Tatuajul este aproape o operație medicală. De aceea, imediat dupa aceasta, pielea are nevoie de ingrijire speciala. Din nefericire, nu toți ascultați recomandările comandantului și lăsați noua decorațiune dobândită să se vindece independent. Această atitudine poate duce la o mulțime de probleme, inclusiv deteriorarea calității tatuajelor și a infecțiilor.

Începe să aibă grijă de imagine pe piele ar trebui să fie imediat după aplicare. Primele proceduri de dezinfecție vor fi efectuate de comandant, acțiunile ulterioare trebuie să fie efectuate de către client însuși.

Îngrijirea corectă a tatuajelor

Primele zile ale tratamentelor pentru tatuaje sunt cele mai dureroase. În primul rând, un bandaj este aplicat la locul de aplicare. Perioada de purtare depinde de dimensiunea zonei afectate. Perioada minimă este de 4 ore. Se întâmplă că vrei să purtați un bandaj mai mult de o zi.

După îndepărtarea tatuajului de bandaj trebuie spălat cu apă caldă și săpun fără alcool. Ștergeți pielea nu ar trebui, ar trebui să se usuce pe cont propriu.După uscare, imaginea ar trebui să fie pătată cu o cremă specială și să o repetați în mod regulat până la vindecarea completă. Un astfel de instrument ar trebui să recomande clientul comandantului.

Spălarea și lubrifierea tatuajului se efectuează cu cel puțin trei zile. Cel mai adesea, după această perioadă, procesul de vindecare poate avea loc fără intervenția externă. După aproximativ 4 zile, pe tatuaj va apărea o crustă. Rip-o pe ea sau într-un fel răni pielea în acest loc nu se poate. Acest lucru poate deteriora modelul, ceea ce va necesita corectarea. Scalpul tatuaj va manca. Aceasta mancarime va trebui sa sufere si sa nu atinga zona iritata. În cazul în care crusta a fost încă deteriorat neglijent, atunci locul ar trebui să se răspândească imediat cu o cremă de vindecare a rănilor. Dacă după aceasta însă a fost necesară o corectare, procedura pentru îngrijire și vindecare va trebui reluată.

recomandări

 1. În procesul de restaurare a pielii după aplicarea unui tatuaj nu se poate încălzi locul imaginii. Aceasta înseamnă că dușurile și băile ar trebui să fie amânate. Dacă luați un duș cald (nu o baie!), Pre-ungeți tatuajul cu jeleu de petrol sau alt agent de protecție.
 2. Baile, saunele, solarii nu pot participa, de asemenea, cel puțin o lună.
 3. Evitați lumina directă a soarelui pe tatuaj (cel puțin o lună). În viitor, utilizați crema cu un factor SPF maxim.
 4. Dacă tatuajul se află într-un loc închis care transpiră adesea, atunci exercițiile fizice ar trebui să fie limitate.
 5. Un fapt interesant de reținut: alcoolul crește presiunea și stimulează fluxul sanguin. Aceasta este, probabil, că pigmentul va fi spălat din piele mult mai repede. Prin urmare, se recomandă renunțarea la alcool timp de câteva luni.
 6. Protejați zona de tatuaje de contactul cu animalele.

Dacă urmați aceste recomandări simple, puteți păstra imaginea în cel mai bun mod posibil și puteți evita senzațiile dureroase.

Tatuaje de îngrijire cu film

Saloanele moderne oferă o metodă inovatoare de îngrijire pentru tatuaje proaspete. Pentru acest film special este folosit. Printre avantajele acestei metode:

 • nu este nevoie să purtați bandaj;
 • datorită compoziției sale speciale, filmul permite aerului să treacă și permite pieții să respire;
 • filmul este transparent, ceea ce vă permite să vedeți imaginea și să monitorizați starea acesteia;
 • Această metodă de îngrijire vă va permite să păstrați permanent strălucirea tatuajului;
 • filmul se aplică o dată imediat după aplicare și în a șasea zi tatuajul se vindecă;
 • metoda vă permite să purtați haine;
 • filmul creează protecție împotriva apei;
 • Acest material este convenabil pentru fixarea pe pliuri datorită elasticității sale.

Cum se folosește filmul

Un alt avantaj este ușurința de utilizare. Din rulou trebuie să tăiați dimensiunea dorită a piesei. Apoi, marginile de culoare sunt separate de film și tensionate la locul desenului, în timp ce se apasă pe piele. În acest proces, stratul superior este îndepărtat încet, ceea ce asigură aderența și sterilitatea necesare.

Este necesar să se calculeze cantitatea filmului astfel încât să depășească marginile tatuajului cu o jumătate de centimetru. De asemenea, este important să neteziți ușor materialul de pe suprafață, expulzând bulele de aer.

Costul mediu al filmului depinde de zona tatuajului: de la 15 la 50 cm va costa 1000 de ruble; dacă dimensiunile variază în intervalul de 10-30 cm, atunci puteți satisface 300-500 ruble.

Sfaturi pentru îngrijirea tatuajului după îndepărtarea filmului

 1. Cei implicați în sport vor trebui să se limiteze la acest lucru numai în primele 2-3 zile de la aplicarea tatuajului. Această perioadă va trebui extinsă în cazul în care desenul se află pe locul în care îmbrăcămintea sau echipamentul îl vor freca.
 2. Spălați tatuajul trebuie să fie de 2 ori pe zi cu săpun lichid. După uscare completă, pielea este smântână cu cremă.
 3. Este important să alegeți hainele potrivite - nu trebuie să frecați locul cu tatuajul. În acest caz, imaginea trebuie ascunsă în siguranță de praf și de soare. Hainele prea strans pot afecta negativ luminozitatea tatuajului.
 4. Procesele prelungite de apă trebuie întrerupte temporar. În apă puteți petrece mai mult de 10 minute.În plus, apa din bazin cu clor și apă de mare sărată afectează în mod negativ culoarea pigmentului.
 5. În fiecare zi trebuie să beți aproximativ 2 litri de apă. Acest lucru va echilibra metabolismul, ceea ce va permite pielea sa se recupereze mai repede. Mirosul neplăcut din tatuaj indică procesele dăunătoare ale pielii, așa că trebuie să consultați imediat un medic.

Unguente si tatuaje

Deoarece un tatuaj este o leziune a pielii, în majoritatea cazurilor se recomandă utilizarea preparatelor speciale. Cei suficient de norocoși pentru a scăpa de leziuni minime pot ajunge împreună cu filmul în conformitate cu metoda indicată mai sus. Dar este mai sigur să efectuați întreținerea preventivă cu unguente.

Principalele proprietăți potrivite pentru vindecarea unguentelor tatuate:

 • efect calmant;
 • hidratare;
 • formarea crustei de deflație.

Printre acele favorite sunt:

 • "Bepanten";
 • "Depantenol";
 • "D-pantenol";
 • "Deksopantenol".

Pentru conservarea tatuajului este necesar să se utilizeze astfel de unguente cu un strat subțire. Substanțele din compoziția preparatelor restaurează pielea și accelerează vindecarea. Pentru cel mai bun efect, înainte de a aplica un nou strat, se recomandă spălarea rămășițelor stratului anterior și a sângelui.

"Bepanten" este excelent pentru vindecarea pielii după tatuaj. Se hidratează bine și nu permite pielea să se usuce și să se crape. Alergiile și alte complicații după acest medicament nu sunt practic observate. Este necesar să utilizați unguent de câteva ori pe zi.

Traumel C are proprietăți pronunțate antiinflamatorii. Site-ul pre-tratament este recomandat pentru a șterge "clorhexidina".

"Panthenol" este cel mai adesea folosit pentru arsuri. Este ușor de aplicat datorită formei de pulverizare. Se va ușura uscarea, va vindeca viteza si va scapa de mâncărime.

Solcoseril accelerează în mod eficient transportul de oxigen în zona afectată, ceea ce îmbunătățește regenerarea pielii.

După vindecare, maestrul recomandă trecerea la jeleu pur de petrol fără arome și vopsele. Preparatele "Sintomitsin", "Levomekol", "Salvatorul" nu ar trebui folosite, deoarece actiunea lor este de a elimina celulele straine din rana, care in acest caz este pigmentul.

În plus, în funcție de problemă, puteți să vă adresați și altor medicamente. În cazul în care pielea este insuportabil mâncărime, atunci o compresă cu Sinoflan poate ajuta. Este important să nu se depășească doza recomandată.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.