pui. Ele dau, de asemenea, această elasticitate de desert și roz. Unele rețete nu menționează deloc acest ingredient. Apoi, clătite se vor rupe și se vor răsturna. În această situație, adăugați 2 ouă în aluat. Dacă nu există niciun rezultat, adăugați mai multe.

După adăugarea ouălor, clătite se vor dovedi a fi mai frumoase, nu vor exista muchii uscate, viteza de prăjire va fi mai mare.

sifon

În procesul de a face clătite cu lapte acru sau kefir, se adaugă aluat de copt în aluat. Acest ingredient face produsul final mai aerisit, excesul de acid este îndepărtat. Excesul de sifon duce la o scădere a aderenței - clătite nu se rostogolesc bine.

Dacă o exagerați cu sifon - faceți un lot separat. Doar nu adaugă sifon aici. Mișcați-le.

Uleiul

Clatite sunt obtinute cu un gust deosebit si foarte moi, daca varsati ulei vegetal in aluat. Lipirea este de asemenea redusă.

zahăr

Desertul se poate lipi de tigaie dacă există un exces de zahăr în aluat. Este posibil să apară efectul de caramel. Deci, nu este nevoie să adăugați o mulțime de zahăr, este mai bine să serviți dulciuri la vasul finit.

Consistența aluatului incorectă

Rezultatul depinde în mare măsură de coerența testului. Clădirile groase și dense sunt obținute cu un amestec gros. Aluatul foarte lichid va duce la faptul că în procesul de evaporare a clatite de apă începe să rămână la tigaie, va fi fragil și uscat.

Prin adăugarea de făină, lapte sau apă, problemele pot fi evitate. Pentru a evita bulgări în timpul amestecării, laptele și apa trebuie să fie calde. Dacă aceste ingrediente se dovedesc a fi fierbinți - gustul clătitelor se va strica.

Consistența aluatului finit ar trebui să fie mai subțire decât smântână și mai densă decât kefirul.

Probleme cu acoperirea vasului

Încălzirea panoului deteriorat poate fi o altă cauză a problemei. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă cu o tigaie veche sau nouă.

În prezent, consumatorul are o gamă largă de feluri de mâncare. Pan pentru gătit clatite este mai bine de a alege din fontă, aluminiu sau non-stick de acoperire. Atunci când se utilizează astfel de produse se formează stratul subțire de grăsime. Clatitele nu se lipesc in acest caz.

Pot apărea probleme când cumpărați o tigaie nouă. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă familiarizați cu următoarele recomandări:

 1. Gătitul clătite pe o tigaie nouă poate fi pornit în siguranță după așa-numita "alergare". Se formează un strat de grăsime pe suprafață după ce se prăjește ceva într-o tavă.
 2. Prokalite pan după cumpărare. Puneți sare în el și încălziți-l timp de o oră în cuptor sau pe foc. Adăugați sare după calcinare, lubrifiați suprafața cu untură, grăsime sau ulei.

Tava trebuie curățată după utilizare, deoarece aceasta poate fi o altă cauză a problemei. Pentru a păstra clatitele de lipit, oferim câteva recomandări pentru curățarea panului:

 1. Pentru curățarea vaselor puteți folosi detergenți obișnuiți. După utilizare, spălați bine tigaia și uscați. Ungeți vasul cu ulei.
 2. Opriți-vă pe unele detergenți nu merită. Umpleți tava cu apă și turnați puțină sifon sau sare aici și lăsați-o o vreme. Apoi se spală și se usucă. Rezultatul te va surprinde plăcut.
 3. Se recomandă utilizarea la spălarea tigaiei, pe care sunt prăjite clătite, bureți moi sau cârpe.

Pensulele dure și bureții de fier pentru curățarea vaselor sunt interzise. Există o mare probabilitate de deteriorare a suprafeței, motiv pentru care alimentele vor fi mereu arse.

 1. Înainte de a lucra, frecați grătarul cu o bucată de castraveți, ceapă sau cartof.Suprafața este astfel curățată, iar clătitele nu vor arde.

Încălzirea insuficientă a vasului

Așa că am pregătit aluatul și nu mai suntem dornici să începem să coacem clătite. Clatite se vor lipi daca varsam aluatul pe o tigaie rece. Va trebui să spălăm din nou vasele și să aruncăm aluatul stricat. Prin urmare, procesul trebuie să fie pregătit în avans.

Tigaia trebuie reîncălzită înainte de prăjire. Inițial, uleiul nu se poate utiliza, pune-l în foc și se încălzește până când apare fumul alb. Acum turnați uleiul și așteptați puțin, pentru a se încălzi bine. Treci la coacere.

După ce ați revăzut toate motivele pentru lipirea clatitelor în tava, puteți determina exact ce vă împiedica să pregătiți un desert delicios. Acum veți reuși. Toate poftele bune!

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.