Marea este o zonă frumoasă și fără sfârșit a apei, atrăgând oamenii de-a lungul istoriei. Fiecare muncitor tare visează să scape din rutină și să lase să se odihnească în locuri calde, unde există nisip, soare și mare, care își ia îmbrățișarea caldă. Marea este un rezervor de apă sărată, care este în mod necesar legată de ocean. Prin natura lor, marea poate fi localizată în interiorul continentului, poate fi parte a altora sau parte integrantă a oceanului. În general, în lume există aproximativ 90 de mări, diferite în formă, adâncime și mărime. Vom vorbi despre cele mai mari zece mări ale planetei noastre.

10. Marea de Okhotsk

Zona Mării Okhotsk este de 1,6 milioane de metri pătrați, ceea ce îi permite să intre în cele zece cele mai mari din lume. Cea mai mare adâncime este de 4 km (bazinul Kuril). Marea umește țărmurile Rusiei și Japoniei, insulele Kuril sunt situate în ea. Acesta a fost numit Kamchatsky, acum este numit după râul Okhota, care se revarsă în ea. Aici găsiți cele mai valoroase pești, de exemplu, somon de sockeye, somon de chum, somon chinook și somon.

9. Marea Bering

Următoarea din listă este cea mai mare mare din Rusia - Marea Bering, a cărei suprafață este de 2,3 milioane de metri pătrați. m. Marea spală Rusia și SUA, servește ca graniță cu apa între aceste țări și aparține Oceanului Pacific. Adâncimea maximă este de 4 kilometri, numită după faimosul explorator și explorator Bering, care și-a dedicat viața mării și explorării sale. Anterior, se numeau Kamchatka și Bobrov. Aproximativ 240 de specii de pești (printre care reprezentanți valoroși) se găsesc în adâncurile acestei mări, în ciuda faptului că suprafața sa este aproape întotdeauna acoperită cu gheață.

8. Marea Mediterană

Nu există nici o îndoială că această mare este cea mai populară printre oameni, în timp ce adâncimea ei maximă ajunge la 5 mii de metri, iar suprafața totală este de 2,5 milioane de kilometri pătrați. Marea spală 3 părți ale lumii - Europa, Asia și Africa. Marea Mediterană aparține Oceanului Atlantic și este legată de acesta de Strâmtoarea Gibraltar. Acesta include Marea Adriatică, Tireniană, Ionică și Marea Egee, creând o mare mare. Fauna are 550 de specii de pește, dintre care 70 pot fi văzute aici. Tot aici găsim 15 specii de rechini periculoși pentru oameni.

7. Marea Caraibelor

Locul al șaptelea dintre cele mai mari mări din lume este Marea Caraibelor, mărimea căreia - 2,7 milioane de metri pătrați. km, iar adâncimea maximă - 8 kilometri. Marea Caraibilor aparține Oceanului Atlantic, numele provine de la tribul indian al Caribelor care au trăit pe coasta sa. Un nume alternativ este Antilele. Oamenii de știință cred că aici se întâlnește cel mai mare număr de uragane în emisfera vestică, ceea ce provoacă multe probleme pentru oamenii care locuiesc în apropierea coastei.

6. Marea Weddell

Weddell - marea, care ocupă a șasea poziție cu o suprafață totală de 2,9 milioane de metri pătrați. km. Adâncimea maximă este de 7 mii de metri. Această mare este recunoscută drept cea mai curată și cea mai rece, deoarece transparența ei este cu adevărat uimitoare. În ceea ce privește temperatura apei, atinge nivelul de -25 grade Celsius, în timp ce apa nu îngheață. Fauna locală este sigilii, pinguini, balene și așa mai departe.

5. Marea Tasmaniei

În al cincilea rând, pe listă este Marea Tasman, suprafața sa este de 3,3 milioane de kilometri pătrați, adâncimea maximă este de peste 5 kilometri. Marea se află între Australia și Noua Zeelandă și este numită după Abel Tasman, navigatorul celebru din Olanda. Flora și fauna marii depind de zonele sale, astfel încât acestea pot fi radical diferite între ele.

4. Marea de corali

Următorul pe listă a fost Marea Coral, cu o suprafață totală de 4,7 milioane de metri pătrați. km. Acesta face parte din Oceanul Pacific, spală Noua Caledonie, Australia și Noua Guinee. Adâncimea în unele zone atinge 9 mii de metri. Există multe insule și recifuri de corali aici, apropo, aici se află Marele Baraj de Corali - cel mai mare recif din lume, al cărui lungime este de 2,5 mii kilometri, iar suprafața totală este de 344 mii de metri pătrați. km. (mai mult decât zona din Marea Britanie). Se crede că există cea mai extinsă faună și floră subacvatică.

3. Marea Arabiei

Cei trei lideri sunt Marea Arabiei, zona ei este de 4,8 milioane de kilometri pătrați, iar adâncimea poate ajunge la 4 kilometri. Primul nume este Eritreea, marea insasi apartine bazinului Oceanului Pacific. Iată Maldive și insula Somaliei, în plus, Marea Arabiei spală Iranul, Pakistanul și India. Sunt situate toate cele mai bune plaje din India, unde căutăm turiștii, pe lângă acestea există importante rute comerciale. Marea Arabiei este una dintre cele mai curate și mai salide, în timp ce lumea apei este bogată în locuitori și vegetație. De asemenea, precum și Marea Mediterană, arabul este extrem de popular printre turiștii și iubitorii de vacanțe de lux.

2. Marea Filipine

Pe a doua linie se află cea mai mare mare de coastă, a cărei suprafață este de 5,7 milioane de kilometri pătrați, adâncimea maximă atingând aproape 11 mii de metri, inclusiv pârâul Mariana (11022 metri).Marea este situată în apropierea arhipelagului filipinez, astfel încât originea numelui este evidentă. În același timp, marea nu are linii de coastă clare, deoarece este separată de ocean de o serie de insule (Ryukyu, Taiwan, Kyushu, Hyunxiu și Insulele Filipine). Există multe soiuri de pește, dar tonul are o valoare specială, care este capturat la scară industrială.

1. Sargasso mare

În cele din urmă, am ajuns la principala și, prin urmare, cea mai mare mare din lume. Suprafața totală a mării Sargasso este de 6-7 milioane de metri pătrați. km. Nu există nici un înțeles clar, deoarece zona mării variază în funcție de curenții marini. De asemenea, marea este unică prin faptul că nu are coastă, iar granițele sunt cele trei curenți oceanici. În exterior, marea seamănă cu o elipsă imensă de culoare verde deschis, deoarece există o mulțime de alge subacvatice (2 tone de plante pe metru pătrat). La un moment dat, Christopher Columb a numit această mare o "cutie de alge". Adâncimea maximă este de 7 kilometri, temperatura apei este de 20-28 grade Celsius.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.