Roma apartine celor mai vechi orase din lume. Mulți chiar numesc leagănul civilizației occidentale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că la fiecare pas din Roma puteți găsi o privire. Și mergând pe străzile sale puteți să vă simțiți chiar în centrul Europei medievale. Ce ar trebui să caut în Roma?

Colosseumul

La vremea Romei antice exista un teatru în care au avut loc lupte gladiator și alte spectacole sângeroase. În anul 80 d.Hr., Jocurile Mare, care au durat mai mult de 3 luni, au fost organizate aici în onoarea deschiderii Colosului. Mii de gladiatori și de sclavi simpli au fost uciși în Arena lui.

panteon

Tradus din greaca antica, Panteonul inseamna "templul tuturor zeilor". Timpul construcției a coincis cu perioada de apogeu a Imperiului Roman. De mult timp, zeii păgâni au fost venerați aici, iar în secolul al VII-lea a devenit templu creștin. Datorită faptului că a fost restaurată constant, Panteonul a fost perfect conservat până în prezent.

Vaticanul

Acest stat miniatural, care este reședința Papei și bastionul catolicismului, se află pe teritoriul Romei. Vaticanul este cunoscut pentru templele și muzeele sale, în interiorul cărora sunt colectate colecții unice de pictură și artă aplicată.

Piața Sf. Petru

Principala atracție a pieței a fost Catedrala Sf. Petru, care a devenit centrul spiritual al catolicismului. Masele festive din ea sunt cheltuite personal de către Papa. Clădirea catedralei a fost construită în secolul al IV-lea pe locul Nero-ului circul. La început, era o mică bazilică, în care au fost așezate rămășițele apostolului Petru. Mai târziu a fost reconstruit, iar în fața clădirii a fost o zonă cu 284 de coloane preistorice.

Castelul Sfântului Înger

Construcția acestei clădiri a început în secolul al II-lea. La diferite momente, existau casele papii, un depozit, o închisoare și un mormânt. Astăzi, există un muzeu de istorie militară. Castelul a primit numele său în secolul al VI-lea, când imaginea arhanghelului a apărut în zidurile Papei. Sub împăratul Adriana, a fost construit un pod pitoresc peste Tiber, care a început chiar în fața castelului. Acest lucru a făcut posibil într-un timp scurt să ajungă la câmpul Marte.

Vittoriano

Acest complex arhitectural a fost construit în onoarea primului domn al Italiei, Victor Emanuel. Există o gardă de onoare în fața palatului și o ardere eternă arde.

Forum Roman

Clădirea se afla chiar în centrul Romei antice și a fost folosită pentru a organiza evenimente importante de importanță publică și de stat. Legi importante au fost transmise în interiorul zidurilor sale, a avut loc o sărbătoare a victoriilor militare, iar consulii au fost aleși. După căderea Imperiului Roman, forumul a fost jefuit și distrus. Doar câteva dintre fragmentele sale au supraviețuit până în zilele noastre. Și astăzi există un muzeu în aer liber.

Terme Caracalla

Clădirile sunt resturi ale unor băi antice romane. În timpul Imperiului Roman, a fost dezvoltată o întreagă cultură a termenului. Oamenii au venit aici să vorbească unul cu celălalt, să țină discuții sau să primească știrile. Băile din Caracalla au fost construite de împăratul Caracalla în secolul al III-lea. Și după 2 secole, acest complex a fost recunoscut ca o minune a lumii. Lângă piscine și piscine există o bibliotecă mare.

Forumul Traian

Construcția forumului a avut loc în secolele II-I î.en. Inițial, era o zonă imensă, în jurul căreia se afla piața, biblioteca și templul împăratului Traian. Până în prezent, a fost păstrată numai coloana de marmură a lui Traian, înălțimea ei fiind de 38 de metri. În interiorul acestei clădiri sunt rămășițele împăratului și ale soției sale.

Arcul lui Constantin

Construcția a fost construită de împăratul Constantin după victoria asupra armatei lui Marcus Aurelius. În timpul domniei lui Constantin, creștinismul a fost recunoscut drept religia oficială a Imperiului. Fiind împăratul, el a mutat capitala în Constantinopol, după care Roma a început să scadă treptat.

Piazza Navona

Piața este situată chiar în centrul orașului, unde înainte a fost circul lui Domitian. Piazza are forma unui oval. Începând cu secolul al XVI-lea, aici s-au stabilit bogați cardinali, ambasadori și bancheri. În secolele XV-XIX piața a lucrat aici. În centrul pătratului puteți vedea fântâna a patru râuri, având o valoare simbolică. Situat în mijlocul compoziției obeliscului, este un simbol al autorității papale. Și în jurul obeliscului au construit 4 sculpturi, care sunt personificarea râului 4 continente.

Vila Borghese

Acest palat a fost construit pe locul viilor din secolul al XVI-lea și a fost destinat cardinalului Scipio Borghese. Un parc a fost plantat în jurul vilei și au fost ridicate statui antice. Un teatru, un muzeu, un hipodrom și o grădină zoologică au fost construite lângă castelul însuși. În secolul XX, toată proprietatea familiei Borghese a fost transferată în posesia statului.

Bazilica San Giovanni

Acesta este primul templu roman și una dintre cele mai vechi biserici creștine din lume. În ierarhia bisericii, statutul acestei bazilici este chiar mai mare decât cel al Sfântului Petru, deoarece a fost recunoscut ca "capul tuturor bisericilor". Templul a fost construit în secolul al IV-lea în timpul domniei Papei Sylvestre I.În zidurile sale se păstrează cenușa a 6 papi și moaștele sfinților Petru și Pavel.

Villa Medici

Pe pantele Pincho, care în secolul al XVI-lea aparținea Cardinalului Medici, a fost construită vila lui. După declinul dinastiei, toate terenurile aparținând Medicilor au intrat în posesia familiei Lorraine. Vila este decorată cu lucrări de artă antică, care au fost proprietatea Cardinalului Medici.

Catacombele de la Roma

Sub oraș există numeroase labirinturi și galerii subterane în care au fost găsite înmormântări precreștine. Cele mai multe structuri subterane au fost create deja în zilele creștinismului timpuriu. Aici au fost adăposturile subterane ale primilor tovarăși ai lui Isus Hristos, unde ei și-au ținut întâlnirile, ceremoniile și rugăciunile, fără teama de a fi prinși.

Circul mare

Acest nume a fost dat hipodromului antic, situat între două dealuri - Aventine și Palantin. În timpul vremii romane, au fost organizate în mod regulat concursuri de carate. Guy Julius Caesar a fost implicat în restructurarea sa, aducerea circului la o dimensiune enormă. Acest lucru a făcut posibilă observarea curselor în același timp cu 250 de mii de oameni. Pentru patrieni, aici s-au construit loji speciale, iar plebeienii puteau privi spectacolul numai în picioare.

Piramida Cestiei

Momentul exact al construcției piramidei nu este cunoscut. Se crede că a fost ridicată aproximativ în secolul I î.Hr. Piramida a devenit locul de înmormântare al lui Guy Cestius Epule. Înălțimea piramidei - 37 de metri, lățime - 30. A fost construită în formă de piramide egiptene.

Pașii spanioli

Scara în stil baroc este situată în centrul Romei pe dealul Pincho. Se numeste una dintre cele mai frumoase din Europa. Scara a luat numele în secolul al XVII-lea ca un semn de prietenie între cele două state.

Districtul Trastevere

Acest cartier colorat este situat dincolo de Tiber. În secolul al XVIII-lea i.Hr., Etruscii s-au stabilit în acest loc, care au devenit fondatorii Orașului Etern. În timpul Imperiului Roman au fost construite aici vile patriciene. Multe clădiri din Trastevere nu sunt un secol, ceea ce le face deosebit de atractive pentru mulți turiști.

Fântâna Trevi

Această fântână, construită în secolul al XVIII-lea, este cea mai faimoasă din Roma. Prin urmare, fiecare turist consideră că este datoria lui de a arunca o monedă aici. Lucrătorii săptămânale extrag câteva mii de euro de la fundul fântânii. Banii colectați în acest loc merg la caritate. Fântâna este încoronată cu o sculptură a lui Neptun și a tovarășilor săi.

Roma este pe bună dreptate numită Orașul Etern. Se pare că timpul nu are putere asupra acestui loc. În caz contrar, cum puteți explica faptul că într-un loc atât de multe obiective istorice, culturale și arhitecturale sunt perfect conservate.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.