Conținutul
  1. Grijă de cactușii din interior
  2. Alegerea felurilor de mâncare
  3. aterizare
  4. Cel mai bun loc pentru cactus
  5. adăpare
  6. Tipuri de cactusi acasa

Toate soiurile de cactus de interior se disting prin prezența tulpinilor îngroșate carnale și lipsa frunzelor. Formele sferice și alungite ale acestor culori au o suprafață bună de absorbție a luminii.

Acest tip de plante de interior a atras întotdeauna cultivatorii de flori cu originalitatea și caracteristicile unice. Dar aceste proprietăți cauzează anumite dificultăți în creștere la domiciliu.

Nu este ușor pentru cultivatorii de flori novice care nu cunosc regulile de întreținere a cactuselor. Dar dacă vă asigurați o îngrijire adecvată, o creștere reușită și chiar înflorirea anuală a unei plante drăguțe nu va dura mult.

Reprezentanții instalațiilor de descărcare de gestiune "cactus" sunt adaptate condițiilor extreme - se simt confortabil în zonele deșertice și aride. Spinii lor sunt adăpost excelent de la soare.Din cauza formei sale, speciile speciei tolerează perfect lumina soarelui.

Grijă de cactușii din interior

Cactus - o plantă nepretențioasă, dar totuși trebuie amintit că numai gospodinele grijulii și atenți se pot bucura de frumusețea unui cactus înflorit.

Alegerea felurilor de mâncare

Perfect pentru oală din plastic cactus cu fundul glisant. Înălțimea acestor feluri de mâncare ar trebui să fie cu 15% mai mare decât sistemul rădăcină. Probabilitatea de putrezire va fi minimă în ghivece mai puțin largi și mai înalte.

sol

Confortabil pentru mediul cactus - sol liber, ușor acid, bine permeabil la aer și apă. Idealul ar fi un amestec de nisip grosier de râu, humus de frunze și pământ în proporții egale. Pentru cactuși nu este permisă stagnarea apei. Prin urmare, este important să se efectueze un bun drenaj pe fundul vasului, care constă din așchii de cărămidă, lut expandat sau pietriș.

aterizare


Înainte de transplantul cactusului într-un alt vas, este necesar să opriți udarea timp de câteva zile - va fi mult mai ușor să scoateți rădăcina de la sol. În plăcile noi după stratul de drenaj, amestecul de sol este umplut la 1/3. Apoi, ar trebui să înmuiați rădăcinile în ea și să stropiți cu solul rămas. Gâtul gâtului stropit cu nisip de râu.

Pentru rănirea rănilor vindecate după transplant, solul nu este umezit timp de mai multe zile. Este suficient să transplantați un cactus de cameră doar o dată la fiecare doi ani.

Cel mai bun loc pentru cactus


Cea mai bună locație pentru cactus este partea însorită a camerei. Este aerul proaspăt și lumina puternică, care este importantă pentru a vă asigura în primul rând.

adăpare


Cactusii trebuie să ofere condiții apropiate de deșert. Udarea trebuie să fie rară, dar destul de abundentă. Între udări, solul trebuie să se usuce în mod corespunzător. Și este important să ne amintim că straturile superioare ale solului se usucă mai activ decât cele inferioare și mijlocii, iar umiditatea acumulată poate duce la putrezirea rădăcinilor. De aceea este necesar să udăm planta în mod corespunzător și numai să ne asigurăm că solul este complet uscat.

Tipuri de cactusi acasa


Frumoasa inflorire si o varietate de forme de cactusi de interior sugereaza o multime de optiuni pentru decoratiuni interioare in casa dumneavoastra. Luați în considerare mai multe soiuri de cactuși acasă.

Rainbow Echinocactus (Rainbow Echinocactus)

Acest tip de formă cilindrică sau ovală, de până la 45 cm. Impresionează cu gama de culori - nuanțe roz și violet.

Acest cactus este destul de confortabil, fără a umbri de soarele strălucitor, în partea de sud și de vest. Echinocactus tolerează în mod favorabil aerul uscat, dar nu împotriva pulverizării ocazionale cu apă suficient de caldă.

Această rasă are o fragilitate excesivă a sistemului rădăcină, astfel încât transplantul inevitabil trebuie să fie extrem de precis.

Gymnocalycium friedrichii (Mikhanovich Gymnocalycium)

Această specie incredibil de frumoasă de cactus își începe flori în formă de pâlnie în formă de flori, roșii, roz și albe, la o vârstă destul de fragedă. Stemul său larg alungit de culoare gri-verde sau maroniu conține până la 10 coaste triunghiulare îngroșate; nu conține villi.

Gymnocalycium este ușor să crească acasă. Este nevoie de o mulțime de lumină strălucitoare, dar în vară, cactusul ar trebui să fie umbrit de soarele incins.

Cleistocactus straussii (Strauss cleistocactus)

Planta plană orizontală este acoperită cu vârfuri și păr alb. Înălțimea acestui tip poate ajunge la un metru. O particularitate este înflorirea florilor cu tub închis. Abundența luminii solare și a umbrei luminoase cu razele solare scorbabile sunt condiții obligatorii pentru creșterea cleistocactului.

Microdasys (mic de par)

Atingerea oricărui tip de prăjitură este extrem de nedorită. Piciorușele ei mici, cu capete zimțate, sunt foarte dureroase ca să prindă. Pestele de păsări cresc până la 30 cm, există o varietate de forme.

În timpul verii, cactusul este udat abundent, dar în timpul valului de căldură, udarea este redusă și se efectuează numai seara. În acest caz, umiditatea de pe tulpini nu trebuie să cadă.

Trichocereus candicans (albirea Trichocereus)

Acesta poate crește până la 1,5 metri.Diferă în flori albe, în formă de pâlnie, parfumate.

În funcție de tipul de tulpină poate crește vertical sau înclinat. Lungimea tibiei de pe margini ajunge la 4 cm, în centru - de 2 ori mai lungă.

Planta este foarte rezistentă și impetuoasă, câștigă înălțime și se extinde cu ușurință, cu o abundență de lumină solară, căldură și udare regulată.

Cactus de vacanță (Rozhdestvennik sau Schlumbergera)

Planta este impresionantă și plăcută cu înflorirea ei frumoasă în timpul iernii nestandard pentru cați.

Prin urmare, în timpul iernii, Schtumberger va avea nevoie de udare intensivă. Pentru un astfel de cactus, lumina soarelui difuză mai acceptabilă. Paleta de nuante de flori de 7-8 cm lungime poate fi foarte diferita.

Mammillaria (Mammillaria)

Această plantă are până la 500 de specii. Mammillaria este acoperită cu spini moi lungi, ca firele de păr. Tulpinile sunt sferice sau cilindrice.

Diferența lor caracteristică față de alți reprezentanți este prezența mai multor papii. Florile de tonuri violet, alb, roșu cresc de la sinusurile situate între papile.

Notocactus ottonis (Notokactus Otto)

Exploatatorii de flori cresc această specie nu atât de mult pentru înflorire, ci de dragul structurii interesante a tulpinii cu coaste pronunțate pe care spinii grei arata foarte frumos.

De-a lungul timpului, apar mari flori galbene lucioase, diametrul acestora ajungând la 8 cm. Un contrast puternic se obține împotriva fundalului verde luminos al tulpinii, ceea ce conferă o atracție și mai mare acestei rase.

Rebutia miniscula (Rebutia tiny)

Aceste cactuși globuloși drăguți, cu un diametru de cel mult 10 cm. De la alte specii similare, retușurile mici se disting prin plasarea florilor - nu la vârful tulpinii, ci la baza sa.

Florile, de regulă, au o nuanță roz, portocalie, roșie și chiar culoarea aurie a tibiei de refacere îi conferă un efect decorativ special.

Un astfel de cactus este foarte favorabil aerului uscat, dar necesită pulverizare obligatorie dimineața de la o sticlă de pulverizare. Practic, planta are nevoie de aceleași condiții ca restul cactusilor de interior.

Ai cacti acasă? Care sunt tipurile tale preferate?

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.