Cuprins:

  1. Semnele principale ale pietrei de flori au crescut
  2. Piatra de trandafir: specie
  3. Piatra sa ridicat acasă
  4. iluminat
  5. temperatură
  6. Modul de udare
  7. Îngrășământ și sol
  8. transplant
  9. reproducere
  10. Boli, dăunători, tratament

Piatra înălțată sau tânără poate crește atât în ​​casă, cât și în câmp deschis. Îngrijirea plantelor este simplă, dar rezultatul este un model interesant de formă neobișnuită.

Semnele principale ale pietrei de flori au crescut


Numele unei plante din latină este tradusă ca "pentru totdeauna în viață". Un alt nume suna ca "varza de curcan", deoarece floarea arata ca un cap de varza. Potrivit legendei, el este capabil să protejeze casa de fulgere, astfel încât unii oameni deosebit de superstițioși o plantează pe acoperiș. De aici un alt nume - "tânăr de acoperire".

Specii de plante atractive păstrează aproape întregul sezon. Conectorii densi cu frunze nu își pierd elasticitatea și prospețimea nu în apartament, ci pe site.Calitatea solului, lacunele în îngrijire și udare, precum și căderile de temperatură nu pot distruge priza. Pe sol bun din humus și compost, floarea va arăta grozav. Diametrul unei plante sănătoase poate ajunge la 15 cm. Unele persoane pot avea o culoare neobișnuită (rubin, violet, maro), ceea ce face din interior sau din peisaj un aspect mai pitoresc.

Piatra de trandafir: specie


Există aproximativ 50 de tipuri de trandafiri de piatră. Acesta aparține genului Echiveria împreună cu alte specii. O caracteristică comună a acestor suculente sunt frunzele groase, cărnoase, care acumulează umiditate și substanțe nutritive. Puteți distinge varietățile după dimensiune, formă și culoare. De asemenea, unele specii au un trunchi, în timp ce altele sunt complet lipsite de aceasta.

Piatra de agave a crescut

Cel mai adesea, acest soi se găsește în Mexic. Stemul unei plante poate fi întins până la 15 cm. În partea superioară a tijei sunt frunze de 0,5 cm grosime. Ele sunt de formă ovală și au culoarea verde deschis. Capătul foii este ușor ascuțit, iar de-a lungul conturului este o margine roșu-maronie. În timpul perioadei de înflorire, apar tulpini de flori scurte, pe care înflorește mici flori roz, care mai târziu se adună în inflorescențe alungite.

Prințul negru

Acest soi este un hibrid. Floarea este obligată, prin numele său, la frunze mici alungite cu un capăt ascuțit. Culoarea lor de la verde până la visiniu trece treptat aproape până la o nuanță neagră la capete. Diametrul orificiului de ieșire este de 15 cm. Planta înflorește cu spikelete roșii pe peduncul lung. Perioada de înflorire este la sfârșitul verii.

Lau

Această specie are o culoare aproape albă. Frunzele sunt acoperite cu un strat de ceară ușor de spălat. Frunzele colectate în ieșire au forma unui diamant oarecum deformat. Acest soi infloreste mari, nu deosebite pentru florile roz Ehiverii. Spre deosebire de alte soiuri, Lau necesită manipulare blândă.

Pelisuda

Această varietate diferă prin faptul că frunzele sale au un unghi special de creștere. Marginea frunzelor este maro. Tabla ovală este prevăzută cu un vârf ascuțit.

elegant

Trunchiul, pe care crește frunzele unui trandafir de piatră grațios, în cele din urmă cade la pământ și se înrădăcinează. Frunzele ating, de obicei, o lungime de 6 cm și au un vârf ascuțit. Culoarea plantei acestui soi variază între verde pal, alb și argint. La sfârșitul lunii mai, trandafirul va înflori cu o inflorescență roz-galben, ajungând la o lungime de până la 20 cm.

Piatra sa ridicat acasă


Această plantă este nemaipomenită în îngrijire. Se poate dezvolta acasă sau în câmp deschis și este minunat pentru a obține o experiență unui florar începător. Un trandafir de piatra infloreste o data pe an. Este foarte important să înlăturați inflorescența uscată pentru a da floarei din nou pentru a câștiga forță pentru noul sezon.

iluminat

Rejuvenat se simte minunat în lumină. În grădină, o astfel de plantă este cel mai bine plantată pe un teren însorit. Chiar și razele fierbinți ale soarelui nu vor deteriora trandafirul de piatră. Dacă lumina nu este suficientă, floarea își va pierde forma, se va întinde și nu va mai îndeplini funcțiile sale decorative atât de bine. Dacă trandafirul este cultivat acasă, atunci are nevoie de o fereastră de sud sau de o lumină suplimentară.

temperatură

După cum sa menționat mai sus, tânărul iubeste lumina și căldura. De îndată ce înghețul dispare, ghiveciul poate fi scos pe balconul deschis. Dar înghețul pentru floare nu este o piedică. Persoanele care sunt cultivate pe teren deschis pot fi acoperite cu un strat de frunze căzute. Căldura stocată în acest fel va fi suficientă pentru instalație. Este foarte important să oferiți acces la aer proaspăt florii care este în mod constant în casă. Suficient ventilație regulată și plajă pe balcon.

Modul de udare

Suculentele sunt udate rareori. În timpul iernii, irigarea se poate face de câteva ori pe lună. În cazul în care a sosit vremea caldă, atunci udarea este crescută o dată pe săptămână. Se toarnă lichidul trebuie să fie la rădăcină. Frunzele umede din apă pot începe să putrezească.

Îngrășământ și sol

Solul pentru creștere ar trebui să fie destul de slab. Trebuie să conțină nisip și să fie nivelul dorit de aciditate. Planta necesită drenaj calitativ.Acest lucru ar trebui să aibă grijă când plantați o floare în pământ. În canalul de drenaj materialul ar trebui să fie cel puțin o treime din volumul.

De asemenea, în sol merită adăugarea cărbunelui și humusului. Îngrășămintele trebuie să fie limitate. Stimularea excesivă a creșterii ieșirii va schimba forma, frunzele vor pierde strălucirea, iar capriciositatea tufișului va crește. Dacă planta a atins vârsta de 3-4 ani, atunci pansamentul de vârf trebuie adăugat numai în jumătate din doza recomandată de instrucțiuni.

transplant

Florarii care cresc tineri în apartament, rar transplantă planta. Sistemul radicular superficial, caracteristic unui trandafir de piatră, va umple oala pentru o lungă perioadă de timp. De cele mai multe ori devine parte tânără a compoziției cu plante superioare. Această metodă vă permite să decorați grădina. Pentru a transplanta o floare dintr-un vas într-un teren deschis, este necesar să-l separați cu o bucată impresionantă de pământ. Trebuie să aveți un trandafir la o distanță de 15 cm față de alte plante.

reproducere

În sinusurile unei plante adulte se naște semințele și procesele fiice. Cu ajutorul lor, puteți efectua procesul de reproducere a trandafirilor de piatră. Procesele sunt îndepărtate de la planta părinte când vârsta lor este suficientă pentru a se întinde la pământ. Acestea pot fi plantate lângă o plantă adultă sau separat. Dacă doriți să germineze semințe, acestea trebuie să fie semănate la începutul primăverii. Sunt imersate în sol cu ​​10 mm și lăsate să germineze la o temperatură de 20 de grade. Reproducerea are loc rapid și ușor și nu necesită efort suplimentar. Pe terenul deschis răsărit crește independent.

Boli, dăunători, tratament

Cea mai mare parte a tinerilor promite buruienile. Crescând în jurul prizelor, îi jefuiește de substanțe utile. Iarba de iarba, crescând deasupra unui trandafir de piatră, îl ascunde de soare.

Cu restul bolnavilor tinerii se pot descurca singuri. Nu atrage paraziți și nu suferă de infecții fungice. Planta trebuie să aibă suficientă căldură și lumină pentru a deveni sănătoasă și frumoasă.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.