Harul și eleganța liniilor de cai fascinează. Aceste animale sunt personificarea frumuseții și nobilimii. Ochii cailor sunt fără fund și înțelepți, vreau să-i uit la nesfârșit. Fără excepție, iubitorii de animale alocă caii la vârful celor mai frumoase animale din lume.

Puteți face o evaluare a celor mai magnifice rase, fiecare reprezentant al cărui stil este elegant și atractiv. Cu grija adecvata, caii din lista de mai jos vor demonstra indicatori estetici uimitori.

Cursul calului englezesc

După cum sugerează și numele, rasa provine din Anglia. Caii acestei rase sunt grațioși și grațioși. Costumele reprezentanților călăreților romani monofonici de rasă pură. Cel mai adesea puteți vedea roșu, maro, negru, bay.

Oasele de cai sunt subțiri, ceea ce conferă ușurința și aerisirea mișcărilor calului. Prin lîna strălucitoare și pielea elastică subțire, mușchii și tendoanele se remarcă în relief. Capul animalului are o lambă alungită și este uscat. Greutăți mari și lungi. Nu sunt perii pe picioarele unui astfel de cal.

Dacă vorbim despre caracterul călărețului englez, atunci are o vigoare și un temperament pronunțat de colerici. Acest lucru vă permite să obțineți un răspuns rapid la echipă și să creșteți eficiența instruirii. Calul este gata să-și dea toată forța în timpul antrenamentelor și performanțelor.

Obiectivitatea reproducerii unor astfel de rase ușoare și rapide este asociată cu apariția armelor mici. Cele mai apropiate rude ale călăreților englezi au fost călăreții orientali. Reproducerea sa bazat pe viteza unui anumit individ în timpul cursei. Crescătorii de grajduri regale folosesc pentru a reproduce iepe cu sânge spaniol sau maghiar. Armasii erau strict din est. După apariția acestei rase, sportul ecvestru din Anglia a fost dezvoltat activ.

Calul frizian

Este dificil să rămâi indiferent față de reprezentanții rasei Frieze. Animalele de tip blacktail sunt întotdeauna în centrul atenției. A susținut că această rasă este cea mai frumoasă din lume. Un gât lung, foarte stabil și cu o curbă elegantă face ca mersul și postura animalului să fie maiestuoase.

Ochiul este atras de o haină și coadă neobișnuit de lungi și luxoase. Picioarele calului sunt decorate cu perii pufoase care acoperă copitele. În plus față de culoarea neagră, puteți găsi de multe ori costum de friză bay.

Caii se disting prin energie irepresibilă și natură pașnică. Pentru iubitorii de echitatie, aceasta combinatie de calitati cal va fi optima. Frizele se descurcă perfect cu călătoriile în ham și sub șa cu elemente de dresaj. Radu frumos îl face pe Vries deosebit de minunat atunci când este înzestrat cu un cărucior.

Ahalteke

Crescătorii de cai turkmeni sunt mândri de produsul muncii lor - uimitorii cai Akhal-Teke. Armonie fizică - acesta este primul lucru care atrage atenția în această rasă. Reprezentanții rasei demonstrează uscăciunea, care este previzibilă în condițiile în care au fost crescuți.

Capul de lumină grațios al unui animal este decorat cu urechi frumoase. Pe față se evidențiază ochi uriași expresivi. Gâtul animalului este deosebit de lung și subțire, ceea ce se adaugă grației calului. Același efect este adus și în imaginea picioarelor lungi subțiri. Toate acestea fac ca calul să fie elegant și ușor. Cu grija potrivita, Akhal-teke-ul arata o piele stralucitoare, stralucitoare, care face ca calul sa fie sclipitor si stralucitor in lumina. Pentru sănătatea cailor din această rasă, este recomandat să le hrăniți cu o cantitate mică de hrana cu conținut ridicat de calorii.

Caii acestei rase sunt notabili pentru caracterul lor arogant. În același timp, există legende despre devotamentul lor. Ei sunt obișnuiți cu atenția și îngrijirea și sunt foarte atașați de proprietarii lor. Unii reprezentanți arată chiar și o anumită efeminare și capricioasă. Unii crescători percep incapacitatea calului de a se obișnui cu noul proprietar ca pe un temperament dificil.

Cai Akhal-Teke se agită cu rezistența lor. Ele rezistă cu ușurință la rularea pe distanțe lungi și se fac fără apă pentru o perioadă lungă de timp.

Rasa arabă

Despre caii arabi nu au auzit doar leneși. Aceasta este una dintre cele mai vechi rase, care merita titlul celor mai frumoase din lume. Capul și botul animalului au o formă unică. Miscari netede si ochi expresivi fascineaza atat crescatorii de cetateni cat si crescatorii profesionisti.

Originea rasei nu este încă exact cunoscută. În est, protuberanțe speciale de pe fruntea animalului au fost considerate ca fiind marca lui Dumnezeu, iar calul în sine a fost un dar din cer. De obicei, acești cai se execută cu coada lor ridicată, care este considerată un semn de mândrie. La reproducerea rasei a fost observată o izolare strictă, care excludea adăugarea de sânge străin. În stadiul actual în creșterea cailor, caii arabi sunt folosiți pentru a îmbunătăți indicatorii de calitate ai altor rase.

Cainii cei mai frumosi din Rusia

Rossi are unele dintre rasele sale magnifice. În total, au fost crescute peste 30 de rase. Dintre acestea, trei merită o atenție deosebită, deoarece se compară favorabil cu alții prin calitățile lor estetice.

Tricotul Oryol

Contele Orlov a investit mult în creșterea acestei rase, motiv pentru care a ales un astfel de nume. În secolul 18-19, acești cai erau deja cunoscuți în întreaga lume și au primit o recunoaștere meritată.

Cursele Oryol câștigă rapid și ușor viteza. Fizica lor se distinge prin har și har. Culoarea obișnuită pentru această rasă este nuanțele de gri și gri în mere.

Reprezentanții acestei rase sunt împărțiți în trei tipuri de exterior: masiv, uscat și intermediar. Clasic Orlovsky - este un cal mare construit armonios. Greutatea sa atinge în medie 500-550 kg, cu o creștere de 161-162 cm.

Trăsătura genetică a cailor Orlovski este abilitatea de a alerga rapid. Un gât abrupt curbat și o postură mândră îi conferă calului un efect fascinant.

Calul Yakut

Caii Yakut sunt cei mai neobișnuiți în această listă. Ele sunt caracterizate printr-o lână dense, de aproximativ 15 cm lungime, care vă permite să îndurați înghețurile tari ale patriei lor. Cel mai adesea, reprezentanții rasei sunt de culoare gri, maro sau de culoare.

Caii Yakut pot găsi cu ușurință alimente chiar sub zăpadă. Scopul principal al animalului este transportul de bunuri. Localnicii locuiesc, de asemenea, iepe pentru lapte și carne.

Rusă Don Horse

Calul rus Don face parte din echitatie. Primii reprezentanți ai rasei au apărut în regiunea Rostov în secolul al XVIII-lea. Acestea au fost rezultatul traversarii cailor de stepa Rostov, turkmenilor, cailor persani si turcilor.

Membrele alungite și corpul cailor îi dau har, urechile mici și o coama rară - un farmec deosebit. Cel mai adesea, caii Don din Rusia se găsesc în culoarea maro și roșie. Coada și coama sunt întotdeauna puțin mai întunecate. Aceasta este o rasă excelentă pentru călărirea și predarea copiilor.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.