Câinii, ca orice alt animal, pot prezenta comportament imprevizibil. Acest lucru este deosebit de periculos dacă mărimea animalului este mai mare decât media, iar gura este plină de dinți ascuțiți.

Nu este acceptat faptul că toți câinii sunt considerați periculoși, dar unele animale, datorită naturii și scopului rasei, sunt predispuse la manifestări frecvente de agresiune și recalcitranță. Mai jos este o listă de rase care pot, în anumite circumstanțe, să atace o persoană și să provoace vătămări grave.

În studierea listei, trebuie amintit că, în cele mai multe cazuri, situațiile deplorabile nu se întâmplă nu din cauza unui câine sau a unei rase, ci din cauza lipsei de creștere și antrenament a animalului.

Bull terrier

Această rasă are un aspect ciudat. Nu toată lumea o va găsi destul. Câinele are o botă alungită și un cap în formă de ouă. Fălcile animalului sunt celebre pentru o putere fără precedent. Se crede că dacă terrierul de taur se confruntă cu victima, nu este posibilă deschiderea fălcilor. Animalele din această rasă nu prezintă agresivitate, chiar duc la pasivitate.În același timp, ei au dezvoltat instinctele de vânătoare.

Tosa Inu

Această rasă are o dimensiune mare și este masivă. Reprezentanții Tosa Inu s-au dedus din lupta împotriva bărbaților, în urma căruia au fost interzise în multe țări.

câini

Acest tip de mastiff provine din America de Sud. Câinii din această rasă trebuiau să protejeze casele și alte proprietăți ale fermierilor.

Bandog american

Reprezentanții acestei rase au combinat calitatea terrierilor și maimuțelor pit bull. Animalul are o dimensiune mare și un aspect formidabil. Cu toate acestea, nu este destinat luptei. Dar forța și rezistența fără precedent face ca bandidogii să fie periculoși pentru oameni și alte animale.

Cane Corso

Câinii din această rasă sunt dotați cu putere musculară. Sunt coborâți de la vechii câini de luptă romani, care găzduiau oameni pentru distracție sau ca pedeapsă.

Gul dong

Al doilea nume al rasei este buldogul pakistanez. Aceasta este una dintre rasele care sunt dificil de antrenat, capricios și chiar periculos chiar și pentru proprietarii lor.

Rhodesian Ridgeback

Această rasă a apărut în Africa de Sud. Rezistența și aspectul amenințător al animalului i-au făcut pe acești câini capabili să alunge leii sălbatici de la prada până când vânătorul ajunge la ea. Reprezentanții rasei sunt loiali, inteligenți și ascultători. Dar pentru străini poate fi periculos. Instruirea acestor animale ar trebui să aibă loc în forma corespunzătoare și cu un instructor competent. Pentru a atenua agresiunea animalului prin eliminarea metodelor crude din planul de antrenament.

Bulldog american

Câinii acestei rase sunt masivi și musculosi. În același timp, aceștia sunt foarte prietenoși și converg ușor cu oamenii. Caracterul neplăcut al buldogeștilor este încăpățânarea. Sarcina principală a primilor buldogi a fost protejarea casei.

Dogo Argentino

Acești câini au fost crescuți cu mulți ani în urmă în Argentina. Au fost folosite pentru vânarea pomilor și a vierilor. Picioarele musculare lungi au ajutat câinele să conducă prada. Agresivitatea - nu este o trăsătură strălucitoare a caracterului. Cu toate acestea, în unele țări, în special în Anglia, Danezii Mari sunt interzise.

Canary Great Dane

Rasa are, de asemenea, o dimensiune mare, dar a fost creată numai pentru protecția efectivului de animale. Atunci când păstrați astfel de câini, este necesar să efectuați o instruire amănunțită, deoarece acestea pot fi agresive față de alți câini și străini.

Marele Dane

Această rasă este cunoscută pentru dimensiunea imensă a reprezentanților săi. A fost Marele Danez care a devenit campion în Cartea Recordurilor Guinness. Creșterea suportului de înregistrare a câinilor este de 1 metru și 10 centimetri. Rasa a fost crescută în Germania pentru vânarea vierilor și caprioarelor.

Besendzhi

Al doilea nume al rasei este câinele african care nu latră. Această rasă de câine a apărut în Anfrica Centrală. De atunci, ea este renumită pentru temperamentul și problemele sale înverșunate în domeniul instruirii câinilor.

Sf. Bernard

Reprezentanții rasei au apărut în Alpi. Au fost crescuți pentru salvare: câinele trebuia să găsească oameni prinși în avalanșe. Dimensiunea și greutatea uriașe ale animalului necesită o manipulare atentă. De la începutul copilăriei, un catel ar trebui să fie învățat să comunice cu oamenii și să prevină tot felul de agresiuni.

Akita Inu

Aceasta este o pereche de câini spitz. Privirea lui drăguță nu ar trebui să ducă o persoană la o iluzie. Câinele iubește să demonstreze independența, forța și caracterul nebun. Străinii sunt un subiect de suspiciune și chiar de agresiune pentru Akita.

Braziliană Fila

Al doilea nume este Mastifful brazilian. Câinele este agresiv și supus unui comportament impulsiv. Temperamentul animalului a făcut ca această rasă să fie interzisă în multe țări ale lumii.

Chow chow

Bomboane amuzante pufoase tind să fie agresiuni nejustificate. Numai o pregătire competentă poate conferi catelului o picătură de prietenie. Statisticile de comunicare a oamenilor cu chow chow sunt deprimant: între 1979 și 1998, 238 de persoane au decedat din dinții de fluffy drăguț.

boxer

Boxerii au contribuit, de asemenea, frecvent la rapoartele poliției. Din 1982, au fost înregistrate un număr mare de cazuri de comunicare neplăcută a oamenilor și câinilor din această rasă. Unii dintre ei au sfârșit în moartea unui bărbat. Acest lucru este surprinzător, deoarece printre calitățile naturale ale câinelui nu există nici o agresiune pronunțată.

Volkosob

Rasă hibridă a apărut ca urmare a traversării câinilor cu lupi. Sângele unui lup greu simplu face un câine domestic imprevizibil și agresiv. În combinație cu dimensiuni mari, acesta este un pericol real.

Alaamul Malamute

Această rudă a Huskyi sibieni demonstrează un caracter încăpățânat și o energie extraordinară. În apartament acest animal nu are loc. Lipsa activității fizice poate cauza senzația de câini și, ca rezultat, o manifestare a agresiunii. Orice Huskies este un gardian rău și prost instruit.

Doberman

Dobermanii demonstrează inteligența și loialitatea față de un maestru. Această rasă le oferă celor mai buni paznici: atacă numai la comandă sau când văd că proprietarul este în pericol. Rasa la adus pe Carl Friedrich Louis Doberman, care locuiește în Germania. Cu o educație necorespunzătoare, câinii pot manifesta agresiune față de străini și alte animale.

Ciobănesc german

Această rasă are sute de mii de admiratori. Animalul este de obicei inteligent, vigilent, loial și îndrăzneț. Prin urmare, ei sunt cel mai adesea instruiți pentru a servi în poliție. Din nefericire, creșterea necorespunzătoare permite animalelor mari să-i atace pe oameni din proprie inițiativă.

Husky

Husky este o rasă dificilă. Instinctul puternic de vânătoare îl face pe caine periculos pentru alte animale. În plus, Huskies tind să fugă de proprietari și să se piardă în oraș. Când se plictisesc, Huskies devin agitați și agitați.

Rottweiler

Rottweilers sunt înzestrați cu abilități avansate de pază și păstor. Incidentele neplăcute sunt cel mai adesea asociate cu iresponsabilitatea proprietarilor animalului. Câinii masivi și puternici pot ataca alte animale și chiar și oameni. Dar pentru asta au nevoie de un motiv. În orice caz, acesta va fi rezultatul lipsei de formare.

Ciobănesc caucazian

Această rasă este crescută pentru a proteja oile de pradă sălbatică. Acest reprezentant al rasei va fi asertiv și curajos, pentru că trebuie să lupte împotriva lupilor și a altor prădători la fel de periculoși. Educația necorespunzătoare și păstrarea în condiții nepotrivite îi face pe câinele păstor să-și arunce toată puterea și agresiunea asupra altora.

Pit taur

Acesta a fost American Pit Bull Terrier, care a devenit simbolul raselor de luptă care pun în pericol oamenii. Această categorie include terrierii Staffordshire și, uneori, buldogii americani. Rasa a fost crescută pentru urși, vierii și taurii. La domiciliu, păstrarea unui animal atât de puternic și agresiv este pur și simplu periculos. Interdicția de întreținere a taurilor de pit în case și apartamente este binevenită în multe țări ale lumii din motive destul de obiective.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.