Dorința de a avansa mai rapid și progresul științific și tehnic rapid au făcut posibilă crearea unui mijloc de transport, indispensabil în lumea modernă - acestea sunt avioane. Desigur, datorită acestora, călătoriile săptămânale se transformă în zboruri de câteva ore și plăcute, iar restul este mai măsurat și mai interesant. O persoană dorește în mod constant să călătorească, să învețe noi locuri și să viziteze rudele pentru sărbători. În acest caz, o cale de ieșire - împachetați pungile și mergeți la aeroport.

Mulți se întreabă, care aeroporturi sunt acum considerate cele mai mari? Ei bine, nu există un răspuns clar aici, deoarece datele se schimbă în mod constant, iar dimensiunea aeroportului este determinată nu numai de dimensiunile sale actuale, ci și de numărul de pasageri pe tot parcursul anului. De aceea am încercat să includem în evaluarea noastră numai aeroporturi minunate și remarcabile, ceea ce ar fi o plăcere să vizitați, să mergeți în următoarea călătorie sau să vă întoarceți acasă.

10. Aeroportul Internațional Dubai

În deșerturile petroliere din Emiratele Arabe Unite este situat destul de mare și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume - Aeroportul Internațional Dubai. Potrivit datelor, are doar două piste, dar acest lucru nu îl împiedică să genereze trafic anual de 57.600.000 de persoane. Emiratele pot apela acest aeroport cu ușurință la domiciliu, deoarece aici este cel mai mare număr de model de aeronave Boeing 777.

9. Aeroportul Internațional Soekarno Hata

Aeroportul, situat pe insula Java (Jakarta, Indonezia), este numit după doi oameni buni: primul președinte și primul vicepreședinte al Indoneziei (respectiv Sukarno și Hata). Acest aeroport se dezvoltă în mod dinamic, iar indicatorii săi dovedește clar acest lucru. De exemplu, în 2008 traficul de pasageri a fost de 32 milioane de persoane, iar acum este deja aproximativ 58 de milioane de persoane pe an. În același timp, aeroportul are două benzi și are o caracteristică distinctivă - acesta este cel mai punctual aeroport. Potrivit statisticilor, 86% din zbor pleacă fără întârziere și 75% au ajuns la timp. Majoritatea lucrează cu destinații asiatice, dar zboară către Australia, Turcia și Olanda.

8. Aeroportul Internațional Dallas

Judecând după numărul de pasageri deserviți, aeroportul din Fort Worth este situat pe locul 8 bine meritat, dar este printre cele mai mari din punct de vedere al dimensiunilor, deoarece există 7 benzi de aeronave și o zonă separată pentru elicoptere. Acest aeroport este unul dintre cele mai aglomerate din punct de vedere al traficului de marfă, existând 135 de zboruri interne și 35 de zboruri internaționale, datorită cărora traficul de pasageri este de aproximativ 58 de milioane de persoane pe an. Apropo, cel mai mare terminal aeroport din lume este aeroportul, numit după regele Fahd, care se află în Arabia Saudită.

7. Aeroportul Internațional Charles de Gaul

Aeroportul din capitala Franței a fost deschis în 1974 și este situat la 25 de kilometri de capitala. Acest aeroport internațional este numit în onoarea celebrului politician de renume mondial. Traficul de pasageri al aeroportului este de aproximativ 60 de milioane de persoane, zilnic având 1.400 de zboruri, inclusiv zboruri directe către Kiev, Moscova și Sankt-Petersburg. În total, aeroportul are patru piste.

6. Aeroportul din Los Angeles

Acest aeroport american este cel mai mare pe întreaga coastă de vest a Statelor Unite și ocupă locul 6 onorabil. În medie, aproximativ 60 de milioane de persoane trec anual prin acesta, iar aeroportul însuși este echipat cu 4 benzi. Compania aeriană operează zboruri către toate colțurile lumii și este un aeroport pentru numeroase companii.

5. Aeroportul Haneda

Acest aeroport japonez este situat în Tokyo și este unul dintre cele două aeroporturi care servesc celei mai mari zone metropolitane din lume. Trebuie remarcat faptul că aici au loc numai zboruri interne, deoarece cel de-al doilea aeroport este responsabil pentru zborurile internaționale. Haneda are 60 de milioane de pasageri pe an. În ceea ce privește zborurile internaționale, de pe acest aeroport puteți merge cu excepția Chinei, Germaniei sau Franței.

4. Aeroportul Heathrow

Aeroportul, situat în capitala Marii Britanii (Londra), este considerat cel mai aglomerat din Europa. Traficul de pasageri este de 70 milioane de persoane pe an. De aici puteți ajunge la unul din cele 170 de aeroporturi din întreaga lume, cu destinația cea mai populară - Londra-New York. Există camere speciale și preoți de toate religiile la aeroport, datorită cărora toți cei care se tem să zboare se pot ruga (pentru a fi sincer, serviciul este înspăimântător). Un fapt interesant - în 2007, în opinia oamenilor, acest aeroport a fost cel mai grav din lume, deoarece punctualitatea nu este în discuție aici.

3. Aeroportul O`Hara

Primul din primele trei sparte a renumit aeroport american din Chicago, prin care circa 80 de milioane de oameni trec anual. Este demn de remarcat faptul că el a fost primul, dar datorită interdicțiilor guvernului federal în 2005, el a pierdut teren, așa cum mulți s-au plâns de întârzieri în zbor. În prezent, 15% din zborurile anulate ale Statelor Unite se află pe acest aeroport, deși este echipat cu șapte piste.Problema este că se intersectează unul cu celălalt și plecarea simultană este imposibilă. De asemenea, acest aeroport este notoriu, deoarece aici se întâmplă cel mai adesea accidente de avion.

2. Aeroportul Internațional de Capital

Cel mai mare aeroport din China, situat în Beijing, a ocupat locul al doilea, deoarece traficul de pasageri este de peste 80 de milioane de persoane pe an. Data deschiderii - 1954, ultima reconstrucție - 2008. Acest aeroport nu se va plictisi, deoarece există 80 de cafenele și taxe vamale, cu o suprafață de peste 10 mii de metri pătrați, iar prețurile la alimente sunt disponibile tuturor.

1. Hartsfield-Jackson, Atlanta

Ei bine, aici este - cel mai mare și mai aglomerat aeroport din lume, care se află la 11 km de Atlanta. A câștigat un prim loc onorabil nu numai în ceea ce privește numărul de pasageri, ci și în sistemul de decolare și aterizare. Este demn de remarcat faptul că aeroportul a primit titlul în 2007 și încă nu va ceda nimănui. În general, mai mult de 100 de milioane de pasageri trec prin el. În același timp, avionul are 5 piste, dintre care ultimul a fost construit între 2001 și 2006, distrugând cimitirul și clădirile rezidențiale. De aici puteți zbura aproape oriunde în lume (pe orice continent, cu excepția Antarcticii, deci sigur).

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.