Pandanus - palma decorativă cu șuruburi în casa ta

0

Pandanus este o plantă cunoscută datorită climatului tropical al insulelor din Oceanul Indian. Conditiile meteorologice favorabile si climatice din aceste locuri ii permit sa infloreasca incredibil de frumoase si sa dea rezultate uimitoare. Pentru a obține un rezultat similar în condițiile noastre, în plus în interior, este necesar să încercați bine.

 

 

În condiții naturale, pandanul este ca un palmier. Principala asemănare între aceste plante - frunze longitudinale înguste care cresc într-o spirală. Acesta este motivul pentru care pandanusul este de asemenea numit palmă de șurub.

Pandanus este o plantă nepretențioasă care nu necesită îngrijire specială și o perioadă considerabilă de timp pentru udare și slăbire. Dacă se dorește, toată lumea va putea să își dezvolte propriul palmier elicoidal decorativ la domiciliu.

Soiuri de pandanus (palmier cu șurub)

În natură, există un număr mare de specii de pandanus - aproximativ 700 de specii. În condiții naturale, majoritatea produc o recoltă bună de fructe asemănătoare gustului cu ananasul.

Pandanus este o plantă mare care se simte confortabilă în camere mari sau într-o grădină de iarnă. Dar există mai multe soiuri ale acestei flori care pot fi cultivate cu succes acasă.

Pandanus veycha - o plantă care crește sub forma unui arbust cu un trunchi de copac. Înălțime maximă - până la 1,5 m în cazuri rare. Frunzele verzi verzi - subțiri (până la 6 cm) și lungi (până la 90 cm) sunt aranjate într-o spirală în jurul trunchiului.

Pandanus Util - înălțimea plantei în natură atinge 20 de metri, la domiciliu nu este mai mare de 3 metri. Frunze "utile" tare și drepte, vopsite în verde bogat. Marginile sunt încadrate cu vârfuri roșii. Lățimea frunții - până la 10 cm.

Pandanus "Sander" - o plantă cu creștere redusă care preferă pădurea umedă sau solul tropical. Marginile frunzelor sunt marcate cu spini mici, iar în mijloc este o bandă galbenă longitudinală.

Caracteristici de îngrijire pandanus

O planta adultă ocupă de obicei o mulțime de spațiu, astfel încât cel mai bun loc pentru ea este camerele sale spațioase și înalte. Dacă apartamentul sau casa vă permite să aranjați o floare volumetrică, atunci nu ezitați să începeți acest palmier exotic.

Iluminarea și localizarea pandanusului

Pandanus - planta iubitoare de lumină, care suferă de o lipsă de lumină solară. În același timp, lovirea directă a soarelui afectează negativ și floarea. Cel mai bun loc pentru el este partea de vest sau de est, unde există o lumină strălucitoare și difuză.

În timpul iernii, când orele de zi sunt reduse semnificativ, aranjați iluminarea artificială cu lămpi fluorescente. Aranjați-le la mai puțin de 1 metru de plantă și lăsați timp de cel puțin 6 ore. Rotiți periodic vasul cu un palmier pentru a obține o iluminare uniformă și o creștere a florii.

Pandanusul nu este recomandat să scoată pe stradă, așa cum se întâmplă adesea cu alte plante de interior. Lumina directă a soarelui va distruge structura delicată a frunzelor de palmier.

Condiții de temperatură pentru pandanus

Când alegeți cel mai bun loc pentru pandanus, luați în considerare originea acestei plante. Cultivat în climatul cald al insulelor indiene, nu va fi capabil să schimbe drastic temperatura și să "iubească" ierniile răcoroase.

Este necesar să crească pandanus într-o cameră caldă, în cazul în care temperatura în timpul iernii nu scade sub 16 grade, iar în timpul verii nu ajunge la un punct de peste 20 de grade. Floarea nu-i plac proiectele reci, în timp ce liniștit se referă la aerul regulat.

Udarea și umezirea pandanusului

Pentru udarea pandanusului, trebuie să utilizați numai apă filtrată sau apărate. În sezonul cald, udând 1 dată în două zile, iarna este suficient să se umezească solul 1 timp în 3-4 zile. Este important să udați planta cu o frecvență egală, încercând să nu o inundați. Excesul de umiditate este rău pentru floare, care poate duce la decădere.

Pandanus nu impune cerințe speciale privind umiditatea aerului. În mod normal, percepe aerul uscat. Cu toate acestea, este încă necesar să pulverizați o palmă de casă de câteva ori pe lună pentru a curăța frunzele de praf.

Solul și hrana pentru pandanus

Spalatul palmierului iubește un pământ bogat, nutritiv, cu puțin argilă. Puteți folosi amestecul de sol finit pentru palmieri sau gătiți-l singur. Pentru a face acest lucru, amestecați în părți egale nisip, humus, gazon și sol de frunze.

Cresterea la domiciliu, pandanusul necesita hranire regulata. În vara, îngrășământul trebuie aplicat pe sol de 2 ori pe lună, iar iarna este suficient de 1 dată. Utilizați îngrășământ lichid gata preparat pentru plante de interior.

Transplantul Pandanus

Odată cu dezvoltarea și dezvoltarea palmelor de interior are nevoie de un transplant. Plantele tinere trebuie să fie repottate în fiecare primăvară, adulți - în 2-3 ani. Primul semn că o floare este aglomerată este răsucirea sistemului rădăcinilor întregului pământ într-o oală.

Transplantul Pandanus se efectuează prin transbordare. Pentru aceasta, o minge de pământ este scoasă cu grijă din recipientul vechi și transferată într-o oală nouă, având grijă să nu se deterioreze rădăcinile fragile ale florii.

Frunzele de palmier înainte de transplantare sunt cel mai bine ambalate într-un pachet. Deci nu vă răniți mâinile pe spini spini și nu deteriorați planta.

Este necesar să înlocuiți un palmier într-un vas mai mult decât cel precedent. Nu puneți un palmier tânăr într-o oală voluminoasă. Rădăcinile nu se înrăutățesc datorită cantității mari de sol și, treptat, vor începe să putrezească.

Cu cât mai des este transplantat un palmier, cu atât crește mai repede. Acest lucru poate fi observat dacă doriți să încetinească creșterea florii.

Plantele adulte care cresc în curenți mari, nu mai au nevoie de transplant. Sistemul de rădăcini al palmierilor este complet format și tot ce are nevoie este o reînnoire periodică a solului.

Reproducerea unei palmieri de cameră de palmier

Pentru propagarea prin tăieturi, folosiți tulpini mici de aproximativ 20 cm lungime. Stemurile scurte formează rădăcini foarte încet.

Secțiunile tăiate sunt tratate cu lemn sau carbon activ. Fiecare tăiere este plasată într-o oală pregătită, umplută cu un amestec de sol de turbă și nisip. Topul puieților a închis filmul transparent, creând astfel condiții favorabile pentru efectul de seră. Temperatura din "seră" nu trebuie să fie sub 25-28 grade. În același timp, deschideți periodic filmul pentru aerisirea mugurilor.

Rădăcinile de înrădăcinare apar în 2 luni. Pentru a accelera procesul, utilizați stimulatori de creștere a rădăcinilor.

Reproducerea semințelor de pandanus

Una dintre cele mai ușoare căi de a crește un palmier este prin sămânță. Nu este necesară pregătirea prealabilă. Este suficient să puneți semințele de pandanus într-o oală cu sol de turbă și să o închideți cu un film. După 15 zile apar primele imagini. Îngrijirea acestora se realizează prin umezirea în timp util a solului și aerisirea.

Răsadurile sunt transplantate în recipiente separate, când pe ele apare a treia frunză plină.

Reproducerea palmei prin împărțire

Cel mai bun moment pentru a diviza este primăvara devreme. De la planta adultă "strângeți" prizele fiicei cu rădăcinile și le lăsați să se usuce pentru o zi. După aceea, sunt plantate într-un recipient separat cu sol bogat în turbă.

Capacitatea de pregatire este de mare importanta pentru cresterea si dezvoltarea florii. La fundul vasului trebuie plasat un strat de drenaj de 2 centimetri, constând din nisip spălat și cioburi de lut. Un strat de sodă este plasat pe partea de sus - până la 7 cm, stratul superior este nisipul de râu. În acest "tort", pandanusul se va răzbuna și se va dezvolta în mod activ.

Pășunile decorative sunt bine stabilite nu numai în apartamente, ci și în spații de birouri. Vederea frumoasă a plantei, lovind grandoarea ei, se potrivește în orice interior. Grijă necomplicată pentru pandanus îl face cea mai bună decorare a camerelor spațioase.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.