Cuprins:

 1. Metode de curățare covoare populare
 2. Tipurile de covoare și caracteristicile curățării lor
 3. recomandări

În momentul proiectării unui apartament sau a unei case particulare, aceștia încearcă să utilizeze numai tendințe, materiale și echipamente moderne. În același timp, oamenii noștri nu se pot deconecta de la atributele care, în opinia lor, fac parte din locuință, de exemplu un covor. În același timp, nu este nici o diferență dacă este mare sau mică, netedă sau cu un pui de somn lung, deoarece este covorul care creează un sentiment de confort și căldură. Totuși, pentru ca pardoseala să aibă un aspect atractiv, trebuie să fie menținută și curățată în mod constant. Acest lucru se poate face cu un aspirator, dar există și alte metode, precum și instrumentele disponibile, potrivite pentru realizarea acestei proceduri. Ce și cum să curățați covorul fără aspirator? Oferim să știm despre asta cu noi.

Metode de curățare covoare populare

Dacă pe suprafața pardoselii au apărut pete, este necesar să le eliminați imediat.Acesta va ajuta să facă față acestei sarcini instrumente simple și accesibile care sunt în gospodăria oricărei femei. Deci cum poți curăța covorul, cu excepția unui aspirator? Luați în considerare cele mai populare opțiuni.

Soda de coacere

Un instrument excelent care se găsește în bucătăria oricărei gospodine - sifon. Acționează ca un absorbant, elimină mirosurile și face față unor contaminanți diferiți. Este suficient să acționați după cum urmează:

 • În zona problemei se toarnă 100-150 de grame de sodă.
 • Așteptați 40 de minute.
 • Agitați sau aspirați podeaua.

Este important! Dacă covorul este alb, atunci în loc de sifon puteți folosi cartofi proaspeți răzuți, amidon și sare fină.

amoniac

Amoniacul este un alt instrument excelent care sa dovedit numai din partea cea mai bună. Pentru a elimina petele trebuie să efectuați următoarea procedură:

 • Faceți un amestec prin adăugarea a 2 lingurițe de pulbere de spălare și 20 de grame de amoniac salicilat pe litru de apă.
 • Aplicați curățatul pe pete și frecați puțin cu o perie.
 • Ștergeți cu o cârpă, îndepărtați soluția rămasă.
 • Lăsați să se usuce în mod natural.

Suc de lămâie

Acidul citric conținut în sucul proaspăt este capabil să elimine petele de orice tip, pentru că este suficient:

 • Aplicați suc de lămâie pură pe pete.
 • Așteptați câteva ore.
 • Tratați zona cu un burete și apă caldă, îndepărtați sucul rezidual.
 • Lăsați-o să se usuce.

Săpun de spălare

Un alt detergent excelent care poate elimina orice pete este săpunul, care sa dovedit a fi eficient în îndepărtarea urmele de vin, cafea și murdărie. Pentru a îndepărta petele, utilizați o soluție de săpun delicată amestecând sapunul cu apă (10 grame pe litru de apă). Cu o perie moale și puțin efort, trebuie să tratați suprafața de mai multe ori, spălând substanța săpată cu o cârpă înmuiată în apă rece.

Oțet de masă

Pentru a curăța podeaua de petele cu oțet, trebuie să amestecați apa cu substanța (100 grame de oțet pe litru de apă) și să tratați murdăria cu o pensulă. Oțetul are un miros neplăcut, așa că după curățarea covorului trebuie să fie șters cu o cârpă curată și umedă, iar ferestrele trebuie deschise pentru a ventila camera.

Zăpadă sau apă rece

Praful și sângele proaspăt, precum și urmele de pisici și câini pot fi îndepărtate cu apă rece:

 • Luați o perie moale.
 • Umpleți-o în apă cu gheață.
 • Curățați intens pata până când este complet eliminată.
 • Lăsați-o să se usuce.

Tipurile de covoare și caracteristicile curățării lor

Toate mijloacele și metodele de utilizare a acestora nu sunt universal. Faptul este că pardoselile sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de materialul folosit pentru producția lor, precum și de structura și lungimea grămezii. În acest sens, rezultatul aceluiași mijloc în contact cu diferite tipuri de covoare va fi diferit. Cum de a alege curatarea potrivita pentru un anumit tip de covor? Despre asta mai departe.

Scurt de somn

În prezent, covoarele cu un pui de somn scurt sunt deosebit de populare, așa că vom începe cu ele. Pentru a curăța covorul de murdărie, puteți folosi curățarea uscată și umedă, deoarece nu este capricioasă și scapă cu ușurință de orice pete. Pentru a reveni la aspectul atractiv al podelei, este suficient să adăugați câteva picături de amoniac și șampon în apă. Prin adăugarea a câteva picături de extract de arbore de ceai, puteți degresa suprafața, apoi trebuie să lăsați-o să se usuce în mod natural și apoi să o vidați.

Multă vreme

Dacă podeaua are un pui lung, curățarea va fi cea mai dificilă. Faptul este că petele sunt înfundate în interiorul părului, lână, din cauza căruia aspiratorul nu le poate elimina. Mormanul lung nu poate fi frecat cu o perie rigidă, deoarece va deteriora suportul adeziv al covorului. Cel mai bine este să utilizați o soluție cu praf sau o spumă pentru a curăța un covor de pardoseală lungă.

Materiale naturale

Palatul, din materiale naturale, trebuie să fie tratat cu grijă și curățenie ușoară:

 • Piele de oaie, blană sau lână - sifon și o perie moale.
 • Mătase - numai cu un aspirator nu este permis contactul cu umiditatea.

Materiale sintetice

Sinteticele sunt mai puțin capricioase, însă durata lor de viață este mică (aproximativ 5-7 ani). După acest timp, covorul își pierde aspectul atractiv și este aproape imposibil să-l returnați. Pentru a curăța acest podele suficient de aspirator sau soluție de sodă.

Covoare ușoare și întunecate

 • Lumină - utilizarea sucului de lămâie este interzisă, deoarece pot apărea pete galbene.
 • Pentru pardoseli ușoare și întunecate - săpun de rufe.
 • Puteți obține rezultate rapide cu ajutorul echipamentului special Vanish. Timpul de lucru este de 10 minute.
 • Steaua întunecată - utilizarea sifonului, a cartofilor și a amidonului este interzisă, deoarece acestea vor lăsa urme albe. Cel mai bine este să utilizați o soluție de apă și amoniac.

recomandări

Dacă trebuie să obțineți rezultatele cele mai rapide și de cea mai bună calitate, trebuie să aveți în permanență următoarele mijloace la domiciliu:

 • "Vanish" este o sticlă roz, cu o soluție concentrată de săpun care va veni întotdeauna la salvare și va elimina orice contaminanți cu spumă. Dezavantaje - flaconul este suficient pentru 2 curățenie, preț ridicat.
 • Perii pentru îndepărtarea părului de animal - ștergeți temeinic grămada și cea mai mare parte a petelor va fi eliminată fără utilizarea de substanțe și substanțe chimice.
 • Ceai și varză - pentru a elimina lâna și alți contaminanți. Este suficient să împrăștiați unul dintre sculele de pe suprafața covorului, să așteptați 40 de minute și apoi să le îndepărtați cu o mătură. Covorul va fi strălucitor, curat și frumos.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.