Copiii sunt florile vieții pe care părinții doresc să le dea numai cele mai bune. Cu toate acestea, nu toată lumea știe să învețe și să ridice în mod corespunzător un copil, pentru că este o muncă grea, în care uneori nu puteți face fără ajutorul. În cele mai multe cazuri, bunicii pot ajuta cu copiii, dar cea mai bună modalitate este de a atrage sprijinul experților în psihologia copilului și al profesioniștilor. Literatura modernă pentru părinți de la medici și psihologi va vorbi despre metodele de educație, precum și cum să influențeze în mod corespunzător psihicul copilului și să dezvolte intelectul copilului său.

Masaru Ibuka "După ce trei sunt deja târziu"

După cum se precizează în această carte, în primii trei ani de viață a unui copil, un copil are cel mai mare potențial de învățare și dezvoltare, deci nu trebuie să așteptați, ci să faceți o acțiune activă. Această carte spune că copiii trebuie să fie învățați totul în lume la doar trei ani, deoarece la această vârstă ei absorb cel mai bine informațiile și procesul de învățare nu este dificil pentru ei. Cu ajutorul dezvoltării timpurii, un copil din copilărie se va obișnui cu dificultăți și va face față cu ușurință cu ei.

Robin Berman "Nu poți controla rabdarea: cum să ridici un copil fericit"

În majoritatea cazurilor, părinții, încercând să-și facă copilul fericit, își satisfac toate dorințele, dar în acest fel ei obțin doar rezultatul opus. După cum puteți vedea, cartea are un titlu bizar "Este imposibil să controlați pradă", unde vine virgula și doar părinții decid în ce loc special. Din cele mai bune intenții, ne facem copilul fără apărare în fața stresului și a realității moderne. Cartea va învăța cum să păstreze echilibrul între connivanță și rigoare pentru a ridica nu numai copilul, ci în primul rând el însuși. Acest manual merită ascultat, deoarece autorul său este un psihoterapeut certificat.

Galina Momot "La trei totul începe doar. Cum de a crește un copil inteligent și fericit "

După cum puteți vedea, această carte are lanțul logic opus și contrazice cartea de mai sus. În acest caz, autorul și-a dedicat și cartea despre creșterea și dezvoltarea timpurie a copilului, a descris metode de influențare a copiilor, dar la o vârstă mai înaintată. Galina Momot preda comunicarea corectă cu copiii, vorbește despre cum să insuflați o iubire a științei într-un mod jucaus. În acest caz, un rol special ar trebui acordat unor detalii precum respectul și controlul, motivația și stima de sine, unicitatea și sprijinul.

Svetlana Dorosheva "Cum să facem față unui copil. Ghid în 22 de episoade și ilustrații »

O carte interesantă și instructivă despre creșterea copilului cu imagini, care poate fi citită împreună cu copiii dumneavoastră. Autorul cărții este un om care a ridicat trei copii și a scris și a schițat toate trăsăturile importante ale comportamentului și educației. Datorită acestor înregistrări, părinții pot învăța multe lucruri noi pentru ei înșiși, să învețe cum să comunice corect cu copiii.

Marina Aromshtam "Cum să rezolvăm problemele educației, fără a pierde auto-controlul. O carte pentru părinții preșcolarilor "

Marina Aromsham este un psiholog practicant care, în cartea sa, răspunde la întrebările aparent tipice, dar nu mai puțin interesante și dificile pe care le au părinții atunci când cresc un copil de vârstă preșcolară. Aici, cititorul va găsi exemple de analiză a vieții, de conflict și consultanță de specialitate, permițându-vă să nu pierdeți calmul.

Elizaveta Filonenko "Ridicarea unui copil de la 1 la 3 ani. reset "

O altă carte minunată care vă va spune cum să vă ridicați copilul în mod corespunzător. Faptul este că nu toți părinții tineri vor să ia un exemplu în a-și crește părinții. În acest caz, cartea "Ridicarea unui copil de la 1 an la 3 ani. Rebootul va fi un instrument ideal, deoarece va vorbi despre metodele de învățământ, precum și despre modul în care să le aplicați corect. Manualul va elimina stereotipurile și va învăța cum să se ocupe de copil.

Olga Makhovskaya "100 de greșeli de educație, care sunt ușor de evitat"

Această carte conține cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în timp ce își cresc copiii. Mai mult, aici puteți găsi modalități de a le evita sau de a le repara, pentru a nu pierde credibilitatea în ochii copilului dumneavoastră. De asemenea, cartea va învăța cum să răspundă corect, nu lacrimile copiilor, șantajul și dispozițiile. Manualul conține nu doar sfaturi, ci ilustrații, imagini amuzante, astfel încât să poți citi o carte cu copilul tău.

Mikhail Litvak "5 metode de creștere a copiilor"

Un alt manual pentru părinții tineri de la un terapeut bine-cunoscut și recunoscut cu o mare experiență. În colecția lui Mihail Litvak au fost publicate mai mult de 30 de cărți despre cum să comunici în mod corespunzător cu copilul, evitând probleme și conflicte. Această carte este ca o colecție de articole, inclusiv întrebări și răspunsuri, sfaturi de specialitate și tehnici de bază pentru creșterea copiilor. Principalul lucru pe care îl învață cartea este că copilul trebuie să fie iubit și respectat.

Lyudmila Petranovskaya "Cartea mare despre tine și copilul tău"

De fapt, aceasta nu este o carte, ci o colecție de două manuale, și anume: "Dacă este dificil cu un copil" și "Sprijin secret: atașament în viața copilului".Nu este greu de ghicit din titlu că aceste cărți sunt indispensabile pentru citirea părinților copiilor mici, deoarece vor ajuta copiii să aibă încredere și să le permită să găsească modalitățile potrivite de a influența un copil. De asemenea, cartea va rezolva conflictele și vă va permite să luați deciziile corecte. Datorită acestui manual, vă puteți dezvolta un copil cu o încrezătoare în sine, care poate fi un lider potențial.

Anna Bykova "Un copil independent sau cum să devii o mamă leneșă"

Numele neobișnuit care poate determina cititorii, atât interesul, cât și nemulțumirea. Cu toate acestea, după cum a demonstrat practica, acest beneficiu cauzează doar comentarii pozitive și rave. În acest caz, cartea continuă să argumenteze, ceea ce o face doar mai populară. Cartea se ocupă de subiectul eului și infantilismului unei noi generații și, de asemenea, povestește despre cum să asigure condițiile corecte pentru copil, astfel încât el să învețe totul însuși, în timp ce desenează doar ceea ce au nevoie părinții.

Julia Gippenreiter "Cea mai importantă carte pentru părinți"

Unul dintre cele mai bine vandute ale renumitului profesor Yu.B. Gippenreiter. Este demn de remarcat faptul că toate cărțile acestui autor sunt unice, pentru că vor învăța cum să comunice în mod corespunzător cu copilul, precum și aici sunt colectate cele mai importante sfaturi și sfaturi pentru părinții tineri. Se spune că copiii moderni, așa-numita nouă generație, nu pot fi ridicate așa cum a fost înainte. Metodele și sfaturile moderne vor permite ridicarea unui copil, dezvoltarea independenței și perseverenței în el. Cartea va învăța, de asemenea, cum să comunici cu copilul în mod corect, astfel încât el nu doar să asculte, ci și să audă părinții.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.