Nu toate casele și apartamentele sunt dotate cu o baie spațioasă. Industria modernă de fabricare a mobilierului și a echipamentelor pentru băi nu se oprește și creează tot felul de opțiuni pentru cabine de duș compacte și cabine care pot înlocui baia și pot economisi spațiu.

O alternativă practică și frumoasă la băile tradiționale este oferită de compania AKMA - cel mai mare importator de produse din sticlă din Rusia, care funcționează pe piață începând din 1991. Astăzi, instalația este echipată cu facilități avansate de producție de înaltă tehnologie - echipamente italiene, germane și americane, care permit producerea celor mai complexe manevre de prelucrare a sticlei.

Un colț de duș elegant și frumos de la AKMA va fi complementul perfect al băii.

În plus față de mărimea însăși, un factor important îl reprezintă forma echipamentului. Cea mai bună opțiune pentru o baie apropiată ar fi un duș de colț.

Dimensiuni și caracteristici specifice ale structurilor de colț

Cabinele de duș după criteriul dimensiunilor sunt împărțite în:

 • compact;
 • mediu;
 • dimensiune completă. 

Cabine de duș mici

Dușurile mici vă permit să economisiți spațiu maxim în baie. În același timp, este posibil să se păstreze funcționalitatea tuturor echipamentelor: "ploaie tropicală", hidromasaj și așa mai departe. De obicei, acestea sunt instalate acolo unde instalarea unei băi clasice nu este destinată.

Cele mai mici dușuri de colț au o dimensiune de 60 cm până la 60 cm, de obicei echipate cu toalete pentru copii, sanatorii, pensiuni, facilități medicale. Acest lucru se datorează unor oportunități limitate în cadrul acestuia pentru un adult. Mai ales pentru cineva care poate fi numit mare.

Un pic mai mult confort pentru o persoana de spalat va fi adus cu o cabina de 70 cm si 70 cm. In aceste modele, rafturi suplimentare si chiar scaun pot fi deja folosite. Este încă o cabină mică, chiar și în versiunea asimetrică de 75 de cm.

Aceasta este urmată de o modificare de 80 cu 80 cm, care coincide în lățime cu baia clasică din fontă. Un astfel de model va da mai mult spațiu, dar își va păstra prețul rezonabil. Chiar și într-o baie mică, această cabină de duș va lăsa loc pentru o mică mașină de spălat. Cel mai adesea, produsul are forma unui sfert de cerc sau pătrat.

Un model mai mare și, în consecință, spațios are dimensiunile de 90 cm și 90 cm. Aceste modele se vinde bine, deoarece încă aparțin unor modificări compacte, dar le oferă proprietarului o utilizare mai confortabilă. În acest caz, o persoană mare va simți constrângerea mișcărilor.

Alegerea dusurilor mici este destul de diversă. Ele sunt oferite ca producători necunoscuți într-o zi, iar brandurile importante ocupă această nișă de mulți ani.

Dușuri medii

Cabinele mai spațioase variază de la 100 la 100 cm până la 120 până la 120 cm. Aici vă puteți simți mai bine și nu vă limitați mișcările. De obicei, toate echipamentele standard sunt instalate în astfel de modele: rafturi, suporturi, echipamente pentru "ploaie tropicală", scaun, diferite suporturi de duș la diferite niveluri și multe altele. Pentru un astfel de "dulap" aveți nevoie deja de o baie spațioasă. Poziționarea compactă în colț permite încă o utilizare mai eficientă a spațiului, însă are nevoie de mult spațiu. Vorbirea despre compactitatea în acest caz nu mai este în curs de desfășurare.

Potrivit statisticilor din magazinele de specialitate, modelele de colț de frontieră sunt cel mai bine vândute la 100 de cm și sunt încă potrivite pentru apartamente mari. În această dimensiune, producătorii produc mai multe soiuri. Ele pot fi găsite în producătorii interni și străini.

Modele asimetrice de dimensiuni medii sunt realizate în variante:

 • 100 până la 80 cm;
 • 110 până la 80 cm;
 • 120 până la 80 cm;
 • 110 până la 90 cm;
 • 120 până la 90 de cm.

În funcție de designul băii, trebuie să alegeți în ce direcție va fi direcționată partea mai lungă. Doar în acest caz, elementele rămase ale echipamentului sanitar se vor încadra organic în interior.

Dușuri de dimensiuni mari

Cele mai mari dușuri vă permit să utilizați cele mai diverse în completarea funcțiilor. La cererea proprietarului, ele se transformă într-o cameră de aburi, cameră de aromă, cameră de masaj. De asemenea, puteți utiliza cabina ca cabină telefonică sau chiar puteți asculta radioul în timp ce înotați.

Toate acestea vă permit să faceți dimensiunile unui gigant. Standardele pentru cabinele full-size sunt:

 • 130 de cm;
 • 135 până la 135 cm;
 • 140 până la 140 de cm

Principalul factor este cu siguranță o spălare confortabilă. Într-un astfel de buncăr, poți să faci un duș împreună sau să speli copiii fără frică de a lovi pereții sau suporturile. Toate tipurile de generatoare de aburi, ventilatoare, hidromasaj și aromaterapie completează în mod organic sarcinile de bază ale echipamentului.

Opțiuni duș suplimentare

Există o serie de alți indicatori care ajută clienții să aleagă modelul cel mai potrivit. De exemplu, înălțimea cabinei de colț ar trebui să fie de cel puțin 185 cm. Înălțimea maximă a dușului standard ajunge la 250 cm, cu o lungime a cortinei de 200 cm.

În mod separat, trebuie să luați în considerare o versiune convenabilă și multifuncțională a dușului cu o tavă adâncă sub formă de baie. Acesta este un compromis foarte practic între o baie plină și un duș. De obicei, înălțimea laturilor paletului este de 40 cm. Înălțimea acestor structuri este de 210-240 cm. Puteți alege între modele deschise, închise și combinate. Avantajul unei astfel de cabine de duș este că poate să facă un duș în timp ce stă în apă caldă. Dacă tava adâncă este rotundă, atunci designul în sine nu trebuie să fie mai mic de 90-90 cm, altfel va exista un spațiu foarte mic în el.

Alegerea dusurilor de colț este foarte largă. Criteriile de selecție definitorii ar trebui să fie:

 • dimensiuni adecvate;
 • etanșeitate;
 • construi calitatea;
 • designul.

Dacă doriți, puteți comanda o cabină de duș în mărime și alte caracteristici.

Tipuri de dulapuri de duș

Dusurile de colț sunt deja o specie separată. Dar ei au, de asemenea, propriile clasificări.

Cel mai simplu model este un palet plat și un echipament sanitar fără pereți și plafoane. Pereții acestor cabine devin zidurile băii. Un astfel de design este de obicei separat de restul spațiului printr-o perdea. Această opțiune vă permite să economisiți bani și să alegeți echipamentul cel mai ieftin. Sunt disponibile tot felul de caracteristici suplimentare pentru acesta.

Dezavantajul acestei soluții va fi o încărcătură mare pe acoperirea pereților. Poate să rămână urme de apă tare, ciuperci și alte impresii neplăcute de expunere directă la apă.

Opțiunea opusă este cabina multifuncțională. Un astfel de design unghiular include imediat posibilitatea unei băi, a aburului, a aromaterapiei, a hidromasajului, a punctelor de recepție radio și a altor bonusuri plăcute. Dezavantajul modelului va fi o dimensiune impresionantă și un preț excelent.

Proprietarii spațiilor spațioase preferă să le echipeze cu buncăre întregi, asemănătoare cu navele lor de spațiu de umplere. Proprietarii lor nu se pot teme de umiditate în cameră, depresurizarea cusăturilor și alte probleme legate de echipamentele bugetare pentru băi. Dulapurile din sticlă și plastic sunt de o calitate extrem de ridicată, iar toate îmbinările și cusăturile sunt tratate cu agenți de etanșare speciali.

O astfel de gamă largă de modele și prețuri vor permite vânzătorilor să satisfacă dorințele celor mai capriciosi cumpărători. Orice duș de colț se poate încadra organic în cameră și poate lăsa partea principală a spațiului liber.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.