Ornamentalul este unul dintre stilurile din arta tatuajului, care reprezintă desene sau modele care pot fi imitate în sculptură în lemn. În cele mai multe cazuri, tatuajele realizate în acest stil nu sunt simple imagini, ci modele cu un înțeles ascuns și un sens exact. Modelele sunt capabile să ascundă obiectivele vieții și prioritățile unei persoane, caracteristicile și caracteristicile personajului său.

Majoritatea oamenilor aleg un ornament de tatuaj care creează o imagine a totemului personal, de exemplu, un anumit animal. Pentru prima dată, un ornament de tatuaj a apărut pe insulele situate în Oceanul Pacific, ca un fel de pictură pe corp. În antichitate, tatuajul nu a servit ca o simplă decorare, ci a conținut o funcție rituală și anumite informații. Imaginile prezentate anterior erau un atribut obligatoriu al preoților și șamanilor; în plus, numai preoții puteau pune un tatuaj pe corpul unei alte persoane, demonstrând statutul său social ridicat.De asemenea, imaginile purtabile au fost aplicate pe pielea copiilor, trecând în viața adultă.

Dacă vă uitați la schițele și fotografiile lucrărilor terminate, puteți vedea că acest stil este destul de complicat în execuție, deoarece necesită mult timp. Faptul este că modelele complicate ar trebui să aibă cea mai mare precizie, iar aspectul lor ar trebui să atragă pe cei din jurul lor cu frumusețea și originalitatea lor. Atunci când alegeți un loc, oamenii preferă adesea mâinile, umerii și picioarele, în cazuri mai rare de sân (pentru bărbați) sau de stomac (feminin).

     

Are ornament de tatuaj

Principalele caracteristici distinctive ale stilului ornamental sunt simetria modelelor și precizia liniilor. Deseori lucrările finalizate conțin imaginea soarelui sau a lunii, precum și desene realizate pe o temă marină sau florală. Când creați un tatuaj, este important ca imaginea să fie umplută:

 • Spirale.
 • Forme și modele geometrice.
 • Cruci.
 • Nodurile.
 • În valuri.

Valoarea tatuajului de valoare

Tatuajul, realizat în stilul ornamental, poate servi ca talisman pentru o persoană, simbolizând ciclicitatea și infinitatea vieții, masculinitatea, puterea și fertilitatea. De asemenea, ornamentul tatuajului este personificarea fericirii și a armoniei, bunăstării, fiabilității și stabilității, frumuseții, înțelepciunii și misterului. În general, tatuajele în stilul ornamental au un aspect atrăgător și neobișnuit, atrăgând pe cei din jurul lor cu misteriozitatea și originalitatea lor. După cum știți, preoții din Insulele din Pacific au fost primii care au folosit aceste imagini, care au avut dreptul să le pună pe cadavrele persoanelor respectate cu statut social ridicat.

Pentru oamenii străini fiecare linie și imagine avea un înțeles sacru special, ascundea cunoștințele și servea ca talisman, protejând împotriva răului în timpul luptelor și al călătoriilor. De asemenea, aceste imagini au ajutat la găsirea unei legături cu strămoșii, pentru a-și întări puterea și sprijinul. Ornamentul tatuaj a fost deosebit de popular în cultura vechilor slavii. Ei și-au decorat trupurile cu imagini sub formă de forme geometrice variate, de exemplu, pătrat, cruce, cerc, triunghi, spirală. În acest caz, tatuajele au servit drept simbol al prosperității și bunăstării, bogăției și fertilității.

În ceea ce privește soluția de culoare, strămoșii noștri folosesc tatuajele în roșu, având în vedere că numai el este capabil să protejeze o persoană și sufletul său de gânduri negative și de forțe rele. Această abordare este explicată foarte simplu, deoarece culoarea roșie este un simbol al focului capabil să ardă tot răul, așadar doar un ornament făcut în această culoare ar putea acționa ca un talisman.

Femeile preferau ornamente cu frunze și flori, simbolizând bunăstarea familiei, fericire și armonie. Fetele slave descrise adesea în tatuaje imaginea lui Beregini, zeița vetrei familiei, capabilă să aducă bunătate, bunăstare materială și spirituală în casă și, de asemenea, să protejeze vatra familiei de problemele și ochii răi. De asemenea, în cerere a fost imaginea unui alt ornament feminin - crucea Ladei. După cum știți, Lada este zeița frumuseții și iubirii, servind ca patronă a căsătoriei. Se credea că o astfel de imagine ar atrage dragostea adevărată față de viața fetei.

În ceea ce privește vechii slavii, bărbații au folosit un ornament simbolizând puterea și înțelepciunea, puterea și curajul lor. Desenele pentru bărbați aveau linii mai stricte și forme clare, diferite prin scurtătate și restrângere. În acest sens, ornamentul tatuajului este o alegere excelentă pentru personalitățile ascunse și misterioase care preferă să nu vorbească despre semnificația imaginii lenjeriei. Nu mai puțin interesant și atractiv opțiune ornament tatuaj - ornament oriental, simbolizează longevitate, puritate și înțelepciune.

Bărbați și femei tatuaj ornament

După cum am menționat mai devreme, unul dintre cele mai populare modele de tatuaje pentru o fată este un tatuaj, care include imaginea lui Beregini. Această zeiță serveste ca talisman de familie, dând sănătate și fericire. Între modele, x este un simbol al oamenilor, dar + servește ca o emblemă de sex feminin.Ornamentul de pe corpul fetei ajuta la demonstrarea feminitatii, sensibilitatii si senzualitatii, ceea ce atrage barbatii. De asemenea, un astfel de tatuaj permite sexului echitabil să se deschidă ca o soție fidelă, iubitoare de mama și îngrijitorul păzitor al vetrei familiei.

Bijuteriile ornamentale - triunghi inversat, precum și unghiul, se întorc în sus, simbolizând forța și acoperisul ceresc (patronajul și protecția de cer). Opțiune mai puțin atractivă și curajoasă - ornament de tatuaj cu imaginea unui taur. Când selectați o schiță, trebuie să selectați o schemă de culori. Din cele mai vechi timpuri, se crede că culorile bărbaților pentru un ornament de tatuaj sunt albastru, verde și negru.

Tipuri și modele de ornament tatuaj

Printre modelele cele mai populare ar trebui să evidențieze următoarele tipuri de imagini:

 • Celtic ornament. Imagini populare - imitație de țesere a unei pânză, panglică sau coș.
 • Modelele slave - adesea au acționat ca amulete.
 • Swastika - 144 de caractere cu putere latentă extraordinară.
 • Swastika Fash - protecția focului spiritual.
 • Crucea lui Lada - un talisman de dragoste.
 • Ornament egiptean.
 • Modele de indian.
 • Imagine a unui cerb și a altor animale totem.

 

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.