În raionul Belgorod-Dniester există un mic sat de stațiune, care a devenit deja popular cu mulți fani de recreere ieftin. Numele lui este pur și simplu - Zatoka. Satul este situat pe Spit Budakski din regiunea Odessa, Ucraina. Acest loc este situat între estuarul Nistru și Marea Neagră, gara "Bugaz".În sat există o divizare condiționată în districte și străzi. Districtul Limansky este împărțit în Vokzalnaya, străzi proiectate, precum și platformele Limanskaya și Nagornaya, stația Karolino-Bugaz și microdistrictele noi și la Marea Neagră.

District Sunny este împărțită în platforme "Sea", "Prietenie", "Solar" cooperativa "Prietenie".

Există, de asemenea, Districtul Central, care constă din străzile Vinogradnaya, Zaripovo, Limanskoy, Ozernaya, Pionerskaya, Primorskaya, Chernomorskaya, microdistrictul Raduzhny și stația Bugaz.

Clima stațiunii

Clima din Zatoka este plăcută și perfectă pentru familiile cu copii. Nu există căldură agonizantă. Sezonul începe în luna mai și durează până în septembrie. Marea este aproape întotdeauna calmă și caldă.Până la sfârșitul lunii august este posibilă o cantitate excesivă de alge. Prin urmare, turiștii experimentați vin aici în iunie, iulie și în primul deceniu al lunii august.

Ploile în Zatoka în timpul sezonului de plajă sunt rare. Dar dacă turistul nu este norocos și cerul este acoperit de nori, vremea rea ​​nu va dura mult. Temperatura medie în vara de 27 de grade cu un plus.

Cum să ajungi la Zatoka

Acei turiști care nu și-au folosit transportul personal, turle din diferite părți ale țării și țările vecine către stația centrală de autobuz. Autobuzele sosesc aici din multe orașe din Ucraina, Rusia, Moldova, Belarus.

Puteți zbura la Kiev cu avionul. Acesta va costa aproximativ 4500 de ruble într-un singur sens.

De-a lungul întregii lungimi a orașului este traseul de importanță regională Odessa-Belgorod-Izmail. De asemenea, este convenabil să utilizați trenul, pe măsură ce calea ferată Odessa-Belgorod-Dniester-Izmail trece în același mod. Puteți folosi trenurile №146Ш, №686, precum și trenurile de călători Odesa-Belgorod-Nistru. Vara, numărul de trenuri care se deplasează prin Zatoka se dublează. O plimbare cu trenul de la Odessa la Izmail va costa aproximativ 100 de ruble într-un carucior de clasa a doua.

Plajă și distracție

În Zatoka, turiștii sunt atrași în principal de plajă, acoperită cu nisip fin de cuarț. Este neobișnuit de moale și este o plăcere să mergi pe ea desculț. Copiii vor aprecia, de asemenea, capacul de nisip și se vor bucura de utilizarea acestuia pentru jocurile lor. Plaja se întinde pe o distanță de 17,5 kilometri, iar la cea mai largă zonă ajunge la 150 de metri.Printre divertisment puteți alege să angajeze transportul de apă. De asemenea, populare sunt numeroase atracții: apă și pământ. De asemenea, merită remarcat faptul că, începând cu anul 2015, Z-Games se organizează anual în cadrul festivalului de sport și muzică Z-Games. În 2017, parcul acvatic Zatoka situat în districtul Limansky și-a deschis porțile pentru turiști.

Combinația dintre estuarul Dniester al apelor dulci și estuarul Shabolat săraturi amare aici face ca noroiul local să fie extrem de util. Printre stațiunile locale merită atenție:

  • "Ruth";
  • "Breeze";
  • "Vulturul montan";
  • "Fairy Tale".

Cazare în ele va costa cel puțin 300 de ruble pe persoană pe zi.

Cazare în numărul localității

Cele mai populare locuri de cazare în Zatoka sunt opțiuni de buget. În ciuda acestui fapt, puteți găsi hoteluri foarte decent, cu tot ce aveți nevoie. Pentru a înlocui centrele de recreere sovietice, chiar pe scuipat, complexe de hoteluri confortabile sunt în creștere. Pentru iarnă, toate pensiunile și hotelurile sunt adesea închise. Cazare în Zatoka este recomandat să rezervați în avans pentru a obține exact ceea ce vă așteptați. Dar, dacă rezervarea nu a avut loc, atunci este posibil ca la stație să se cunoască numeroșii proprietari de case și apartamente particulare, care, cu plăcere pentru o mică taxă, vor permite oaspeților satului să trăiască pe teritoriul lor.

Zatoka 2018: odihnă, prețuri, sectorul privat

În ciuda faptului că Zatoka face parte din restul bugetului, prețurile sunt mai mari comparativ cu restul țărmului Mării Negre aparținând Ucrainei. În medie, cazarea într-o pensiune va costa 500 de ruble pe persoană. Sectorul privat, cu condiții medii, va costa 150 de ruble pe loc pe persoană. Hoteluri locale vor costa 800 de ruble.

Opțiunile de cazare depind direct de preț. Puteți găsi camere cu aer condiționat, TV modern și tot ceea ce aveți nevoie chiar în cameră. Astfel de camere sunt clasificate ca lux și solicită suma corespunzătoare pentru ei. Cei care doresc să gătească pe cont propriu pot fi sfătuiți să aleagă camere cu o bucătărie comună sau camere de studio cu o chicinetă.

În orice caz, nu vor exista probleme nutriționale. În jurul sectorului privat sunt multe restaurante, cafenele, cantine și diverse gustări pentru fiecare buzunar și gust. Un prânz complex costă, în medie, 100 de cămine. Acesta include pene, al doilea cu o bucată mică de carne și o farfurie laterală. Pentru desert și salate trebuie să plătiți separat, precum și pentru băuturi. Pentru o taxă suplimentară, proprietarii camerelor din sectorul privat vor oferi trei mese pe zi, pe care ei înșiși îl vor pregăti.

Cele mai populare camere sunt pe prima linie. Dacă căutați, puteți găsi opțiuni relativ ieftine. Dar, în aceleași condiții de confort, o cameră de la mare va fi mai scumpă decât ceea ce este mai adânc în oraș. De asemenea, este important să se ia în considerare sezonalitatea. În timpul sezonului de vârf, tariful camerei se poate dubla.

Zatoka (Regiunea Odessa): centre de recreere și stațiuni, prețuri

Centrele locale de recreere și pensiunile aparțin întreprinderilor sovietice, fabricilor și plantelor. Unii dintre ei au devenit deja hoteluri. Dar cele care au rămas au menținut condiții destul de bune, iar turiștii din străinătate se străduiesc aici.

Centrele de recreere oferă, în plus față de camerele standard din clasa economică, camere deluxe. De asemenea, puteți plăti pentru micul dejun sau trei mese pe zi.

Prima linie este aproape toate ocupate, astfel încât noile centre de agrement și stațiuni se întind pe a doua linie. Sunt noi și curate. Cazare în acestea va costa aproximativ 350 de ruble pe persoană. De obicei, astfel de clădiri sunt simple structuri cu facilități private în camere sau pe bloc. Aici, chiar și apartamentele sunt decorate într-un stil minimalist. Condițiile sunt destul de confortabile. Adesea, centrele de recreere și pensiunile sunt dotate cu piscine proprii pentru copii și terenuri de sport, locuri de parcare și alte necesități.Cele mai multe clădiri noi pot oferi condiții de lux de tip all inclusive. Aceasta înseamnă că pachetul de servicii include cazare într-o cameră complet echipată, cel puțin trei mese pe zi și o serie de servicii suplimentare care diferă pentru fiecare hotel. Alimentele sunt, de obicei, un "bufet" de mâncăruri europene obișnuite pentru turiști.

Comentarii clienți

Din păcate, recenzii despre restul din Zatoka sunt foarte amestecate. Cineva din turiști se plânge de lipsa de salubritate și de plaja murdară. Imediat celălalt invitat al satului admiră marea curată și nisipul curat magnific.

Există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește prețurile. Punctul predominant este că prețurile pentru locuințele private sunt prea mari, deoarece condițiile propuse nu corespund nivelului declarat. Doar o singură concluzie - trebuie să te duci la Zatoka și să-ți formezi propria părere despre sat lângă mare.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.